Tromboflebita in sarcina

13-03-2017
Roxana5555
Nu este medic/terapeut
Roxana5555
Buna seara!
Am 33 ani si sunt insarcinata in 15 sapt-prima sarcina. In urma cu o luna, ca urmare a unei dureri crunte in gamba, am mers la un eco doppler venos. Medicul a zis ca am chist Baker la genunchi cu usor efect compresiv asupra venei poplitee si sa nu ma alarmez. Am tinut sa mai cer o a doua parere, tinand cont de faptul ca aproape nu mai puteam calca. Al doilea eco doppler a confirmat chistul Baker dar a evidentiat si un tromb in zona gambei. Am crezut ca pica cerul pe.mine. M am internat o saptamana, tratament Fraxiparine 0, 4 x2/zi, ampicilina și hepatrombin.
Am inceput sa merg dupa cateva zile iar acum imi fac singura fraxi acasa.
La controlul de la 2 sapt mi s-a spus ca trombul este mai mic si arata mai bine.
Problema mea este ca inca merg cu greutate, am senzatia de slabiciune, picior greu, uneori carcei, furnicaturi, zbateri...Sunt normale aceste simptome?Voi mai putea merge ca inainte???E de durata recuperarea?Mai pot face alti trombi?
Sunt teribil de speriata, nu ma pot odihni si ma gandesc numai la scenarii negative. Dr mi-a zis ca abia dupa nastere pot sa iau si alte medicamente pt aceasta problema.
Intre cele doua membre e o dif. de 0, 5-1 cm, piciorul arata bine, nu are vreo culoare sau vreun alt semn.
Nu am luat anticonceptionale, nu am antecedente in familie, nu am sarcini pierdute, doar consumam multa sare, in caz ca e relevant...si aveam carcei la gamba noaptea.
Va multumesc!!!!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tromboflebita piciorului
  •