VDRL pozitiv in timpul sarcinii

27-04-2010
alfino
Nu este medic/terapeut
alfino
Sunt insarcinata in 35 saptamani si in urma unor analize am RPR cantitativ 1(deci, pozitiv) si TPLA cantitativ 13(deci tot pozitiv).Nu am avut niciodata sifilis si nici parterul meu.Credeti ca este un rezultat fals pozitiv, ar trebui sa refac analizele?In ce mod ar putea fi viitorul bebelus afectat?
2 comentarii
0
27-04-2010, ora 20:48
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Eu sunt de parere ca trebuie sa refaci analizele, mai ales ca au iesit titruri asa de mici.la gravide sunt frecvente rezultatele fals pozitive.
0
05-05-2010, ora 16:27
maya89
Nu este medic/terapeut
maya89
Sunt insarcinata in aproape 4 luni si mi-am facut niste analize, sunt ingrijorata doctora mea mi-a zis ea ceva dar nu am inteles nimic ma speriat mai mult, va rog daca puteti sa imi explicati mai pe larg ce vrea sa insemne, daca e ceva grav: rubeola Igm =0.32 toxoplasma IgG = 00 toxoplasma IgM =0.05 rubeola IgG =103 cytomegalovirus IgM =0.65 cytomegalovirus IgG =81 va multumesc mult anticipat.
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul