Tromboflebita. Picioarele ma dor in continuare

13-03-2007
catutza
Nu este medic/terapeut
catutza
am 31 de ani. in octombrie 2006 am descoperit ca sufar de aceasta boala: tromboflebita. banuiesc ca de vina a fost faptul ca dupa 3 ani de fitness, sport practicat zilnic, fara intrerupere, m-am ingrasat si picioarele mele nu erau pregatite pentru cele 40 de kilograme puse in urmatorii trei ani. Sunt o persoana activa, pentru ca meseria mea e de asa natura, dar nu mai fac sport din 2003. In aceasta luna se implinesc sase luni de cand iau trombostop: 1 pastila/zi. In orasul meu nu sunt specialisti in sensul acesta si nici nu stiu la cine sa cer ajutor. Picioarele ma dor in continuare. Nu ca inainte, dar...dor. Stau zilnic cateva ore cu picioarele sus si atunci ma simt cel mai bine. Vreau sa stiu ce trebuie sa fac dupa ce termin trombostop-ul si daca pot sa raman insarcinata? Multumesc!!!!!!!
22 comentarii
0
13-03-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Trombostop-ul este un medicament cu totul marginal in tratamentul tromboflebitei. Este bine să fiţi la curent nu numai cu importantul risc hemoragic la care vă expuneţi, ci şi cu faptul că intervalul de siguranţă ( adică doza toxică minus doza eficientă terapeutic) este atat de mic, incat este o mare imprudenţă ca cineva să ia Trombostop fără monitorizare atentă (o monitorizare minimă presupune cel puţin o analiză de sange la 2 săptămani).
După ce terminaţi Trombostopul (mai precis: după cel puţin 10 zile de la terminarea lui) puteţi rămane insărcinată.
0
14-03-2007, ora 00:00
catutza
Nu este medic/terapeut
catutza
VA multumesc foarte mult! sunt suficiente cele 6 luni de trombostop? Ma pot considera sanatoasa? daca nu, cui sa cer ajutor? unui chirurg, unui internist? analizele le fac la 3 saptamani. voi scapa vreodata, definitiv, de durerile pe care le resimt la nivelul ambelor picioare?
0
14-03-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Ar fi un ghinion neobişnuit să aveţi tromboflebită la AMBELE picioare. Părerea mea este să mergeţi la medicul dv la un consult. Dacă nu aveţi medic de familie, căutaţi unul bun in zona dv.
0
14-03-2007, ora 00:00
catutza
Nu este medic/terapeut
catutza
Sincer, va multumesc pt sfaturi! Am tromboflebita la piciorul stang, dar dreptul ma doare mai tare, mult mai tare, aproape ca nu pot calca in el uneori. o sa cer ajutorul medicului de familie. din nou. sper ca de data aceasta sa am mai mult succes.
0
03-05-2007, ora 00:00
aneva2007
Nu este medic/terapeut
aneva2007
Si eu am facut troboflebita in martie 2007 si acum urmez tratament cu Sintrom. parerea mea e ca trebuie sa iti faci o ecografie Doppler sa vezi unde este localizat acel cheag de sange si sa iti faci si niste analize. Eu nu am avut voie sa merg o saptamana, oricum ma deplasam f greu. Am urmat tratament cu Clexane( injectii), Detralex si Hephatrombin. Dupa o sapt am inceput sa merg, am reusit sa gasesc un cabinet unde se facea ecografia Doppler si apoi au vrut sa ma interneze dar pana la urma am refuzat pt ca tb sa merg la serviciu si ce imi faceau ei in spital puteam sa fac si eu acasa. Mi-au dublat doza de Clexane si luam si Sintrom, o pastila pe zi. Sotul meu a invatat sa faca injectii in aceasta perioada pt ca preferam sa stau acasa, nu in spital. acum iau in continuare Sintrom dar la 10 zile imi fac testul Quick si merg la medic dupa fiecare rezultat. Timp de 6 luni voi lua aceste medicamente si seara inainte de culcate imi dau cu hephatrombin. Acum sunt bine, nu mi se mai umfla piciorul, cheagul meu este pe o vena secundara in spatele genunchiului. Sper sa se dizolve in 6 luni dupa care imi repet ecografia. Am uitat sa spun cauza acestei boli. ANTICONCEPTIONALE. Trebuie sa te tratezi, sa mergi la medic pt ca imi poate reaparea in cazul unie sarcini si nu e bine. Am intalnit 2 cazuri in care tipele sunt insarcinate si fac tratament cu sintron pana nasc. Incearca sa ajungi la un medic specialist. Mi s-a recomandat sa merg cat mai putin ca acel cheag se poate deplasa de acolo.
0
03-05-2007, ora 00:00
catutza
Nu este medic/terapeut
catutza
Eu nu am luat in viata mea anticoncenptionale. Nu fumez. Eu sunt jurnalist si munca mea presupune multa alergatura. In acea prima saptama in care a trebuit sa stau musai in pat, aproape ca a fost nevoie sa ma lege ca sa pot trece peste acest moment. Sunt o persoana foarte activa si nu concep sa stau o zi cu piciorul in sus, daramite o saptamana. In fine, la mine in oras nu exista un cabinet unde sa se faca ecografia pe care mi-ai recomandat-o. Cunosc persoane care se trateaza cu lipitori. Nu vreau sa par Toma Necredinciosul, pentru ca atunci cand e vorba de sanatate incerci orice.dar...lipitori.nu am curaj. Nu mai am dureri atat de puternice ca acum cateva luni, dar sunt momente cand nu ma pot ridica din pat sau de pe scaun. Uneori, simt ca pulseaza ceva in pulpa. Nu pot tine cont de sfatul medicului de a ma proteja mai mult. Nu 100%. Continui sa-mi fac meseria, iar cand simt ca nu ma mai tin picioarele si chiar respir mai greu. ma opresc putin. Deja la sarcina nu ma mai gandesc! Multumesc, sanatate!
0
07-07-2007, ora 00:00
madamsadamy
Nu este medic/terapeut
madamsadamy
Sotul meu este suspect de tromboflebita. Care sant investigatiile care se fac pentru a afla daca este tromboflebita sau nu si in ce stadiu?
0
08-07-2007, ora 00:00
catutza
Nu este medic/terapeut
catutza
in cazul meu nu a fost nevoie de investigatii, pentru ca mie mi s-a umflat piciorul in cateva ore fara sa am inainte simptome. am insa un prieten care deasemenea are dureri foarte mari in pulpa piciorului stang, amorteste si nici nu mai poate pune piciorul in pamant. el a mers direct la laboratorul de analize medicale a platit o analiza a sangelui care scoate la iveala daca sangele este ingrosat sau nu, care la noi costa mai putin de 10 lei. in functie de asta... a mers la un chirurg. exista un spray la farmacie foarte bun, in cazul meu cel putin, Viatromb se numeste, si care e in jur de 350.000 lei vechi. pulverizez pe locul dureros si in cateva secunde simt cum isi face efectul. contine Heparina, vitala in tromboflebita. sa nu uit, pe cat posibil, sa stea cu piciorul sus, sa poata circula sangele si invers. va doresc sanatate!
0
01-10-2009, ora 10:05
abeluta
Nu este medic/terapeut
abeluta
buna ziua am facut o tromboflebita post operatorie acum 14 ani dupa o extrauterina urmata de o peritonita atunci am fost mobilizata 6 saptamani nu mia trecut am ramas cu sechele dar am trait acum am suferit o operatie pe sept stiind ca sant predispusa am anutat mi sa facut si eco dopler d na doctor a dat si unele indicatii nu sa tinut cont asa ca dupa operatie a inceput durerea de picior am fost externata de la cluj si amvenit acasa la satu mare unde am fost internata de urgenta ce vreau sa stiu e daca nu se poate opera sa scap definitiv de aceasta boala
0
26-02-2010, ora 10:57
pitic_amad
Nu este medic/terapeut
pitic_amad
buna ziua tatal meu a fost diacnosticat cu tromboflebita acum 4 zile si este internat face tratament dar il dor picioarele foarte rau nu ii cedeaza durerea deloc si nu poate merge sau sta in picioare, imi puteti spune aceasta boala se vindeca v-a mai putea merge ca innainte.multumesc si ii trebuie heparina dar nu gasesc sa cumpar imi puteti spune deunde pot cumpara multumec
0
26-02-2010, ora 19:06
aneva2007
Nu este medic/terapeut
aneva2007
pt pitic_amad. Daca tatal tau urmeaza tratamentul prescris de medic va fi bine. Tratamentul cu Clexane( injectii) si Sintrom da cel mai bun rezultat. Mai exista o varianta de tratament, perfuzii cu heparina, eu insa am preferat sa stau acasa, nu in spital la perfuzii. Eu dupa 6 luni de tratament m-am vindecat.
0
03-03-2010, ora 10:48
pitic_amad
Nu este medic/terapeut
pitic_amad
aneva2007 buna multumesc pentru raspuns.dar pe tine te-au durut picioare ?pt ca pe el il dor ingrozitor si acum ia aparut si o roseata care s-a intins pe tot piciorul drept multumesc
0
03-03-2010, ora 20:01
aneva2007
Nu este medic/terapeut
aneva2007
Buna pitic_amad, da, m-a durut piciorul, dar nu am avut roseata de care spui tu, ati facut un eco-doppler? Medici f buni sunt in Buc, la Fundeni. Acolo stiu cel mai bine ce e de facut, ce tratament tb sa urmeze. Daca e cazul il si interneaza, si eu am ajuns la ac spital, insa nu eram asa grav incat sa raman internata la ei.
0
08-07-2010, ora 21:49
danezad
Nu este medic/terapeut
danezad
Buna,
Am tromboflebita profunda la membrul inferior stang.Ce riscuri exista in timpul sarcinii avand aceasta boala?
Cunoasteti in Timisoara un medic ginecolog care sa mai fi avut cazuri similare si stie ce e de facut pt a duce sarcina pana la capat si pt a naste un copil sanatos?
0
20-07-2010, ora 19:55
aneva2007
Nu este medic/terapeut
aneva2007
Buna danezad.
Daca esti insarcinata trebuie sa faci Clexane(injectii). Eu sunt predispusa sa fac tromboza in timpul sarcinii si medicul ginecolog mi-a recomandat sa merg sa imi fac un eco-doppler. Din fericire nu sunt urme de tromboza, dar dr de la eco a zis ca sfatul ei este sa fac injectii deja. inca nu am ajuns la gineco cu rez de la eco, sper sa nu fac injectii asa repede( sunt insarcinata in 17 sapt). Multa sanatate
0
13-10-2010, ora 16:59
aurelia c
Nu este medic/terapeut
aurelia c
Buna, Am tromboflebita din1987 la piciorul stang, boala a aparut dupa o luna de la operatia de extrauterina, internata la Spitalul Militar Buc 3 luni. Am urmat timp de 2 ani trat. acasa.durerea a trecut, dar am ramas cu piciorul stang mai gros fata de dreptul cu 1, 5 cm, daca stau mai mult timp in picioare ma doare si acum, si am f. multi carcei in talpa piciorului, mai ales cand este mai rece.Multa sanatate
0
20-10-2010, ora 17:20
sonias7
Nu este medic/terapeut
sonias7
Mama mea a descopetrit de 2 zile ca are tromboflebita profunda la membrul inferior. As vrea sa stiu cat depericuloasa este aceasta boala. Bunica mea a avut si ea, iar aceasta boala i-a cauzat moartea la o varsta foarte mica. in jur de 45 de ani. Din experienta voastra. care sunt procentele de a scapa cu viata din aceasta boala, si cat de inconforabila este?
va rog sa-mi dati orice informatie puteti. Multumesc anticipat.
0
05-11-2010, ora 23:27
ANAMARIA SZ
Nu este medic/terapeut
ANAMARIA SZ
Tratamentul cu trombostop in paralel cu tricardia este corect?
0
06-11-2010, ora 16:35
ANAMARIA SZ
Nu este medic/terapeut
ANAMARIA SZ
am fost anuntata prin mail ca am primit raspuns la intrebarea mea, dar nu vad nimic pe-aici.
0
17-10-2011, ora 21:25
OvidiuButan
Nu este medic/terapeut
OvidiuButan
Buna seara ! Am 26 de ani si am fost depistat cu tromboflebita profunda la gamba piciorului stang acum 8 luni de zile mai exact la sfarsitul lunii februarie 2011 tin sa precizez ca nu fumez nu am fumat niciodata in viata nu consum alcool decat ocazional si in limita bunului simt, faceam sport culturism 5 zile din 7, am fost intrenat la spital am facut tratament cu detralex.trombostop, fraxiparine, aspenter, amoxiplus, omeran timp de 2 luni, dupa care durerile au disparut si am renuntat la tratament.Acum in cointinuare ma simt bine fara tratament sport nu m-ai fac ca mi s-a spus sa fac o pauza de 6 luni au trecut chiar 8 de atunci.Vreu sa stiu daca este bine si daca nu ma afecteza negativ daca reincep sa ma apuc de sport?Sportul pe care il facem si as dori sa il fac in continuare presupune exercitii fizice cu grutati gantere, haltere, genoflexiuni, abdominale "culturism"

Multumesc.
0
24-04-2014, ora 18:03
danieladicu
Nu este medic/terapeut
danieladicu
Buna ziua. Mentionez ca in luna decembrie 2013, dupa o operatie de chist ovarian, am facut tromboza de sinusuri durale.Urmez tratament cu Sintrom pentru o perioada de un an de zile. Imi doresc foarte mult sa raman insarcinata dupa aceasta perioada.Doresc sa stiu cat timp trebuie sa treaca dupa ce termin tratamentul cu Sintrom pentru a ramane insarcinata?Multumesc.
0
12-05-2015, ora 10:05
barabi12
Nu este medic/terapeut
barabi12
Bună ziua.Prima flebita am făcut-o în 2007 iar a doua 2014 adică s-a refăcut din nou.Sunt sub tratament medicamentos cu Sintrom de 8 luni de zile. Ce am observat ce nu era pana acuma, este ca au început sa apară buline roşii şi când un timp f scurt nu folosesc ciorapul elastic, gamba se inroseste şi când ridic piciorul sus revine la culoarea normala.Ce se poate face?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tromboflebita piciorului
  •