tumora glanda parotida

26-01-2014
gabrielandra
Nu este medic/terapeut
gabrielandra
Buna seara.Sunt din Bacau, am 39 ani, acum 2, 5 ani, mi-a aparut sub lobul urechii drepte un ganglion, cam de marimea unui bob de mazare.Acum, de vreo 2 luni a inceput sa se mareasca, in acelasi timp si obrazul.Am mers, la un medic BMF, in IASI, si mi-a pus diagnostic de 'tumora glanda parotida' operabila, doar printr-o palpare!Nu sunt necesare si alte investigatii pt. a da un diagnostic sigur?
9 comentarii
0
27-01-2014, ora 00:40
Terapeut Denis Chiurtu
Psihologie, Bucuresti
Terapeut Denis Chiurtu
Dragă Gabriela, glanda parotidă este glanda salivară. Da, medicul prin experienţa sa profesională, nu poate confunda o parotidă cu un lipom sau cu un chist -formă, amplasament, mobilitate... el stie mai bine-. Mă bucur pentru tine că ai ajuns la medic aşa de repede, Inainte de a ţi se face capul cât..."baniţa". Cu cât va creşte mai mare, cu atât operaţia va lăsa urme mai mari pe obrazul tău.
0
27-01-2014, ora 17:48
gabrielandra
Nu este medic/terapeut
gabrielandra
Multumesc pentru raspunsul prompt si consideratiile pe care mi le-ati oferit ! As dori, daca puteti sa ma indreptati catre o clinica, unde pot face interventia chirurgicala.
0
27-01-2014, ora 23:41
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
in ziua de azi nu se opereaza nici o tumoara fara alte diagnostice (acum nu vorbim de ateroame si fibroame superficiale).
o tumoare a glandei parotide poate sa infitreze acolo diferite structuri anatomice, poate sa fie la palpatie una minuscula si sa fie uriasa spre baza craniului.
o diagnosticare corecta este importanta atat pentru medicul operator cat si pentru pacient (nu-i tot una sa fie pregatita pentru o operatie de jumat de ora fara riscuri sau una de 6 ore dupa care poate sa ramana cu sechele majore)
0
28-01-2014, ora 00:51
Terapeut Denis Chiurtu
Psihologie, Bucuresti
Terapeut Denis Chiurtu
în mod normal, medicul de familie face o trimitere către un specialist. Ori medicul de familie ori specialistul îţi recomandă următorii paşi de făcut şi în funcţie de zonă, recomandă şi una sau mai multe clinici din apropiere. Colegul "adamantium" are dreptate, noi aici ne dăm cu presupusul în funcţie de datele pe care ni le spui şi de experienţa noastră. Multă baftă!
0
22-12-2014, ora 22:45
gabrielandra
Nu este medic/terapeut
gabrielandra
Buna seara,
revin cu o noua rugaminte:vreau sa imi ziceti daca rezultatul 205.1 la ToxoIgG este normal.
Va multumesc!
0
06-01-2015, ora 21:06
gabrielandra
Nu este medic/terapeut
gabrielandra
Buna seara,
indraznesc sa va mai deranjez cu o intrebare
cat de grava este prezenta streptococului beta hemolitic de tip B, in urina? Peste 100000 UFC/ml
va multumesc!
0
04-03-2015, ora 07:21
lia73
Nu este medic/terapeut
lia73
Buna ziua! Am si eu o întrebare daca se poate. Am fost diagnosticata cu limfom non hodkin la parotida. Am facut radioterapie si urmeaza chimio. Intre timp mi s-a dat sa fac 2 analize :Ac anti RO si Ac anti LA. Ambele au ie?it pozitiv, deci mi s-a dat diagnostic de Sindrom SJOGREN si in final limfomul l-am facut din cauza sindromului. Este posibil ca din cauza progesteronului, (pe care l-am luat timp de ceva ani, motivul fiind pierderile de sarcina repetate, in diverse stadii de sarcina, ) sa mi se fi declansat sindromul sjogren? Va multumesc pentru raspuns!
1
24-01-2019, ora 21:16
george61
Nu este medic/terapeut
george61
Buna ziua. Ma numesc George, am 57 de ani si sant din Bucuresti. In urma cu circa 4 ani am fost depistat cu carcinom scuamos parotid stang [ la Fundeni ]. Am urmat 24 de sedinte de radio si 12 sedinte de chimio. Am crezut ca vreo cativa ani am scapat DAR acum 3 luni in acelasi loc a aparut o tumoare urata, care supureaza ceva urat mirositor si sangereaza abundent ! Daca doar un pic ating locul [ dupa ce ma spal pe fata ] incepe sa sangereze. Este foarte vascularizata !! CE SFAT imi puteti da, VA ROG ??? Nu stiu ce sa iau sa nu mai iasa acea substanta urat mirositoare si un pic lipicioasa ???? Va rog frumos CE AR TREBUI SA MAI FAC ???? Multumesc foarte mult !!
0
18-03-2019, ora 22:18
mocanu carmen
Nu este medic/terapeut
mocanu carmen
Buna ziua! Am si eu o întrebare. Nepotul meu in varsta de 26 de ani a fost operat de tumora glanda parotida stanga acum 4 zile in Anglia - Liverpool. Din informatiile primite de la el operatia a iesit bine, deoarece nu a fost afectat nervul facial si nici glanda salivara, au trebuit din pacate sa ii taie nervul de la lobul urechii deoarece era acaparat in totalitate de tumoare. Pt ca tumoarea acaparase in totalitate nervul lobului urechii si nu au avut incotro pentru a o scoate in totalitate a trebuit sa taie si din nerv. Sotia lui a spus ca o sa ramana surd. Alte informatii nu stiu, biopsia inca nu ia venit o sa dureze cam doua saptamani. Intrebarea - este posibil sa ramana surd ?
Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.

Va multumesc!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Tumorile parotidei

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: