Vasculita leucocitoclazica

15-01-2010
iulia maria
Nu este medic/terapeut
iulia maria
Dupa un periplu pe la nenumarati medici dermatologi, alergologi, hematologi, copilului meu i s-a pus, in urma biopsiei cutanate, diagnosticul de vasculita leucocitoclazica. Examen microscopic : fragment bioptic cutanat histopatologic cu minim infiltrat imflamator limfocitar cu neutrofile cu dispozitie perivasculara dermala cu infiltrarea peretelui vascular capilar, moderat leucocitoclazie, hipermie cu rare extravazari eritrocitare. Concluzie: aspectul histopatologicar putea fi interpretat in contextul unei vasculite leucocitoclazice. I s-a administrat Medrol, Plaquenil, Vessel due, si pentru protectie Omez. Petele de pe gambe au disparut dupa o perioada scurta de tratament urmand sa se scoata treptat Medrolul. Vreau sa stiu daca este necesar regim alimentar inafara de hrana fara sare si daca puteti sa ne dati si alte sfaturi.

Multumim!
6 comentarii
0
16-01-2010, ora 08:58
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Vasculita leucocitoclazica este o boala a vaselor cu infiltrat limfocitar a vaselor cu calibru mic si reprezinta expresia cutanata a unor afectiuni cu complexe imune [ care, in mod normal, sunt eliminate rapid din circulatie ], complexe imune care sunt responsabile de inflamatia - hiperemia - vasculara.Frecvent printre cauzele acestei boli sunt o serie de medicamente, in special antibiotice din grupul penicilinelor, aspirina etc., o serie de infectii respiratorii si/ sau cutanate cu streptococul beta-hemolitic si/sau stafilococul auriu etc..Statul in picioare timp prelungit are un rol agravant, eruptia de la nivelul mm. inf. agravandu-se.Rar eruptia se intinde in sus, spre abdomen, fata.Persistenta eruptiei peste 3 luni inseamna cronicizare.Tratament specific nu exista.orice focar infectios apare pe parcurs trebuie prompt tratat.Se recomanda evitarea expunerii la frig, in casa nu trebuie sa fie umezeala.Copilul sa stea linistit, evitati orice ar fi stresant asupra lui, atmosfera in familie sa fie una calda, protectoare.Cu cortizon [ medrol] se poate obtine un oarecare control al eruptiei cutanate, dar nu vindeca vasculita.Medicamente in plus cat mai putine si doar daca este absolut necesar. Regimul este unul hepatoprotector si hopoalergenic ; fara sare complet cat ia Medrol, in rest foarte putina, fara conserve, afumaturi, carne de porc sau vita, prajeli, maioneza, salamuri, ou, margarina, alune, nuci, fructe alergizante [ capsuni ], fara ciocolata, bauturi carbogazoase, dulciuri hipercocentrate, alimente de fast-food, minim de condimente.Are voie doar mancare facuta acasa, copturi si dulciuri facute de tine, legume si fructe cat de multe [ ia-ti o carte de bucate pentru vegetarieni ] [ mere, gutui coapte, cirese, pere, struguri, banane etc], cereale, propolis, miere de albine, ulei de masline, masline etc..Poti incerca, dupa ce te documentezi in prealabil si un tratament naturist / homeopat, in perioadele de pauza cu Medrol.Nu ai spus cati ani are copilul.
0
16-01-2010, ora 09:44
iulia maria
Nu este medic/terapeut
iulia maria
Multumesc pt raspunsul dvs pompt. Copilul are peste 20 de ani.Specific ca nu a luat medicamente de tipul antibioticilor ci doar Vitamax in perioada in care i-au aparut petele la nivelul mm inf. A mers de cateva ori cu rolele si nu prea are antrenament in acest sens, poate a fost o suprasolicitare a capilarelor. Eruptia s-a cronicizat medicii incercand diferite creme si tratamente fara rezultat. Analizele medicale au iesit normale, toti anticorpii negativi (VSH 10, imunologia A, G, M, C3, C4, Proteina C, FR cantitativ, Anti DNA, Anti c Anca, IgG, IgM, Anti La, Sm, Ro, Glicoproteina 1 IgG, hematologia sangelui normala, parametrii de coagulare normali, micologie normal, biochimia urinii normala). Sa inteleg ca acesta boala nu-i va trece niciodata ? Poate afecta si organele interne? Mai sunt necesare si alte analize?Poate lua vit D, C, E pt intarirea sistemului imunitar si a peretilor capilarelor?
Va intreb toate acestea deoarece am gasit putine materiale despre acest subiect iar medicii nu detaliaza prea mult, eu ca mama sunt teribil de ingrijorata.
Sunteti o persoana admirabila pentru ca alocati din timpul dvs pt aceasta activitate.Felicitari!!
0
16-01-2010, ora 18:20
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Evolutia acestor vasculite este variabila; eruptia poate persista o perioda de cateva saptamani apoi dispare si nu mai apare niciodata sau poate exista o evolutie in pusee, dispare si apare in functie de context, timp de luni sau ani de zile.Starea generala nu e afectata, si nici celelalte organe, se pare ca baiatul are o forma medie de boala.Analize nu are rost sa mai faca, a facut destule si nu s-a omis nimic.Desigur ca poate lua imunostimulante si vasculoprotectoare.Tineti legatura cu specialistul dermatolog / hematolog care are baiatul in evidenta si tratament. Numai bine!
0
16-01-2010, ora 21:39
iulia maria
Nu este medic/terapeut
iulia maria
Damna DOCTOR Balcan Anisoara,
Mi-ati dat in doua e-mailuri mai multe informatii decat cei 12 colegi platiti ai dvs la care am apelat, nu vreau sa jignesc pe nimeni dar daca ar fi 10% dintre medici daruiti ca dvs poate populatia tarii nu ar fi asa de bolnava! Cu toata stima si respectul va urez multa sanatate...implinire profesionala cred ca aveti din plin!!
0
13-11-2010, ora 20:02
claudia1984
Nu este medic/terapeut
claudia1984
Dna Dr Balcan Ansioara, am fost la cativa medici dermatologi, am facut o serie de analize insa...nimic. Mi s-a pus diagnosticul de vasculita leucocitoclazica, care s-a manifestat acum 3-4 ani prin aparitia unor "alunite" pe tot corpul.Cred ca am 200-300 si tot mai apar.In urma biopsiei cutanate mi s-a pus diagnosticul acesta. Mi s-a prescris tratament cu Colchicina, detralex si Tarosin. Insa.mi-a fost foarte rau de la acest tratament astfel ca nu l-am mai putut urma.As vrea sa stiu de ce am aceasta boala de piele, am inteles ca nu se va vindeca insa se poate tine sub control.Acum sunt insarcinata, insa dupa nastere adica peste 4 luni as vrea sa mi prescrieti un tratament pe care sa-l urmez deoarece am incredere in dvs.Va multumesc anticipat!
0
29-02-2020, ora 17:02
Gato/Miau
Nu este medic/terapeut
Gato/Miau
Vasculită/ANCA durata tratamentului? Se vindeca? Afectează viața sexuală? Am făcut prima ședință cu rituximab... Uleiurile esențiale de la doTERRA le recomandați? InteractoneInte cu tratamentul? Va mulțumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.