Varicela fara prurit?
Am un baietel de 6 ani si jumatate care de 4 zile a fost diagnosticat cu varicela.Totul a debutat cu o stare de somnolenta, dureri ale membrelor inferioare si inapetenta.A doua zi au aparut cateva pete mici, care s-au inmultit treptat;mai intai pe pielea capului pe urma pe trunchi, membre, fata, organele genitale si chiar si pe limba.A treia zi au inceput sa i se inroseasca si ochii si a facut febra, initial 38, 2 si chiar 39, 3.Pentru febra-i dau Nurofen, pentru ca nu-i scade cu paracetamol. As dori sa-mi spuneti daca este normal ca aceste pete sa nu se dezvolte toate avand in vedere ca unele au luat forma unor besici cu lichid in interior, si altele raman la fel pete mici care par sa se retraga.De asemenea nu se plange deloc de mancarime ( tin sa va precizez ca i s-a prescris mixtura mentolata cu care l-am uns de 3 ori pe zi, si Symphoral sirop 5 ml /zi).Va rog sa-mi mai spuneti cam cate zile e normal sa faca febra asa mare si daca poate transmite boala si surioarei lui care are doar 6 luni?Va multumesc anticipat !
1 comentarii
Da, varicela poate evolua fara prurit sau cu foarte putin prurit.Veziculele cu lichid apar intai pe corp, apoi pe fata si membre. Ele dispar in ordinea in care au aparut, de asta pe piele, la un moment dar sunt si vezicule, si papule si cruste.Febra va face doar cateva zile, dar sa-i dai Nurofen si Symphoral, terapia este foarte buna.Surioara lui de 6 luni e posibil sa nu faca datorita protectiei prin anticorpii materni, dar nu se stie, deoarece aceasta protectie nu este intotdeauna eficace in cazul varicelei.Tine-i la distanta unul de altul cateva zile, nu lasa baiatul sa se apropie de fetita.Numai bine!
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Toxoplasmoza
- 5Vaccinul antirabic
- 1Infectie cu acanthamoeba
- 1În tratamentul cu Monural este afectat pacientul dacă este pe anticoagulant Sindrom?
- 2Lyme cronic - reactie autoimuna agresiva la antibiotice, medicamente, alimente
- 2Expunere HIV
- 1Interpretare analize
- 1Capusa?
- 1Klebsilela si enterococus ecoli
- 1Klebsiella