TSH foartee mare!

08-10-2018
Ema2020
Nu este medic/terapeut
Ema2020
Buna ziua! Ma numesc Ema si am 28 ani! Am o sarcina prin cezariana din 2014! Am ciclu cam la 35-36 zile de cand ma stiu! Dar problema mea a inceput de acum un an jumate de cand mia intarziat ciclu 44 zile in care m-am dus la ginecolog in Tm la care mia zis ca am ovare micropolichistice si mia prescris anticonceptionale Logest pe care le-am luat timp de un an deoarece le-am intrerup pentru ca incepuse sa imi " curga lapte din ambi sani" ceea ce ma dus direct la un control endocrinologic tot in Tm! Acolo mi sa zis ca nu am nimic la sani mia zis sa intrerup de tot anticonceptionalele si mia prescris un set de analize de unde a aparut si dilema mea in primul set de analize mia dat sa fac urmatoarele:
Fsh - 4.05 miU/ml ( faza foliculara 3, 03-8, 08 miU/ml)
LH- 0.85 miU/ml ( faza foliculara 1, 8-11, 78 miU/ml)
Prolactina - 79, 25 ng/ml ( 5, 18-26, 53 ng / ml)
TSH >500 microUI/ ml ( 0, 35-4, 84 microUI/ml)
Anticorpi anti Tg - 4087, 00 IU/ml ( <= 40 IU/ ml)
Anticorpii anti TPO - 4, 934.30 UI/ml ( <5.61 UI/ ml )
Aceste analize le- am facut in a doua zi de CM imediat dupa ce m-am lasat de anticonceptionale.
Iar in ziua 21 a CM am facut progesteron care mi-au iesit in limite normale.
Cu rezultatul am mers din nou la acelasi endocrinolog si cand la vazut sa mirat foarte mult de valoarea TSH - ului ceea ce ma pus sa il fac inca o data ca nu ai venea sa creada si la a doua recoltare duoa o luna de la prima recoltare mia iesit tot valoare mare adica 317, 93 tot aceeasi unitate dr masura. Se poate sa iti scada atata TSH intr-o luna daca nu am luat nici o pastila?
Pt ciclu menstrual mia dat sa iau duphaston 10 zile pe luna timp de 3 luni si in cazul in care si la a doua analiza de TSH imi iasa mare ceea ce mia si iesit o sa-mi dea eutyrox 25 dar inca cantitatea nu o stiu ca va trebui sa o sun pe doctorita ca nu era la cabinet cand mi-au venit rezultatele analizei!
Mi frica de ce mia zis ca daca e asa mare va trebui sa-mi dea tratament pe viata! Ma sperie cuvintele acestea!!!
Mai pot face oare copii mentionez ca la primul copil am ramas destul de repede???
Mai pot oare sa slabesc ? Ca nu se vede nici o diferenta desi merg la sala de 3 ori pe saptamana si am grija de alimementatie??
Va multumesc frumos si astept un raspuns!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.