Un logoped f bun pentru adulti

72 comentarii 1 23 Înainte ›
0
18-03-2010, ora 11:37
Awel
Nu este medic/terapeut
Awel
@ bobobarosanu: Tehnica AirFlow e singura care pentru mine a dat rezultate practice, trebuie doar sa te obisnuiesti sa nu uiti s-o folosesti si sa nu renunti. Practic inveti sa vorbesti dinnou, trebuie sa fii atent la cum vorbesti in loc de ce vorbesti ca pana acum. In loc sa ma chinui sa gasesc alte cuvinte ca sa nu ma mai balbai sau cum sa reformulez, ma gandesc cum sa le spun pe alea care vreau fara sa ma balbai. E destul de obositor sa faci asta de fiecare data cand deschizi gura, si de multe ori uit, dar sunt progrese fara indoiala. E nevoie de perseverenta mai mult ca de orice. Trebuie rescris creierul nitel, dar merge bine.

Specialisti in tehnica AirFlow nu exista la noi, eu n-am gasit, de fapt specialistii de la noi (cei cu care am vorbit eu) habar n-au de ea, si ciudat nici nu vor sa auda, convinsi ca-i o prostie. Si cum ziceam mai demult, logopedia mi se pare o metoda foarte defectuoasa atata vreme cat nimeni nu se preocupa de ce vei face tu dupa ce parasesti cabinetul, in viata de zi cu zi, unde progresele facute in cabinet aproape ca nu conteaza.

Ar fi extraordinar sa existe posibilitatea unor sedinte de grup si la noi. E destul de greu sa reinveti singur sa vorbesti, ca si tehnica dar si ca motivare, si cu totii stim cat de "usor" e sa discuti deschis pe tema asta cu oricine.
0
29-03-2010, ora 09:27
vicctoriaion
Nu este medic/terapeut
vicctoriaion
Buna ziua!
Am citit cteva dintre mesajele celor care sunt afectati de balbism. Am citit si mesajele dlui psihoterapeut Andrei Dumitrescu. Am citit si mesajele de denigrare la adresa psihologului. Nu am vazut insa nicio recomandare de indrumare catre un psihopedagog de pedagogie speciala. Logopedul se formeaza ca psihopedagog de pedagogie speciala, urmand cursurile FACULTATII DE PSIHOPEDAGOGIE SPECIALA. Psihologia este un domeniu vast, asa ca daca mergeti la un psiholog atestat pe psihologia muncii sa nu va asteptati sa faca logopedie cu dumneavoastra. A avea notiuni despre ceva nu este totuna cu a fi competent pe o anume problematica.

Succes tuturor in a gasi persoana potrivita spre a va ajuta!

Victoria C. Ion, psiholog clinician
0
10-04-2010, ora 19:21
ciprianciprian
Nu este medic/terapeut
ciprianciprian
Salut, am revenit pentru a va spune ca intre timp am facut si blogul de care vorbeam il puteti gasi aici : http://scapadebalbaiala.wordpress.com/ , am scris deja cateva lururi acolo dar nu foarte mult, intre timp m-am documentat si am mai gasit niste solutii care ar putea ajuta pe oricine sa scape de balbaiala, o metoda ar fi cu ajutorul karmei, adica realizarea echilibrului emotional si autocunoasterea de sine, daca citesti cartea o sa constati ca balbaiala se manifesta doar din cauza ta si degeaba o tratezi cu medicamente daca nu gasesti cauza care decanseaza balbaiala, cartea o sa o pun pe blog, e foarte interesanta. O alta metoda ar fi din cartea despre care vorbea Awel, tehnica AirFlow, am vb cu el zilele trecute si mi-a spus ca a tradus deja 30 de pagini din ea si ca da ceva rezultate daca exersezi. C
0
10-04-2010, ora 19:26
ciprianciprian
Nu este medic/terapeut
ciprianciprian
Cu acordul lui Awel poate postam si cartea. Daca va hotarati sa intrati pe blog, lasati si un comment ceva ca sa stiu daca intereseaza subiectul sau tin doar pentru mine ce gasesc, ca sa nu scriu degeaba pe acolo. Acest blog vreau sa fie pt toti, scrieti-va povestea si poate ne ajutam unii pe altii ! Multa sanatate
0
22-04-2010, ora 19:49
PerfectDream
Nu este medic/terapeut
PerfectDream
Buna.. vreau sa va cer si eu o parere.
Am si aceiasi problema ca si voi.La mine a aparut dupa ce am scapat de sasaiala.
Intr-a 5 ma balbaiam intr-un fel.. la magazin nu puteam cumpara nimic fara sa ma balbai, la orice raspuns aparea balba.. si mare:-j
Acum sunt a 10 si s-au schimbat destule.. pot raspunde fara sa ma balbai cand nu ma pune profesorul/profesoara.Cand ma pune.. depinde de caz.cat de stresata sunt..
La magazin pot comanda orice fara sa ma balbai.. in schimb knd vb cu prietenii deodata parca nu am respiratzie.. si ma opresc din pronuntzie..uneori! azi de exemplu am vb fara nici o balba..
Inainte nu puteam sa vb cu rudele.. acum pot..
O data spuneam un banc clasei si pentru a nu ma balbai nu am mai respirat dar m-am inrosit:D.E imp k nu m-am balbait..
Am vazut ca din ce in ce am crescut lucrurile au luat o intorsatura buna.. dar as vrea sa scap o data de aceasta boala..
M-am gandit sa ma duc la psihoterapeut din vara.Ajuta cu ceva? sau la cine sa ma duc ca sa ma inv sa-mi stapanesc emotiile sa nu ma mai balbai.. deoarece am participat la o preselectie miss si mi-am zis sa nu ma balbai si am vb 2 min fara sa ma balbai!!! dar nu-mi iese de fiecare data.. ma balbai in special in engleza ( la clasa) la pregatire( fac preg l eng) nu ma balbai mai deloc.
Unde sa ma duc?
0
22-04-2010, ora 19:51
PerfectDream
Nu este medic/terapeut
PerfectDream
erata: am si eu aceiasi..
0
09-06-2010, ora 23:20
borozanadrian
Nu este medic/terapeut
borozanadrian
Buna...am 35 de ani si ma balbai usor de mic.in urma unui accident, o lovitura puternica la cap, la varsta de 5 ani. Parinti mi-au spus inainte am vorbit foarte bine, deci clar cauza este acest accident. Intrebare : Nu credeti ca printr-o sedinta de telepatie prin care sa se stearga aceasta perioada din viata mea ar putea rezolva problema. Daca s-a tradus cartea cu tehnica Air Flow as dori sa incerc. Please help me!
0
10-06-2010, ora 15:31
Valybraila
Nu este medic/terapeut
Valybraila
Eu zic ca toti astia care avem defectu asta zic sa o lasam asa, am ajuns la concluzia ca asa ne-a dat Dumnezeu si nu avem cum sa scapam de ea, cu toate ca imi ruineaza viata dar asta e...nu avem ce face, ,
0
25-06-2010, ora 19:39
trinitygold
Nu este medic/terapeut
trinitygold
ello, everybody! Am 25 de ani si sunt balbaita. De mica. Din nastere. Unchiul meu este de asemnea si el jumate de balbait(adica mai rar). Eu problema asta o am de cand ma stiu. Parintii mei nu au stiut cum sa o gestioneze, si din contra, chiar ma faceau sa ma simt si mai jenata cerandu-mi sa fac ceva sa nu mai fie, dar ce sa faca un copil de 5 ani singur si rusinat chiar si de propriii parinti? O perioada, anii 11-18 n-a mai aparut afectiunea si am crezut ca a trecut, dar acum lucrez intr-un domeniu unde asa ceva este ff rusions, si nu stiu ce sa mai fac. Totul a reinceput cand a trebuit sa vorbesc unui auditoriu mare, si, timida cum sunt, am inceput sa ma mai si balbai. De atunci, sunt atat de constienta ca ma pot balbai la fiecare cuvant incat chiar asta se intampla. Si am ajuns sa ma gandesc permanent la balbaiala cand vorbesc, in paralel cu ceea ce vreau sa spun/vorbesc. Si ma chinui sa scot cuvantul pe gura si mi-e totally impossible. De cate ori ma gandesc, de atatea ori ma balbai. Si asta in prezenta colegilor mei de care mi-e jena pt ca fac glume pe seama mea care de multe ori prind o tenta de batjocura si va dati seama cum ma simt; si eu as vrea sa fac glume pe seama mea, dar se vede ca balbaiala mea reprezinta o afectiune nu o chestie de moment, si nu e placut deloc pt o domnisoara care vrea isi prezinte argumentele printr-un discurs fluent si placut. Imi repet deseori ca sunt puternica ca eu pot sa trec peste, dar odata pusa in "fata cuvantului", uite asa ma inrosesc instantaneu si incerc sa scot pruna din gat. Ajutati-ma, va rog, am mai dat mesaj pe un blog al unui psihoterapeut care m-a rugat sa il contactez, dar citind randurile tale, ciprian, si cele de pe forumul romedic cu cartea Stutter no more am renuntat. Daca vrei, va pot ajuta pe tine si awel sa traduceti cartea, sa ne ajutam reciproc. O seara minunata si sa scapam cu totii de balbaiala care ne da batai da cap!
0
30-06-2010, ora 15:49
Aleqsa
Nu este medic/terapeut
Aleqsa
Buna tuturor!Am si eu aceeasi problema ca majoritatea de aici.Desi mi-e greu sa recunosc, ma balbai.Defectul asta a reprezentat un obstacol pentru mine in ceea ce priveste comunicare cu ceilalti, desi simteam nevoia sa impartasesc opinii cu alte persoane, renuntam de frica sa nu apara balbaiala.Cateodata ma simt asa complexata din cauza defectului meu ca intru in depresie...Pot spune ca m-au ajutat ft mult cartile de dezvoltare personala, mi-au redat cat de cat increderea in mine, dar balbaiala tot n-a disparut.Am fost in urma cu un an la logoped si mi-am revenit complet.Cu toate ca mai erau momente in care imi era teama sa vorbesc, atunci cand deschideam gura nu ma balbaiam deloc, de fapt nu mai puteam sa ma balbai.Din pacate, pt ca am intrerupt sedintele la logoped, problema a reaparut usor usor cu trecerea timpului.Cred ca voi scapa complet de balbaiala numai daca ma duc toata viata la logoped, dar nu pot accepta asta!Am auzit ca exista atatea metode prin care putem incerca sa scapam de problema asta, dar sunt sceptica privind rezultatele care vor apare...Am auzit multe despre cartea "Stutter no more", chiar am descarcat-o de pe internet, dar imi este greu sa inteleg tot ce scrie acolo daca e in engleza.Sper ca in curand sa reuseasca s-o traduca cineva si sa o dea si celor care au nevoie de ea.Daca doreste cineva sa vorbeasac despre aceasta problema cu mine, sa-mi dea vreun sfat sau sa primeasca sfaturi-*.Numai bine!

(*modificat de administrator)
0
19-07-2010, ora 13:19
motanel90
Nu este medic/terapeut
motanel90
Am citit cartea de care se tot vorbea pe aici, se vorbeste despre un tratament dar doar pentru cei ce intra intr-un program care este accesibil doar in SUA si care se bazeaza pe "Air-Flow" controlul respriratiei si a fluxului respiratiei. Eu personal cred in acest program dat fiind faptul ca si eu sunt balbait si am incercat destule metode pentru a-mi neutraliza acest defect. Dat fiind faptul ca sunt roman si inventiv o sa incerc de unul singur sa imi controlez respiratia si o sa vad daca o sa am rezultate. In cazul in care reusesc ceva o sa postez pe forum si o sa anunt.
0
22-07-2010, ora 22:33
trinitygold
Nu este medic/terapeut
trinitygold
Buna, dragii mei! Revin cu niste sfaturi de a mai atenua sau poate pentru altii de a combate balbismul de care suferim cu totii cei de aici. Ele sunt in limba engleza, n-am mai stat sa le traduc. Tot pentru cei care cunosc limba engleza si doresc cu tot dinadinsul o carte foarte buna pentru combaterea acestei afectiuni, recomand cartea "COMPREHENSIVE STUTTERING THERAPY" care poate fi comandata de pe site-ul WWW.stuttering.ch. Eu inca nu am citit-o, am gasit niste recomandari pe internet(aceasta carte era pe primul loc dupa criteriul eficientei, intr-un clasament unde cartea STUTTER NO MORE era pe 6. Eu am de gand s-o cumpar, dar mi-e greu s-o traduc am inteles ca are in jur de 200 pag). Contine niste exercitii care efectuate zi de zi pentru o perioada, duc la disparitia balbismului.

Si acum iata sfaturile
TIPS (NO. 1) FOR STUTTERING TREATMENT

1..First, one must realize there is no cure for stuttering"”but a great deal of help and a chance to overcome the fears and bad habits which hold the stutterer prisoner.
2. You must learn to accept your stuttering"”you can"™t stop it. The harder you try, the worse it gets. Try to accept the fact that you will stutter and learn to cope with it"”realize it is not just something that happens to you, it is something that you do. This gives you power and allows you to change it.
3. Stop trying to hide it from others and especially from yourself. Be willing to talk about it. Get over the shame and embarrassment you feel, and the stuttering will lessen. Accept some stuttering"”everyone does some. Nobody is perfect"”your urge to be perfect must be conquered"”it only makes you worse.
4. Don"™t try to be fluent"”that is a false role for you"”accept your role as a stutterer and be a good one"”stuttering forward, smoothly, saying what you want to say, not changing words or starting over and over.
5. See if you can enter situations you have avoided in the past. Avoidance is your worst enemy"”do you avoid certain words, people, situations, etc.? Take them on, one at a time.
6. Fluency is not a success"”meeting a challenge is. Saying a badly stuttered word is a success. Not giving up is important. Facing your problem is the only way to reach success as a speaker.
7. Keep good eye contact with your listener even when, and especially when you stutter = another success along your road to recovery.
8. Observe other people as they talk"”even "normal" speakers bobble, hesitate, and "stutter""”give yourself an assignment to count the "stutters" of a normal speaker at home or on TV. You"™ll be surprised how imperfect the speech can be"”and is never noticed!
9. Instead of avoiding stuttering, try to stutter voluntarily. This is not something to do early in therapy and it can become a trick to sound better"”and anything you do just to "sound better" at a given moment is probably not a good solution. To improve your whole approach"”feel proud of yourself when you talk and do not retreat even though you stutter. Overcome your shame about stuttering and overcome your need for fluency.
10..Pay enough attention to the things you do that interfere with your normal speech, the things that you do that you call your stuttering, to understand that they are unnecessary and to change or eliminate them.
11. By deciding not to fight for fluency, U will gain more fluency than u ever had before. Accepting stuttering would be big step in loosening its grip on your life. Once u will stop trying to hide your stuttering and, instead, begin to advertise that you are a stutterer, you will gain a new freedom from fear. Life will get easier.
12. Instead of fighting the twisting, tumbling, torrent of stuttering, try to go with the flow. Try let the occasional stutter proclame its existence, and then carry on as if nothing has happened. Try to intentionally forget the moment of stuttering rather than focusing on any misspoken word. Try to take Care to remind yourself that you are a stutterer so that this knowledge will set you free from stuttering


TIPS (NO. 2) FOR STUTTERING TREATMENT
Two amazing secrets to help stop stuttering, from Sound Feelings. This stuttering information provides easy how-to solutions for stutterers for self-improvement towards fluent speech. These will be extremely helpful for those seeking stuttering cures.
"My stuttering is all cleared up now, and I have no more problem! What I did was take one of your tips to stop stuttering (tip #2). In one week I got so much better that I could talk well on the phone. I say the word once in my head, then not even a second later, say it verbally. I"™m glad I fixed it because I"™m only 14 and I"™d be stuttering for a lot longer. From this I met two girls already. Thanks!."............... An ex-stutterer user of the tips.
A) Think Before You Speak.
Don"™t even open your mouth until you are exactly sure about the word or words you are about to say. People who stutter often are smarter than average. This ironically works against the stutterer because when he or she attempts to speak, his or her mind tends to think too far ahead! This causes the conscious mind to not be in line with the current immediate word being expressed. The result is a jam or a block in the flow of speech. It really is not enough to "slow down the rhythm of your speech, " as is so often recommended. This can be slightly helpful, but what really counts is to think before you verbalize each word. It may be temporarily helpful to slow down just in order to retrain yourself how to think ahead of each word spoken rather than after, but eventually, the speed of the speech can return to normal.
B) Say it in Your Mind.
Literally hear yourself successfully saying the word you want to say in your mind before you say it. This is a type of aural visualization. All people who succeed in anything admit that they practice visualizing their success, with optimism, before actually attaining their goal. Imagine the sound of each word, one by one, in your mind before you physically say it.

TIPS ( N0.3) FOR STUTTERING TREATMENT / CONTROL
Always try to...
1. Speak more slowly and in a deliberate manner. Draw out the vowels, and do not skip over syllables. It wont sound as slow as you think!
2. Slide into the words with light and loose movements of the lips and jaw. Feel the words as you say them.
3. Eliminate all avoidance or word substitution, habits which you may use to postpone or eliminate stuttering. Feared words only become a larger problem when you attempt to run away from them.
4. Keep moving forward in your speech. Repeating words you have already said only postpones the attempt to say the next word that you fear.
5. Monitor and identify what you are doing unnecessarily when you stutter. The more you can self-analyze your stuttering, the more aware you become of how to modify the muscle coordination needed to produce more fluent speech. Stuttering does not "just happen".
6. Try to focus on how to resume fluency.
7. Prevent anxiety or tension from overwhelming your fluent speech. Stuttering is nothing to be ashamed about, and you certainly dont do it on purpose. Instead of always being embarrassed by a block, analyze what you did, try to say the word again fluently, and then move on. Dont dwell upon your failures; celebrate those moments when you succeed in speaking more fluently.
8.leave fear of stuttering.
9. Slow down your speech, not to the point where it sounds abnormal, but just slow down.
10. Speak in phrases, with a pause in between. In other words, do not try to say complete sentences (at least at first), and also do not focus on saying individual words. Instead, break up a sentence into phrases and say the entire phrase.
11. The transition between sounds in each phrase is very important. Keep the air flowing and voice active as you are going from one word to the next in the phrase. Do not stop the voice between each word. Instead, let the end of one word lead right into the start of the next word, keeping your voice flowing in the transition. This is the key I think that helped me the most. It is hard to see it unless it is pointed out to you. This technique eliminates stuttering on any of the inner words of a phrase, although the first word may still be difficult.
0
27-07-2010, ora 21:04
bogdan888
Nu este medic/terapeut
bogdan888
Buna seara,

Allezia, te rog sa-mi spui si mie de unde pot sa achizitionez acel aparat auditiv care produce ecou. Daca nu-l mai folosesti, ma ofer sa-l cumpar.

Multumesc mult.
0
27-07-2010, ora 22:09
Veronica_Ilie83
Nu este medic/terapeut
Veronica_Ilie83
bogdan, iata site-ul http://www.casafuturatech.com/Catalog/smalltalk.shtml pe al meu nu stiu pe unde l-am pus, insa era la mana a doua si cam uzat, poate reusesti sa faci rost de unul mai performant. de ce? ai aflat ca ar fi bune aceste aparate? numai bine
0
27-07-2010, ora 22:21
bogdan888
Nu este medic/terapeut
bogdan888
Buna Alezzia,

Nu am aflat nimic...doar ca ma gandeam sa incerc si asta...dar la cat costa...cred ca-mi revin singur :).
Multumesc mult pentru informatii...si poate facem un fan club, ceva de genu...cred ca majoritatea celor care se balbaie au trac in fata persoanelor necunoscute sau mai putin cunoscute. Ar trebui sa ne impartasim experientele si socializam si in lumea reala, nu numai pe forum.
0
28-07-2010, ora 13:05
trinitygold
Nu este medic/terapeut
trinitygold
Buna!
Bogdan, Alezzia intervin si eu in discutia voastra cu "fanclubul". La inceput, va sugerez sa intrati pe blogul lui si anume http://scapadebalbaiala.wordpress.com/ si poate vreti sa lasati o impresie acolo. Eu tin legatura cu el si personal pe messenger si ne mai sprijinim reciproc din cand in cand pe aceasta problematica. De asemenea, stiu ca este cam mult scris, dar am lasat niste randuri mai sus cu sfaturi pentru balbaiala. Oricum, primul paragraf scris este bine de citit, intrucat cartea COMPREHENSIVE STUTTERING THERAPY cred ca este un material eficient. Eu deja am inceput s-o citesc, cautati-o si o veti gasiti si online de citit, cred.
O zi buna!
0
28-07-2010, ora 16:01
pufici
Nu este medic/terapeut
pufici
Pentru cine nu se descurca cu engleza: www.translator-online.ro.
Traducerea nu este foarte, foarte corecta, dar pe mine ma ajuta mult.
0
28-07-2010, ora 17:26
trinitygold
Nu este medic/terapeut
trinitygold
Bogdan, daca tot ai avut ideea cu fanclubul, pe care eu o impartasesc, da o idee cum ar trebui sa incepem chestia asta. Si cu privire la sfaturile pe care le-am scris mai sus, ele ele se axeaza mai mul pe exercitiile, ca sa zic asa, la nivel mental, de a spori increderea in tine. Cartea de care va vorbeam contine mult mai multe exercitii practice, de vorbire, logopedie, autocontrol la nivel fizic pentru adulti. Cartea se adreseaza in cea mai mare parte adultilor.
0
28-07-2010, ora 20:40
bogdan888
Nu este medic/terapeut
bogdan888
Buna, trinitygold in primul rand ar trebui sa ne cunoastem online, cum bine ai sugerat ( messenger, facebook...), dupa care cred foarte mult in socializarea reala. Cartea este foarte buna, sunt convins dar trebuie s-o discutam si s-o punem in practica in comun. Fiecare dintre noi a trait anumite experiente, care puse cap la cap ne-ar putea ajuta. Unde sunt mai multe pareri, experiente, propuneri...sunt convins ca vor aparea si rezultate.
Cred ca ar trebui sa trecem la actiune...si sa nu mai cautam tot timpul ajutor in alta parte. Am inteles ca exista 2 carti( una se poate descarca gratuit, iar cealalta cotra cost). Am vazut comentarii de genul...nu am timp s-o traduc...sau intra pe site-ul x online de traducere.cred ca ar trebui sa cumparam cartea si s-o traducem la un centru autorizat. Cartea are in jur d 180 de pag...asa ca nu ar fi un efort prea mare( de tradus) daca ne-am strange cativa adepti :)...dupa care o postam sau facem copii...
Haideti sa trecem la treaba...ca trece timpul si cred ca ne-am saturat cu totii de acele situatii jenante in care am fost pusi pana acum!!!!!
0
14-08-2010, ora 15:45
naghidorel
Nu este medic/terapeut
naghidorel
Adevarul este ca logopezii nustiu sa trateze logonevroza(balbaiala).
Se poate trata si inca cu cu multa usurintasi intr-un timp relativ scurt.
Metoda limonero este foarte complexa, imbinand cunostiinte din
medicina, psihologie, logopedie, parapsihologie, mesje subliminale
si neurolingvistica.
-
-*


(*modificat de administrator)
0
10-01-2011, ora 17:29
Valybraila
Nu este medic/terapeut
Valybraila
Pana la urma a gasit cineva ceva? :(
0
16-01-2011, ora 00:21
amalia01
Nu este medic/terapeut
amalia01
Buna! am 20 de ani si am aceeasi problema asemanatoare cu a voastra, incepand de la varsta de 8 ani ma balbai, parinti mei nu au luat prea mult in calcul balbaiala mea, zicand ca e ceva trecator, dar in sufletul meu era cu totul altceva vazand ca pe zi ce trece sunt din ce in ce mai rau! la varsta de 15 ani dupa ce au trecut perioadele grele, am inceput sa nu ma mai balbai chiar atat de rau asta fiindca nu-i mai dadeam atata importanta lasand totul sa vina de la sine. Acum la varsta de 20 de ani parca sunt mai rau ca la inceput dar altcumva, alta problema! cand vreau sa povestesc ceva si ma concentrez atat de tare, primele propozitii imi ies dupa care ma pierd si ma blochez pur si simplu fara nici un motiv, atunci cand imi vine sa ma balbai ma opresc inainte de a spune vrun cuvant si automat ma blochez! de obicei cu persoane necunoscute vorbesc destul de clar si corect asta de teama sa nu scot vreo "perla" Iar pe cei care-i cunosc cateodata mai ma si balbai dar de cele mai multe ori fac intreruperi tot de teama asta sa nu ma balbai, poate si ei observa asta ca ma stresez cand spun ceva. Mai am si perioade extrem de dificile in care nu pot sa scot nici un cuvant ca sunt sigura ca n-o sa-mi iese de ex asta mi se intampla odata la 2 luni cate o saptamana.foarte grav!! Nu stiu daca exista un caz la fel de grav ca al meu! E greu sa spui ce-ai pe suflet la prieteni, de asta am ales sa va scriu voua! SPER SA M-AJUTE CINEVA! MULTUMUESC ANTICIPAT!
0
22-01-2011, ora 23:39
costin1989
Nu este medic/terapeut
costin1989
Pentru toti cu probleme de vorbire(balbism) cititi cu atentie toate mesajele de la inceput pana acum sunt mai multe metode, sunt forumuri, unde gasiti solutii, puteti merge la logoped, psiholog, si tratamentul medicamentos poate ajuta dar nu este o solutie plus ca sunt o gramada de efecte secundare incercati sa cititi cartea mai sus amintita o sa o citesc si eu. pana acum am fost la logoped dar nu prea a avut cum sa ma ajute (era un cabinet pt copii)am fost la psiholog am luat si cv pastilute care m-au ajutat intradevar dar cu cv efecte secundare acum o sa citesc si cartea/cartile specificate in mesajele de mai sus si o sa intru si pe acel forum (am babism de la 11-12 ani nu stiu cum a inceput dar e spre mai bn dupa vizite la psiholog si cv pastilute dar nu este excelent, acum am 21 ani )
0
23-01-2011, ora 09:38
trinitygold
Nu este medic/terapeut
trinitygold
Buna, Amalia! Nu, nu esti singura cu probleme grave. Eu am 25 de ani si am probleme la fel de grave. Am facut exercitiile din cartea "COMPREHENSIVE STUTTERING THERAPY" chiar zilnic, pe strada, acasa cand eram singura, orice moment prindeam si nu ma vedea/auzea nimeni, exersam. Mi-a trecut o perioada aproape de tot, am sustinut prezentari power point fara sa ma balbai, dar am sesizat ca daca nu le fac constant, problema reapare. Nu stiu de ce, pana la urma mi-am dat seama ca totul este in mintea mea, singura nu ma balbai ever. Dar o alta solutie eu nu vad decat sa respect paragrafele cu sfaturi in engleza pe care le-am insirat intr-un post anterior sau sa fac exercitiile din cartea asta. La logoped n-am fost, dar in afara de exercitiile de vorbire care le-am citit in cartea asta, nu vad ce altfel de ajutor mi-ar putea da. Plus ca logopezii din RO nu sunt deloc experimentati pe logonevroza la adulti. In SUA tratarea adultilor a luat o amploare f mare. Exista mari asociatii infiintate in acest scop. Dar noi traim in Romania. Va doresc succes la toti si astept alte sugestii de ajutor in tratara acestei probleme!
0
24-01-2011, ora 16:23
bobobarosanu
Nu este medic/terapeut
bobobarosanu
trinitygold, pana acum esti singura persoana ca dupa jumatate de an in care a practicat un anumit de tip de exercitii a reusit sa sustina pana si prezentari in power point. Mi se pare un nivel suficient de bun in care balbaiala nu ar trebui sa iti mai puna niciun fel de probleme. Momentan am doar o intrebare, cartea "COMPREHENSIVE STUTTERING THERAPY" ai cumparat-o sau ai gasit-o si online gratuit? Multumesc.
0
25-01-2011, ora 08:44
trinitygold
Nu este medic/terapeut
trinitygold
Cartea am gasit-o pe net. Am google-it-o. Dar poti sa o si cumperi de pe site-ul oficial. Sa nu crezi insa ca n-am avut emotii la prezentarile power point ca si cum n-as fi avut o problema niciodata. Dar am putut sa ma stapanesc si sa am incredere in mine.
0
03-02-2011, ora 19:05
naghidorel
Nu este medic/terapeut
naghidorel
va recomand sa vizionati filmul The Kings Speech.
Este vorba despre tratamentul logopedic al unui rege al Angliei.
Se respecta adevarul istoric.
naghi dorel
0
06-02-2011, ora 17:00
amalia01
Nu este medic/terapeut
amalia01
Buna! Stau cam prost cu engleza, stiti cumva daca se gaseste si traducere la cartea respectiva? Va multumesc pt ajutor!
0
10-02-2011, ora 22:57
Aleqsa
Nu este medic/terapeut
Aleqsa
deocamdata nu exista traducere la aceasta carte...stiu ca cineva se ocupa de traducerea ei, dar a renuntat dupa scurt timp...
0
29-06-2011, ora 17:30
stefan.bogdan
Nu este medic/terapeut
stefan.bogdan
Salut tuturor, am 21 de ani si de mic ma balbai, pentru mine este un adevar calvar! Nu pot sa comunic cu nici o persoana straina, sunt inchis in mine, ma emotionez, sunt retras, uneori ma intreb:-Oare de ce exist? Noptile nu pot sa dorm, gandindu-ma:-De ce eu si nu altcineva? E ceva trist! Cand eram mic, parintii m-au dus la logoped dar din pacate fara succes! Uneori imi pot alina durerea asta doar 'virtual' vorbind cu cineva fara sa stie ca am povara asta! Pot vorbi fluent, lent, calm, dar cand ma grabesc ma balbai si intru in panica si totul se duce de rapa! Multumesc pentru Intelegere!
Adaugă un comentariu / răspuns
72 comentarii 1 23 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: