Vanatai pe picioare

08-08-2012
.Deea.
Nu este medic/terapeut
.Deea.
buna ziua!
am 21 de ani si de ceva timp am observat ca-mi apar vanatai pe picioare din senin. initial am crezut ca ma lovesc fara sa-mi dau seama, insa acum incep sa ma ingrijorez. azi-dimineata am observat o vanataie destul de maricica si dureroasa la apasare pe pulpa.
m-am gandit ca sunt spargeri ale vaselor de sange, insa e doar o presupunere de-a mea.
are cineva idee ce mi se intampla si daca este grav? si la ce medic ar trebui sa merg?
9 comentarii
0
08-08-2012, ora 10:47
steci
Nu este medic/terapeut
steci
Buna ! Cred ca cel mai bine e sa faci o vizita la medic, pentru a elimina orice dubiu.
Numai bine!
0
08-08-2012, ora 13:17
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
Deea, hematologie. Cere o trimitere pentru un set de analize normale. Vezi VSH, hematocrit, tablou sanguin. Tot ce-ti poate scrie medicul de familie
Incearca sa le faci compensate. Spune-i ca-ti apar vanatai pe picioare fara sa te lovesti. Si mai spune.i ca ametesti ca altfel poate pur si simplu n-o sa aiba chefsa-ti dea trimitere pentru "atata lucru" daca ai 21 de ani ;)
Succes
0
08-08-2012, ora 13:30
.Deea.
Nu este medic/terapeut
.Deea.
multumesc pt sfaturi. o sa merg chiar maine la doctorita de familie. cu siguranta nu va stramba din nas, caci ma cunoaste de mult timp si am putut apela la dansa ori de cate ori am avut nevoie.
0
08-08-2012, ora 14:42
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
Bine, succes :)
In orasul meu se mergea cu o cafea mare sau cu un pliculet mic :))) Pentru o trimitere. Da nu-i bai
Daca nu au fonduri, ori astepti pana luna viitoare ori te duci la un privat si le faci ca nu-s chiar asa scumpe uzualele
Sanatate (daca o sa ai chef, scrie si rezultatul, sunt curioasa. dar nu valorile, ca nu-s medic sa le stiu interpreta ci rezultatul pe care ti-l comunica medicul)
0
08-08-2012, ora 15:19
geo88
Nu este medic/terapeut
geo88
Draga Deea, cum zice si katy trebuie sa mergi la un hematolog insa a uitat sa iti spuna ca:vanatile acelea inseamna ca vasele dumitale se sparg si inseamna ca fragilitatea capilarelor dumitale este pozitiva.In aceasta situatie insa te mai intreb, sangerezi la gingii cand te speli pe dinti? Boli cu capilare fragile sunt de ex.purpura trombocitopenica idiopatica purpura vasculara alergica Henoch-Schonlein, purpura prin deficit de vitamina C boala von Willebrand, leucemii limfoame chiar, etc.Cele mai importante sutn testele de triaj sa ti le faca.Bafta multa!!!
0
08-08-2012, ora 15:30
.Deea.
Nu este medic/terapeut
.Deea.
la spargerea vaselor de sange m-am gandit si eu, dar nu stiam cauza si nici cat de ingrijorator ar putea fi.
iar gingiile nu, nu-mi sangereaza.

a, si observ ca de azi-dimineata pana acum mi-au mai aparut 2 vanatai mici pe brate.
0
08-08-2012, ora 15:37
geo88
Nu este medic/terapeut
geo88
si mai stai?fugi la hematologie si gata si vorbim dupa, ok??fa niste analize.
0
17-08-2012, ora 19:16
.Deea.
Nu este medic/terapeut
.Deea.
stiu ca trebuia sa ajung mai devreme pe-aici, dar abia azi mi-am facut o hemograma. analizele au iesit ok per total, doar vreo 3 chestii au valori "anormale", respectiv: leucocitele - 12, 85; neutrofilele - 10, 2; limfocitele - 12, 8. asistenta a intrebat daca sunt cumva racita (si da, sunt), caci aceste valori par sa fie influentate de o infectie in organism.
cu toate astea, limfocitele mi se par putin cam scazute. este ceva ingrijorator?
0
17-08-2012, ora 21:53
geo88
Nu este medic/terapeut
geo88
leucocitele - 12, 85-aicea este problema, nu neaparat neutrofilele, insa o valoare asa sugereaza catre un sindrom infectios, insa problema este si trebuie urmarita, cresterea leucocitelor, ceea ce nu este deloc normala, insa e bine ptr raceala sa mergi la un medic sa te consulte sa iti recomande un tratament iar dupa ce clinic nu mai prezinti semnele unei raceli, poti repeta analizele.In cazul in care, nr leucocitelor, persista la o valoare chiar mai mare decat este in momentul de fata, e bine sa consulti si un hematolog, nu inainte de a-ti face si analize de triaj :APTT Timp Quick Howell, Fe seric, Rumppell-Leed, din nou trombocite.Daca acestea vor prezenta modificari semnificative e bine sa mergi la hematolog ptr alte investigatii.Sanatate!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum menținem sănătatea picioarelor?
  • Vânătaia și hematomul - ce trebuie să știi
  • Fac ușor vânătăi - cauze, diagnostic, tratament
  •