Tumori anale - rog, un raspuns!

02-09-2011
kala
Nu este medic/terapeut
kala
buna, ma numesc calin si cu parere de rau am aflat azi ca Mama mea (61 ani) in urma colonoscopiei i sa descoperit o tumoare de 2, 5 -2, 8 cm. la 10-11 cm. de anus. Vreau sa fiu cat mai scurt.pt. ca nici eu nu stiu pre multe, sau recoltat niste probe din aceasta tumoare rezultatele care dureaza cca. 8-10 zile, am mai inteles si fapul din cele citite pe forum ca ar fi un cancer de, , rect" si ca trebuie neaparat operat. intebarea mea este aceasta operatie ar fii recomandata sa o faca la Oncologie...??? spre exenplu Cluj sant doar la 80 km. sant foarte disperat si tare as vrea ca mama mea sa se faca bine...o sa revin cu informati pe masura ce o sa le aflu..va multumesc anticipat...



multa, multa sanatate va doresc, , , , , , , , , ,
15 comentarii
0
02-09-2011, ora 01:23
radicus
Nu este medic/terapeut
radicus
Chirurgie oncologica la rect, da, se fac operatii la Cluj la mai multe spitale. La Institutul Oncologic Cluj-Napoca, mai stiu ca se fac multe operatii de acest gen la Clinica Medicala III (Spitalul evreiesc), poate si la spitalul municipal si judetean, nu stiu. De obicei operatii din astea fac cam toti chirurgii gastroenterologi cu experienta iar acest fel de chirurg este destul de intalnit in orasele universitare. Internetul este o sursa buna sa colectati date despre medici de la clinicile amintite si nu numai, poate chiar si despre chirurgi din orasul dvs.
0
02-09-2011, ora 09:40
kala
Nu este medic/terapeut
kala
am inteles, iti multumesc mult "radicus".
0
04-09-2011, ora 12:45
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
la ONCOLOGIE nu se fac operatii. operatiile se fac la CHIRURGIE GENERALA si/sau CHIRURGIE ONCOLOGICA. orice spital mare cu sectie de chirurgie generala se poate ocupa cu succes de o operatie de acest tip. recomand consult la specialist oncolog cat mai curand!
multa bafta!
0
04-09-2011, ora 13:41
kala
Nu este medic/terapeut
kala
Va ultumesc mult pt. sfaturile date pana acum, si va mai intreb...interventia chirurgicala recomandata de medicul chirurg (in cazul meu) este cea mai" bun" solutie... pt. ca am citit ca ar fi si varianta radio sau chimioterapia.
Nu vreau sa judec parerile medicului care au diagnosticato pe mama mea, dar as dori sa am parerea a mai multi cunoscatori si sa aleg varianta cea mai buna si mai putin, , traumatizanta"..daca poate fii spus si asa.
Mentionez faptul ca Mama mea trece prin dureri mari in mare parte a zilei dureri localizate in partea de jos (fund)si este o persoana foarte fricoasa.o sa primim in cateva zile rezultatul probelor luate si o sa consultam si oncolog.
Va multumesc mult si as dori sa stiu si parerile D-stra. radio, ghimio su ghirurgie ???
multa multa sanatate tututror !!!
0
04-09-2011, ora 19:34
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
simplu: daca tumora este LOCALIZATA (adica daca nu exista metastaze/raspandire la alte organe gen plamani, ficat, etc), atunci singura sansa de vindecare este oferita de OPERATIE (atunci cand starea generala a pacientului permite); aceste sanse sunt marite de tratament suplimentar cu iradiere si chimioterapie, dupa caz, e drept, dar acestea singure NU POT SA VINDECE DE CANCER.
va urez claritate maxima in decizii!
0
04-09-2011, ora 23:45
radicus
Nu este medic/terapeut
radicus
Are dreptate Raul. Folosind doar radioterapie si/sau chimioterapie, ca sa fac o comparatie, e ca atunci cand incerci sa usuci apa dintr-o cada folosindu-te de un uscator de par. Pe langa ca-i foarte greu si ia foarte mult timp sa realizezi asta, intotdeauna va ramane apa (celule maligne) pe fundul cadei (in corp). Operatia o poti considera echivalenta cu scoaterea dopului de la cada. Abia dupa ce apa s-a scurs (celule maligne indepartate prin operatie) putem folosi un uscator (chimio/radio) pentru a indeparta si micile picaturi care au ramas in cada.
0
04-09-2011, ora 23:55
radicus
Nu este medic/terapeut
radicus
Am uitat sa spun ca nu trebuie sa fie prea speriata, iar durerea poate fi ameliorata cu medicatii corespunzatoare. Intrebati medicul care va are in evidenta despre ceva medicamente.
Probabil vor fi inconveniente cu operatia, dureri postoperatorii, poate probleme pe termen lung. Poate ca nu. Dar eu in locul vostru mi-as face probleme daca NU ar fi fost propusa pentru operatie. Ar fi insemnat ca este neoperabila, nevindecabila, ci cu sanse doar pentru prelungirea vietii.
0
13-09-2011, ora 14:39
kala
Nu este medic/terapeut
kala
Buna tuturor, azi am primit rezultatul, , ANATOMOPATOLOGIC, , si suna cam asa;
- Diagnosticul clinic; NEO JONCTIUNE RECTOSIGMOIDIANA.
-Piesa; Biopsie Rect.
Microscopie; Adenocarcinom moderat diferentia (G2) cu ulceratie, necroza si inportanta reactiei desmoplazica pe 3 din cele 7 fragmente de mucoasa colonica examinate.

Eu nu am apucat sa vorbesc cu medicul care se ocupa de mama mea, dar doresc daca este posibil sa, , interpretati si pe intelesul meu ce este acest rezultat si cat de grav este daca se poate pe o scara de la 1-10. Pt. operatie am ales spitalul judetan de ugenta Tg- Mures.


Va multumesc mult...

Multa multa sanatate..
0
13-09-2011, ora 15:52
radicus
Nu este medic/terapeut
radicus
Este cancer. Orice fel de cancer e destul grav. Nu poate nimeni sa spuna cat de grav e cel prezentat de tine pentru ca inca nu s-a operat si nu se stie cu certitudine cat de extins este. Dupa biopsie putem spune ca e cancer, are o agresivitate moderata si ca trebuie tratat neaparat.
0
13-09-2011, ora 19:53
kala
Nu este medic/terapeut
kala
Da..., speram sa nu fie acest rezultat, sa dea Dumnezeu sanatate Mamei mele si tuturor bolnavilor din lumea asta...
0
14-09-2011, ora 12:26
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
da, pai diagnosticul era foarte probabil numai din descrierea anterioara. in schimb recomandarea mea ca oncolog este sa incepeti tratamentul, cu atat mai mult daca vi se propune OPERATIA cu scop de scoatere a tumorii, si asta cat mai repede. combinata cu iradiere/citostatice, dupa cum va considera oncologul, exista sanse bune de VINDECARE.
multa bafta!
0
15-09-2011, ora 00:30
kala
Nu este medic/terapeut
kala
Va multumes mult tuturor de sfaturi, au contat mult in luarea unor decizi. Multa FERICIRE si SANATATE sa aveti.

O sa revin cu nautati.

Multa sanatate tuturor..
0
20-09-2011, ora 01:12
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
si tie !
0
18-10-2011, ora 18:48
kala
Nu este medic/terapeut
kala
buna, am intarziat cu nautati, dar nu am avut nimic concret, azi am primit buletinul HISTOPATOLOGIC rzultate din analiza tumori extirpate in urma interventiei cgirurgicale facute, interventie foarte dificila ( socot eu ) uitanduma la marimea ei si in urma cereia sa construit un anus contra naturi definitiv am inteles eu tumoarea fiind fixata pe rect la 10 cm demarginile de rezectie.
Chirurgul care a operat pe mama mea a spus ca este, , destul" de grav si trebuie inceput tratamentul imediat. In schib Mama mea se simte din ce in ce mai bine si este destul de optimista, maine urmeaza sa mergem la ONCOLOG pentru a stabili tratamentul necesar si imediat..
Pe mine ma ingrijoreaza , , DESTUL DE GRAV" spus de medicul care a operat-o pe mama mea,
rtezultatul histopatologic suna cam asa;
-Localizare-- rect
-Marimea tumori.30 cm... grosime max. 28 cm.
-Aspect masroscopic... infiltratif difuz
-Perforatie tumoralas macroscopica. absenta
-Suprafata seroasei libere...neinvadate tumoral
-Polipi preexistent (la locul tumori).nu se evidentiaza
-Tipul histologic...adenocarcinom..fara componenta mucinoasa
-Observati ..slab diferentiat.
-Invazie tumorala...seroasa
-invazie vasculara sanguina.absenta
-invazie perineurala..prezenta
-infiltrat inflamator peritumoral. moderat
-Margini de rzectie cgirurgicale.libere de tomora
(SI ACUM)- stadiul tumorii primare de colon.pT4
-Noduli linfatic; (cu metastaze/nr. totali examinati) ...perirectali 0/2
- Extensie perilinfonodulare...nodulilivatici fara metastaza..2
-Stadializarea nodulilor linfatici in tumorile colo-rectale .pN0

Diagnostic histopatologic;

ADENOCARCINOM SLAB DIFERENTIAT P[ENETRANT IN SEROASA, FARA METASTAZE IN 2 LINFONODULI PERIRECTALI PRELEVATI, CU INVAZIE PERINEURALA TNM - pT4 pN0

Cum va suna acest diagnostic ?????, si bine.dar si rau cred eu.. puteti sa-mi spuneti sincer, sincer ce sanse de, , vindecatre" are??? urmand un tratament adecvat.. sau cat de grav este.ca sa stiu la ce sa ma astept.

va multumesc anticipat.
Multa multa sanatate TUTUROR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
0
18-10-2011, ora 23:22
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
diagnosticul este cel de cancer colorectal, din pacate cu stadiul neclar. in cel mai bun caz este vorba de un stadiu II, pentru ca numarul de 2 ganglioni scosi in operatie este prea mic pentru a se putea evalua clar stadiul (chirurgul putea face totusi o treaba mai buna, scotand minim vreo 10 sau 12 ganglioni, dar deh!). stadiul II confera sanse mari de vindecare totusi, posibil chiar peste 50%, asta desigur urmand tratament postoperator, care poate include radioterapie sau chimioterapie, si ulterior cu un plan de monitorizare pe termen lung. personal chiar sper ca acesta sa fie cazul, insa trebuie tinut cont de faptul ca exista si oarecare sanse (sa zicem sub 50%, dar e greu de estimat cant), totusi nu de neglijat, ca aceasta boala sa recidiveze in viitor.
va urez succes si numai bine in continuare ! tineti-ne la curent!

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: