Ulceratie supurativa canal anal

16-05-2022
EugenCernat
Nu este medic/terapeut
EugenCernat
Barbat, 53 ani, de peste10 ani am o scurgere anala. La inceput ocazionala si redusa cantitativ (un mucus incolor inodor transparent si lipicios), cu timpul a devenit zilnica (dar nu continua), muco-purulenta si cantitatea a crescut. Componenta purulenta variaza de la alb la galben si chiar gri, in zilele cu usoare dureri. De regula insa nu ma doare deloc si nici nu sangereaza. Tranzit nemodificat, zilnic la aceeasi ora, fara sangerari. Mi-am luat inima in dinti si am mers la un proctolog (specializat si in chirurgie oncologica). Acesta a identificat la anuscop ulceratia (a facut si tuseu rectal), precum si un hemoroid intern in apropiere. Diagnosticul a fost "ulceratie canal anal si hemoroizi interni"- dar mi-a spus ca de fapt nu stie ce e, dar e sigur ca nu e cancer. Pentru excludere, a recoltat probe pt biopsie, cu rezultatul:
"Au fost examinate mici fragmente de mucoasa de tip rectal, cu eroziuni superficiale, discret infiltrat inflamator limfo-plasmocitar si usoara fibroza periglandulara, si respectiv, mucoasa de canal anal tapetata cu epiteliu stratificat scuamos. Se mai constata depozite fine de fibrina, mucus si arii de hemoragie sugerand o arie de ulceratie. Nu se constata displazie in sectiunile examinate. Dupa retaieri seriate se mentin aceleasi aspecte".
Medicul spune sa astept sa se inchida de la sine, dar daca vreau poate "rade" chirurgical ulceratia. Solicitand totusi un tratament, mi-a dat o crema cu neomicina, anestesina, HHC, heparina si adrenalina, care in afara ca ma irita local, nu pare sa produca alte efecte si nici nu stiu daca ajunge pana la ulceratie.
S-a mai confruntat cineva cu acest gen de afectiune? Vreo sugestie de tratament? Ma gandesc ca ceva supozitoare ar putea ajunge mai bine in zona ulceratiei decat o crema. As vrea sa incerc ceva tratamente medicamentoase si/sau naturiste, inaintea alternativei chirurgicale. Multumesc.
1 comentarii
0
16-05-2022, ora 17:45
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Din descrierea pe care o faceti, diagnosticul pare a fi fistula perianala. Fara sa va examinez nu pot preciza sigur.
Indicatia e chirurgicala.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: