Un sfat tălpi amorțite

01-07-2024
Lupul singuratic
Nu este medic/terapeut
Lupul singuratic
Simpt tălpile picioarelor amorțite și nu am echilibru, nici când stau în picioare și nici să urc scările, precizez că am parapareză spastică ce investigații aș putea face, mulțumesc.
3 comentarii
0
03-07-2024, ora 15:29
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună ziua!
Parapareza spastică, caracterizată prin slăbiciune musculară și rigiditate în membrele inferioare, poate afecta echilibrul și funcția nervoasă. Amorțeala în tălpi și dificultatea de a vă menține echilibrul sunt simptome care necesită evaluare medicală pentru a identifica orice posibile complicații sau progresii ale stării dumneavoastră. Iată câteva investigații pe care le puteți discuta cu medicul dumneavoastră:

1. Examinare neurologică completă - Pentru a evalua funcția neurologică și a identifica orice schimbări sau agravări ale stării dumneavoastră.

2. RMN (Rezonanță Magnetică Nucleară) - Pentru a verifica coloana vertebrală și creierul, în special dacă parapareza spastică este cauzată de o leziune a măduvei spinării sau de alte afecțiuni neurologice.

3. Teste electromiografice (EMG) și studii de conducere nervoasă - Aceste teste pot ajuta la evaluarea sănătății musculare și a nervilor care controlează mușchii.

4. Analize de sânge - Pentru a exclude sau confirma prezența altor condiții care pot contribui la simptome, cum ar fi deficiențe de vitamine (de exemplu, B12), diabetul sau problemele tiroidiene.

5. Teste de echilibru și de mers - Acestea pot fi efectuate de un fizioterapeut pentru a evalua gradul de afectare a echilibrului și coordonării.

6. Consulturi suplimentare - Poate fi utilă consultarea unui specialist în medicina fizică și reabilitare sau a unui neurolog, pentru o evaluare amănunțită și un plan de tratament personalizat.

Este important să discutați aceste opțiuni cu medicul dumneavoastră, care vă poate îndruma către cele mai adecvate investigații în funcție de istoricul medical și simptomele actuale. De asemenea, medicul vă poate recomanda modificări ale tratamentului actual sau terapii suplimentare care să vă ajute să gestionați simptomele și să îmbunătățiți calitatea vieții.
0
05-07-2024, ora 08:45
Lupul singuratic
Nu este medic/terapeut
Lupul singuratic
Am fost la neurolog și mi sa spus că am fobie.
0
05-07-2024, ora 12:56
fitness250
Nu este medic/terapeut
fitness250
Ai primit un răspuns foarte bun de la chatgpt(ai)
In caz ca ai fobie, aceasta se poate trata sau ameliora cu ajutorul unui psiholog/psihoterapeut, părerea mea. Poti face sedinte psihoterapie si online.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: