tratament plagiocefalie

11-03-2010
corina_kelly
Identitate neconfirmată
corina_kelly
Buna ziua! Am un baietel de 5 luni si jumatate cu plagiocefalie. Medicul pediatru si neurolog m-au "asigurat" ca se va indrepta de la sine, fara a-mi spune ca baietelul prezenta torticolis datorita pozitiei uterine(am avut sarcina joasa). De la mine putere m-am dus la kinetoterapie si dupa cateva sedinte am scapat de torticolis, capul si-a mai revenit, inca nu este bombat la spate, si un pic se mai vede ca este mai tesit pe partea dreapta. Am inceput sa ma interesez mai mult, si am realizat k este o afectiune foarte frecventa si foarte ignorata in Romania. Exista totusi ceva tratament, in afara de terapia repozitionala( care la noi merge, copilul doarme preponderent cu capul pe partea neafectata), un fel de terapie prin banda. Nu am gasit insa nicio alta referire la banda respectiva, descriere sau de unde se poate achizitiona. In SUA se confectioneaza individual o casca, ce lasa libera partea afectata. Rezultatele sunt uimitoare, dar, din pacate, la noi se pare ca nu exista...
Totusi, as dori orice fel de informatie despre tratamentul plagiocefaliei, pt ca varsta lui Serban este cea mai buna pt remodelarea capului, si nu pot sa astept "poate" isi revine, cand stiu ca s-ar putea face ceva. Multumesc!
1 comentarii
0
30-05-2012, ora 01:45
ciuile
Nu este medic/terapeut
ciuile
Buna, si eu am inceput tratamentul cu cascuta de trei saptamani(mai 2012), la Ortoprotetica.
Pare ca functioneaza dar sunt ingrijorata, vazand cum se incaleca oasele, sper ca totul sa fie bine.
Am incredere in d-nul Covaci si ma rog ca D-zeu sa ma ajute ca capusorul sa se refaca complet si sa nu fie nici o problema cu creierul...
Te rog raspunde-mi cum a fost in cazul tau..
Ai facut ecografie la creier, cum a fost dezvoltarea motorie. Copilul meu nu se prea misca mult( are 5 luni si trei saptamani). Ai facut si kinetoterapie cum a fost dupa ce ai scos cascuta?
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul