tuse si nasuc infundat

19-03-2012
florina80
Nu este medic/terapeut
florina80
Buna ziua.Fetita mea are 4 luni si tocmai s-a pricopsit cu o tuse persistenta.Doctora de fam.ne-a recomandat stodal si nurofen, dar dupa 4 zile tusea tot persista.acum tusea a mai trecut( dar nu de tot), dar i se infunda si nasucul fff rau.Folosim batista sugarului, dar tot degeaba.Pt nas i-am dat tetrisal si vibrocil. Va rog ajutati-ma cu un sfat, ce sa-i dau sa nu se mai sufoce asa? Multumesc mult pt eventuale raspunsuri, si sanatate tuturor.
7 comentarii
0
20-03-2012, ora 18:19
dariaalexandra
Nu este medic/terapeut
dariaalexandra
Incercati sa-i faceti aerosoli, poate avea o bronsolita care trece numai cu aerosoli.
0
21-03-2012, ora 13:22
florina80
Nu este medic/terapeut
florina80
am fost la urgenta cu ea si ne-a dat ampicilina si genta injectabil, dar dupa 5 injectii tot mai tuseste, ce-i drept nu asa rau. Si-or mai face odata efectul, ca nu mai stiu ce sa-i dau sa-i treaca.
1
21-03-2012, ora 14:36
dariaalexandra
Nu este medic/terapeut
dariaalexandra
Nu i s-a facut in spital si raze la plamani?Acum copii sunt mai sensibili si trebuie investigati mai detailat.
0
24-03-2012, ora 22:33
diana alessia
Nu este medic/terapeut
diana alessia
Salutari !

in cazul fetitei mele, care a avut si ea aceasta tuse persistenta, am folosit ceai din coji de ceapa, cateva lingurite pe zi, aerosoli (2, 5 ACC + 2, 5 ser fiz), iar pt nasuc, batistuta bebelusului cu ser fiziologic, cateva picaturi de lapte matern in nasuc/colargol.

aceasta "medicatie" ne'a fost de ajutor, nedorind sa'i administrez antibiotice ce scad imunitatea.

puteti eventual sa'i administrati eurespal, care ajuta la expectorarea flegmutei din gat.

va dorim sanatate, crestere usoara !
0
29-03-2012, ora 11:51
florina80
Nu este medic/terapeut
florina80
Multumesc mult pt sfaturi. Acum dupa o " cura " cu zinnat, tusea s-a mai dus, dar am ramas in continuare cu mucozitati in gat, care isi fac prezenta mai mult dimineata. Am auzit ca sunt e ff bun fluimucilul sau acc 100, dar nu stiu daca se da in combinatie cu eurespalul, pe care i-l dau in continuare. Nici eu nu as fi vrut sa-i dau antibiotic, si de aceea cateva zile am stat numai cu stodal, dar virusul ala n-a vrut sa cedeze si pace.Tare mi-e frica sa nu se intoarca tusea. vecina mea are o fetita de 1 an si de cateva luni sta numai prin spitale din cauza racelii si a tusei.Dar imi fac curaj si-mi spun ca nu toti copiii reactioneaza la fel (eu sunt o fire tare fricoasa si ma panichez repede). Va pup pe toate si multa sanatate.
0
01-04-2012, ora 18:54
nekunoskuta
Nu este medic/terapeut
nekunoskuta
Fetita mea a avut o mica raceala care s-a manifestat doar cu muci...multi-multi muci, timp de o saptamana. Am folosit la indicatia medicului Ambroxol picaturi si Plumex si am fost multumita. Iti recomand sa nu-i dai medicamente fara consult medical pentru ca deja a luat cateva si e posibil sa interactioneze urat unele cu celelalte.

Sanatate!
0
10-04-2012, ora 09:22
florina80
Nu este medic/terapeut
florina80
dupa sapatamani de stres si dupa nenumarate vizite la diversi doctori, dupa o gramada de antibiotice...ei bine am ajuns la ORL. Cu o seara inainte de a merge la orl, am ajuns la garda, caci copilul se cam ineca cu mucisirii.Doctora a zis ca are rosu in gat, dar sa merg si la orl. A doua zi m-am prezentat in gat cu fata la orl si..surpriza, mi s-a spus ca nu are nici rosu in gat si nici vreo infectie pe la nasuc, urechi sau mai stiu eu ce, doar ca nasucul ei fiind fff micut nu reuseste sa dreneze bine mucisorii, mai ales ca nu stie sa sufle nasucul.Si asa m-am linistit. Concluzia este, dragele mele mamici: nu indopati copilasii (cum am facut eu) fara un control de specialitate. Doctori sunt multi si fiecare da cate un antibiotic, unul mai tare ca altul. Va pup si multa sanatate la bebici.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tusea uscată vs tusea productivă - diferențe, cauze, tratament
  • Cum și când trebuie tratată tusea
  • Dispersia particulelor de tuse în aer liber
  • Să înțelegem rinoreea și congestia nazală
  • Tipuri de tuse pentru care trebuie să te îngrijorezi
  • Câteva sfaturi pentru a calma tusea
  • Tratament tuse - medicamente, remedii, ceaiuri pentru tuse
  • Nas înfundat la bebeluși - abordare corectă și tratament
  •