Vaccinul antitetanos influentiaza examenul VDRL?

20-08-2011
medeea3215
Nu este medic/terapeut
medeea3215
Buna ziua. In urma cu cateva zile mi-am facut un test vdrl pentru linistea mea sufleteasca. Rezultatul a iesit negativ. Problema mea este ca inainte cu doua zile de la efectuarea examenului vdrl facusem un vaccin antitetanos, intrucat ma zgariasem intr-o tabla. In ce masura ar fi putut influenta acel vaccin examenul vdrl?
14 comentarii
0
22-08-2011, ora 08:32
Dr. Adelina Batog
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Adelina Batog
Buna ziua,
Vaccinul pe care l-ati facut nu influenteaza valoarea VDRL-ului.
Numai bine,
0
22-08-2011, ora 21:31
medeea3215
Nu este medic/terapeut
medeea3215
Va multumesc!
0
02-09-2011, ora 21:37
Dia2
Nu este medic/terapeut
Dia2
Buna seara, in urma analizelor acum 1 an jumate-2, mi-a iesit vdrl pozitiv, al sotului este negativ!am facut tratament cu tetraciclina de vreo 4 ori pt k sunt alergica la penicilina!in luna mai anul acesta VDRL pozitiv, titru=1/4, acum sunt insarcinata in 13 saptamani si analizele sunt asa:VDRL pozitiv, titru=1/8 TPHA=1/640, anticorpi IgG(FTA-ABS)-pozitiv, anticorpi IgM(Bolt)-negativ!!!!ce inseamna asta mai concrtet!mentionez k sotul meu e tot negativ!!!!ce inseamna mai exact, eu o sa nasc cezariana, va fii si copilul bolnav?anlizele mele sunt ok zic doctorul, tratament zice k nu pot sa iau(tetraciclina nu e voie la gravide)iar alt nu este daca sunt alergina la penicilina, mai trebuie tratament?????va rog raspundeti-mi, copilul va fii bine?multumesc!
0
07-09-2011, ora 07:58
Dr. Adelina Batog
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Adelina Batog
Buna ziua,
VDRL poate fi fals pozitiv in timpul sarcinii.
Daca sotul este negativ si dumneavoastra ati avut contacte sexuale neprotejate doar cu el nu cred ca e necesar sa mai faceti deocamdata tratament.
Poate nu ar fi rau sa va mai repetati serologiile peste 1-2 luni.
Copilului dupa nastere i se va face obligatoriu serologia si va urma obligatoriu tratament (preventiv).
Numai bine,
0
08-09-2011, ora 21:10
marius.b
Nu este medic/terapeut
marius.b
buna seara, am aflat in 2008 ca am lues latent, am tot facut analize si tratament cu moldamin, iar dupa primul set de moldamin 3x.2.400.000 UI la 7 zile, valorile vdrl si tpha au scazut dar au ramas tot pozitive( nu stiu exact cifrele ), am refacut din nou analizele de sange specifice si aceste valori au crescut din nou apropiate de cele de dinaintea primului set de injectii cu moldamin. De atunci la ultimele trei analize de sange, tpha si vdrl raman pozitive si au aceleasi valori. As vrea sa va intreb daca dvs credeti ca sunt vindecat si daca in urma primelor analize de sange doctorul de specialitate putea sa-si dea seama in ce stadiu se afla boala? Moldaminul vindeca sifilisul indiferent de stadiul sau?
0
08-09-2011, ora 21:11
marius.b
Nu este medic/terapeut
marius.b
P.S. Va multumesc anticipat
0
09-09-2011, ora 08:03
Dr. Adelina Batog
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Adelina Batog
Buna ziua,
Daca tratamentul este corect efectuat si nu exista sanse de recontaminare serologia (RPR/VDRL) trebuie sa se negativeze. In caz contrar cred ca ar trebui sa repetati schema de tratament si sa faceti si investigatii suplimentare ( consult oftalmologic, cardiologic, neurologic).
In tratamentul sifilisului inca se mai utilizeaza Penicilina sau penicilina retard (Moldamin).
Schemele de tratament sunt diferite in functie de vechimea bolii
Numai bine,
0
13-09-2011, ora 17:35
marius.b
Nu este medic/terapeut
marius.b
Imi cer scuze ca va deranjez din nou, dar tot nu m-am lamurit. Am inteles de pe acest forum ca daca valorile vdrl si tpha se mentin constante esti vindecat, ca dupa prima serie de moldamin nu mai esti contagios. Este adevarat acest lucru?. Si doresc daca se poate sa-mi raspundeti la intrebarile care le-am formulat mai sus : 1. in urma primelor analize de sange doctorul de specialitate putea sa-si dea seama in ce stadiu se afla boala? 2. Moldaminul vindeca sifilisul indiferent de stadiul sau? Va multumesc pentru timpul acordat.scuze daca sunt prea insistent.
0
14-09-2011, ora 09:20
Dr. Adelina Batog
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Adelina Batog
Buna ziua,
Stadiul bolii se apreciaza in functie de vechimea bolii si de prezenta leziunilor cutanate sau a afectarii sistemice.
Serologia este pozitiva indiferent de stadiul bolii deci nu e relevanta in stadializarea acesteia.
Moldaminul e penicilina retard si se utilizeaza in scheme diferite (2 sau 3 cure) in sifilisul latent recent, latent tardiv si secundar.
In sifilisul tertiar se incepe cu penicilina G zilnic pentru 21 zile apoi se face moldamin.
In mod obisnuit Treponema este sensibila la penicilina deci tratamentul cu moldamin efectuat corect ar trebui sa vindece boala.
Sper ca am fost explicita!
Numai bine,
0
14-09-2011, ora 14:51
joselyn
Nu este medic/terapeut
joselyn
Buna ziua!M-am hotarat si eu sa scriu la acest subiect desi nu este tocmai placut pt mine, avand in vedere ca ma confrunt pentru prima oara cu aceasta problema!
In urma cu aprox. 3 saptamani am nascut un copilas.In urma nasterii mi s-au recoltat sange in vederea efectuarii analizelor standard care se fac dupa nastere.
La aflarea analizelor, stupoare:VDRL pozitiv.Mentionez ca pe tot parcursul sarcinii am facut analize iar de fiecare data RPR-ul a iesit negativ.In urma acestiu rezultat sotul a facut si el analizele iar RPR-ul i-a iesit negativ.Nici unul dintre noi nu a avut relatii extraconjugale.
Am cerut refacerea analizelor in maternitate dar mi-au fost vandute numai minciunele si nu s-a refacut nici o analiza desi m-am oferit sa platesc tot costul refacerii acesteia.
Copilasul a fost diacnosticat cu siffilis congenital prezumtiv si a stat 2 saptamani sub tratament.
Din cate am citit eu siffilisul congenital este de 2 feluri precoce si tardiv.
Sa inteleg ca cu acest diagnostic copilul meu a fost tinut sub tratament doar preventiv??
Pe fisa mea rezultatul este trecut doar:VDRL (+) si cam atat, fara dilutii si alte prostii.Deci o persoana ca mine care nu stie boaba de medicina cum poate intepreta acest rezultat???
Saptamana viitoare urmeaza sa imi refac in particular analizele si sper ca atunci sa ma lamuresc de mai multe lucruri.
Pe fisa copilului sunt trecute urmatoarele rezultate desi nu cred ca i s-au facut toate aceste analize:
RPR(+)
VDRL cantitativ (+)
calitativ 1/2(-) 1/4(-) 1/6(-) 1/18(-)
TPHA cantitativ (+)
calitativ 1/2(-) 1/4(-) 1/6(-) 1/18(-) desi din ce am citit eu pe internet dilutiile pt acest test au alte valori 1/32...etc sau poate ma insel si am citit eu gresit.
Ma puteti ajuta si pe mine cu interpretarea rezultatelor?
Va multumesc anticipat.
0
15-09-2011, ora 12:41
Dr. Adelina Batog
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Adelina Batog
Buna ziua,
E destul de complicat sa interpretez analizele copilului ptr ca desi calitativ RPR si TPHA au iesit pozitive dilutiile efectuate (analiza cantitativa ) sunt negative.
Daca a facut tratament preventiv ptr sifilis nu e o problema pentru copil.
RPR-ul este o analiza nespecifica care se poate pozitiva (fara sa aveti sifilis) in anumite situatii: sarcina, infectii, boli autoimune, etc
Consider ca cel mai bine este sa va refaceti analizele (dumneavoastra si sotul): RPR cantitativ si calitativ si TPHA calitativ si cantitativ.
In functie de rezultatul acestora se va decide ce trebuie sa faceti in continuare.
Cu stima,
0
09-08-2012, ora 23:00
Gabriela75
Nu este medic/terapeut
Gabriela75
Buna ziua.Ma numesc Gabriela si am o mare problema de de 10 ani imi tot iese analiza VDRL -fals pozitiv iar TPHA negativ am ajuns cu analizele pana la Spitalul Cantacuzino din Bucuresti am vrut sa merg sa lucrez in America si din aceasta cauza m-au respins in 2003 am facut si injectii cu moldamin cu heparina dar analiza tot asa au iesit.Intre timp am nascut si o fetita am reluat analiza dar tot asa ies.Am fost dianosticata cu sindromul Antifosfolipidic primar as dorii sa scap de acest calvar peste tot cere aceasta analiza as dorii sa plec in strainatate dar din acest motiv peste tot ma respinge Va rog din tot sufletul sa-mi raspundeti daca exista vreun remediu, tratament as face orice numai sa scap este posibil sa am toata viata aceasta problema ?va multumesc si astept raspuns
0
18-10-2012, ora 20:55
mihai s
Nu este medic/terapeut
mihai s
buna ziua...am si eu o problema!!!! lucrez in cadrul armatei si la un control de analize anual pe care trebuie sa il facem am fost depistat cu serologie pozitiva. acum ce vreau sa va spun, dupa ce am fost depistat pozitiv am urmat un tratament de 10 fiole de moldamin de 1200, faceam 2 la 5 zile.dupa ce am terminat acest tratament am facut analize mai amanuntite si mi-au esit in felul urmator..
29-07-2011
R.P.R Carbon NEGATIV
VDRL.cantitativ 1/32 + +
TPHA (reactie pozitiva) die 1/80
dupa care am mai continuat iar cu acelasi tratament de moldamin...dupa ce am terminat tratamentul am facut aceleasi analize la acelasi laborator si au iesit in felul urmator:
15-09-2011
R.P.R Carbon NEGATIV
VDRL.cantitativ 1/16 + +
TPHA (reactie pozitiva) die 1/80
dupa care am mai continuat iar cu acelasi tratament de moldamin...dupa ce am terminat tratamentul am facut aceleasi analize la acelasi laborator si au iesit in felul urmator:
16-11-2011
R.P.R Carbon NEGATIV
VDRL.cantitativ 1/8 + +
TPHA (reactie pozitiva) die 1/80
dupa care am mai continuat iar cu acelasi tratament de moldamin...dupa ce am terminat tratamentul am facut aceleasi analize la un alt laborator si au iesit in felul urmator:
28-02-2012
TPHA + pozitiv
VDRL-R.P.R cantitativ pozitiv
Titru 1/16
aceiasi poveste acelasi tratament nu-mai ca am schimbat doza din cauza durerilor faceam 1 fiola de moldamin de 1200 la 3 zile...dupa ce am terminat si acest tratament am facut din nou acelea-si analize la acelasi laborator si au iesit in felul urmator:
31-05-2012
TPHA 1/640 pozitiv
VDRL-R.P.R cantitativ pozitiv
Titru 1/32
dupa care am fost sfatuit de un medic sa fac si analizele de hiv si le-am facut a doua zi... si au iesit in felu urmator...
01-06-2012
HIV 1, 2-Ag/Ac 0.08 negativ S/CO 1 negativ
dupa care am facut o intrerupere la tratamen de o luna si ceva din cauza lipsei banilor.intre timp am mai vorbit cu nmai multe persoane dintre care o persoana ma sfatuit sa ma duc la un plafar sa iau bringa ursului este un sirop.am inceput sa iau 3 lingurite pe zi de sirop fiecare lingurita trebuia dizolvata in 200 ml de apa si luata pe stomacul gol timp de o luna de zile.. am luat din acest sirop timp de 2 saptamani pentru ca era foarte gretos la gust si nu am mai putut sa continui sa iau din el.dupa alea 2 saptamani am facut din nou analize la acelasi laborator si mi-au iesit in felul urmator..
16-10-2012
grupa sanguina B III
VDRL-R.P.R 1/16 pozitiv
Ser, aglutinare pe placa
TPHA1/2560 pozitiv
ser.hemaglutinare
intrebarea me este ce inseamna toate analizele aste? si dati-mi si mie un sfat ce asi pute sa fac sa scap de aceasta boala
tin sa va reamintesc ca sunt si insurat si sotia mea deciteori imi faceam eu analize isi facea si ea. iar ei ai eseau negativ pina in momentul de fata.va rog din tot sufletul sa ma ajutati si pe mine.va multumesc pentru intelegere si imi cer mii de scuze pt deranj.
doresc sfatul unui medic daca se poate va multumesc mult..
0
18-02-2013, ora 17:58
Laura0
Nu este medic/terapeut
Laura0
buna seara !..ce inseamna VDRL pozitiv (4+) ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.