Voce subtire

10-07-2010
abcdefgh
Nu este medic/terapeut
abcdefgh
Ce as putea face sa am vocea mai groasa (fara sa fumez)... am 16 ani...si as vrea sa am vocea.. nu groasa, foarte groasa. chiar ragusit (atunci cand sunt racit si sunt ragusit imi place cum suna vocea mea )
41 comentarii 12 Înainte ›
0
10-07-2010, ora 01:00
abcdefgh
Nu este medic/terapeut
abcdefgh
medicamente.. vitamine.. spuneti-mi orice.. dar nu sa merg la medic !
0
10-07-2010, ora 01:09
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimate d-rule Abcdefdh,

Vocea dvs. se află în plin proces de schimbare, de mutaţie. Veţi avea o voce mai groasă, dar în viitorul apropiat, nu acum. Lăsaţi-vă vocea să parcurgă toate etapele de schimbare; vă va uimi pozitiv, la final.
Dacă vă interesează aşa de mult acest aspect, ar fi indicat să consultaţi un medic foniatru, pentru a beneficia de un consult, în urma căruia veţi fi informat cu privire la starea corzilor vocale, ca de altfel şi cu privire la calitatea vocii dvs. Dacă nu puteţi sau nu doriţi să consultaţi un astfel de medic, puteţi să consultaţi şi un medic orelist (medic specialist în otorinolaringologie(ORL)).
NU vă apucaţi de fumat, în speranţa că veţi dobândi o voce mai groasă. S-ar putea să o dobândiţi, dar pe lângă un timbru mai gros veţi dobândi şi un risc crescut de producere a unei leucoplakii, în cel mai bun caz, şi a unui cancer, în unul dintre cele mai rele cazuri.
Nu vă auto-provocaţi o răceală, doar pentru că vă place cum sună vocea dvs. răguşită. Dacă o veţi face, mai târziu veţi regreta amarnic. Aşteptaţi, lăsaţi timpul să treacă, şi totul va fi bine!


Toate cele bune!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
0
10-07-2010, ora 10:20
abcdefgh
Nu este medic/terapeut
abcdefgh
Multumesc pentru raspuns

Medicul foniatru ar putea sa ma ajute sa se ingroase vocea sau doar sa imi spuna despre starea corzilor vocale si despre calitatea vocii?.. desi.. oricum.. la mine in oras nu exista un astfel de medic (si nici nu as prea merge :-s)

Totusi, nu exista ceva care ar putea ingrosa vocea... ce determina ingrosarea vocii? ceva vitamine/medicamente ar fi de ajutor?
0
10-07-2010, ora 14:31
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimate d-rule Abcdefgh, medicul foniatru este capabil să vă spună relativ tot despre starea corzilor vocale, despre calitatea vocii dvs., dar, bineînţeles, poate să şi contribuie activ la îngroşarea vocii dvs. (există anumite exerciţii care vă pot ajuta să vă îngroşaţi vocea!).

" Totusi, nu exista ceva care ar putea ingrosa vocea... ce determina ingrosarea vocii? ceva vitamine/medicamente ar fi de ajutor? "
- Există ceva care-ar putea îngroşa vocea dvs., iar acel "ceva" există şi în organismul dvs. (lăsaţi-i timp să acţioneze). NU pot şi NU vreau să vă spun ce anume este acel "ceva", pentru că mi-e teamă că veţi lua şi dvs. substanţa respectivă (substanţa respectivă se eliberează strict pe baza unei prescripţii medicale). Administrarea acelei substanţe, fără motiv intemeiat (dvs. încă nu aveţi acel motiv întemeiat), fără a avea o necesitate investigată medical şi fără a avea prescripţie specifică, poate să vă afecteze grav. Deci...

VĂ ROG să AŞTEPTAŢI! Aveţi doar 16 ani. Vocea se schimbă până la 18-21 ani, chiar şi peste această vârstă. Graba întotdeauna strică treaba :(



Toate cele bune!
Cu respect,
Nick
0
12-07-2010, ora 15:59
abcdefgh
Nu este medic/terapeut
abcdefgh
Ma gandesc ca este vorba despre testosteron.. Oricum nu am de gand sa iau chestii de astea... Dar despre acele exercitii care ma pot ajuta sa imi ingros vocea nu ati spus nimic..As vrea sa incerc asa.
0
14-07-2010, ora 19:43
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Abcdefg,

V-aţi gândit bine, dar nu aţi fost total în sfera exact a adevărului. DHT-ul (dihidrotestosteronul) este cel care face posibilă îngroşarea vocii, el fiind un metabolit al testosteronului (testosteronul este convertit în dihidrotestosteron prin intermediul enzimei 5alfa-reductază I şi II.. Să nu vă gândiţi vreodată să vă administraţi aşa ceva!!! Lăsaţi-vă vocea să-şi schimbe singură timbul :-)
Exerciţiile pentru îngroşarea vocii, dacă se impun, pot fi făcute doar la indicaţia medicului foniatru, în spital şi/sau acasă. Consultaţi medicul!


Toate cele bune!
Cu respect,
Nick
0
16-07-2010, ora 15:59
abcdefgh
Nu este medic/terapeut
abcdefgh
Din pacate nu exista medic foniatru in orasul in care locuiesc.. Ai putea sa imi spui ce exercitii se pot face acasa? Multumesc
0
16-07-2010, ora 20:37
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Abcdefg,

Exerciţiile constau în folosirea vocalelor în registrul fry (cel grav). Se fac vocalize în registrul grav, după care se fac în registrul modal, cel în care se vorbeşte în mod normal. Se alternează folosirea în cele 2 registre vocale. Vocalele, necesitând o cantitate mare de aer, se pronunţă strict ortofonic, pentru a recalibra vocea şi pentru a asigura o emisie vocală corectă. După vocalele simple, se trece la pronunţarea diftongilor, triftongilor, cuvintelor monosilabice etc.
Schimbarea vocii necesită, într-un fel sau altul, în funcţie de considerentele medicului foniatru, şi ajutor logopedic.
NU puteţi să faceţi exerciţiile singur, pentru că trebuie să fiţi instruit cu privire la realizarea corectă a acestora. Singura variantă este cel puţin un consult otorinolaringologic. Şi eu medic orl-ist vă poate ajuta.
Vă recomand să aşteptaţi ca vocea să se schimbe de la sine, fără a mai fi nevoie de intervenţie foniatrică.



Toate cele bune!
Cu respect,
Nick
0
16-07-2010, ora 20:42
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
" Şi eu medic orl-ist vă poate ajuta " - şi un medic orl-ist vă poate ajuta.
0
24-07-2010, ora 12:25
abcdefgh
Nu este medic/terapeut
abcdefgh
Cand dezvolti si tonifiezi un muschi se intampla urmatorul lucru: fibra musculara se ingroasa si incepe sa castige in marime. Ce inseamna asta : Muschiul isi mentine forma si reuseste sa faca mai multa munca cu mai putin efort.

De exemplu, daca faci abdomene timp de o luna, iti dezvolti abdominalii. Muschii devin proeminenti sau cel putin se tonifiaza. Deci inainte de a face acest tip de exercitii, abdominalii erau atrofiati si slabi.

Faceau o treaba proasta la a sustine organele din abdomen. Organele imping in afara cand esti relaxat sau ai muschii abdominali slabiti. Asta duce de obicei la a face burta.

Pe de alta parte, dupa abdomene, inca e posibil sa ai un strat de grasime pentru ca nu ai adoptat si o dieta pentru slabire, dar acum, daca te relaxezi vei observa cum burta dispare pentru ca muschii abdominali acum isi fac treaba, fiind tonifiati.

Muschii abdominali isi mentin forma acum, chiar si cand sunt relaxati

Asta se intampla din cauza ca peretele abdominal este tonifiat si isi mentine forma. Muschii cresc in grosime si sustin cutia abdominala fara sa se mai incordeze.

Cand ai tipul asta de muschi, unul care lucreaza chiar si cand este relaxat, muschii care pana la urma isi indeplinesc functia
de a-ti mentine postura chiar si atunci cand nu se incordeaza, se intampla urmatorul lucru: Inceteaza obiceiul prost de a incorda muschii in mod neadecvat si obiceiul de a-i forta sa faca ceva ce nu sunt destinati sa faca.

Asta ne aduce inapoi la discuta legata de corzile vocale. Daca iti intaresti muschii gatului, muschii care trebuie sa fie intariti, cei potriviti, in acel moment corzile vocale se comporta diferit: ele vor indeplini in continuare functia de vorbire, dar datorita faptului ca se odihnesc pe niste muschi pe care ii vei tonifia - corzile vocale vor fi mai relaxate, si implicit, sunetul scos va deveni mai grav, mai bass, de tonalitate joasa.

Corzile vocale se pot relaxa in interiorul grupei de muschi tonifiati care isi fac treaba de a-ti sustine gatul si capul.

Facand urmatoarele exercitii, nu doar ca vei obtine o voce mai groasa intr-un timp foarte scurt, practic se vad rezultatele in 2-4 zile, DAR daca persisti timp de mai multe luni, gatul incepe sa ti se ingroase foarte mult.

Aceasta ingrosare a gatului este un plus foarte mare in aparenta fizica. Chiar daca esti endomorf, slabanog, atunci cand porti haine, dar ai un gat mai gros - arati facut, muschiulos, chiar daca nu esti asa sub haine.

Eu cand am inceput exercitiile si am vazut cat mi se ingroasa gatul - am fost foarte multumit, si am vrut sa-mi maresc si umerii. Si dupa o luna de exercitii facute am acuma umeri cu vreo 15 centimetri mai mari decat inainte sa incep.

Exercitiile sunt simplu de facut, nu ai nevoie de echipament si funstioneaza ca prin Magie !



1.Intinde-te pe pat, cu jumatatea de sus a corpului atarnand de marginea patului, cam la nivelul toracelui - pana la diafragma. De la diafragma incolo - corpul tau atarna pe marginea patului. Capul si umerii sunt complet in afara patului.

2.Incordeaza foarte tare si simte doua grupe de muschi care pleaca de la umeri pana la baza urechii. Acestia sunt muschii pe care ii vom tonifia si creste in dimensiune.

3.Stai cu corpul drept uitandu-te la tavan, apoi indoaie gatul in stanga, si ridica-ti capul, tinannd incordat si indoit in partea stanga, si incordeaza foarte foarte tare, si ridica pana cand barbia iti atinge de piept, daca nu atinge nu e musai, important e sa tii cat de tare si de incordat poti.
4.In momentul in care atingi pieptul cu barbia, intoarce-te usor la pozitia initiala mentinand incordat.

Atat ridicarea cat si revenirea trebuie facute foarte incet, concentrat, atent, pentru ca amandoua contribuie in egala masura la dezvoltarea unei posturi corecte si la stimularea grupei de muschi care ne intereseaza.

5. Repeta de 15 ori fiecare ridicare si coborare, sau pana cand simti tu ca nu mai poti sau te doare.
6. Apoi fa si partea dreapta, incordand muschiul din stanga.
7. Fa 3-5 seturi in timpul zilei. Nu trebuie sa le faci unul dupa altul.

Important: Trebuie sa te asiguri ca ii incordezi foarte tare.

O sa fii uimit la cat de bine raspund muschii la astfel de exercitiu. In ziua patru literalmente o sa vorbesti cu o voce mai groasa. Cata vreme muschii sunt tonifiati, asta va fi o schimbare permanenta. E adevarat ca va trebui sa mentii, dar nu la fel de frecvent ca prima data.

Alta smecherie care iti pastreaza vocea supla este sa bei multa multa APA ! 2 litri pe zi daca te tine.
Cand corpul se deshidrateaza, muschii se atrofiaza, isi pierd elasticitatea si se micsoreaza. Trebuie sa bei apa ca sa ii mentii supli.

Cand ajungi la ziua 4 sau 5 vei atinge un nivel de tonifiere care te lasa sa mentii o postura corecta fara ca muschii sa fie incordati incontinuu - in acest moment muschii sunt tonifiati si isi fac treaba fara sa stea incordati.

Ce inseamna asta: Corzile vocale nu mai sunt supuse la stress suplimentar - incep sa se relaxeze si vei observa o claritate si un timbru vocal incredibil, si asta datorita faptului cacorzile vocale au stat in pozitie relaxata pentru mult timp: de asta ai vocea groasa cand te trezesti - corzile vocale sunt relaxate dupa somn.

Exact asa se intampla dimineata, chiar si cei cu vocea mai subtire observa cum au o voce mai groasa dupa ce se trezesc. Motivul este ca au avut un somn odihnitor si in mod special corzile vocale au avut ocazia sa se relaxeze.
desigur, dupa cateva ore, corzile incep din nou sa se intinda, ca rezultat al stresului la care sunt supuse.


In momentul in care iti tonifiezi si ingrosezi muschii gatului pana in punctul in care DOAR acesti muschi fac treaba de a-ti tine capul in pozitie verticala, recreezi un mediu relaxat pentru corzile vocale, identic cu ce se intampla in timpul relaxarii din somn. Asta inseamna o voce clara si vibranta la comanda.

Sursa: http://www.artaseductiei.ro/forum/index.php?showtopic=3379st=15

Ceva pareri? Ar putea functiona?
0
02-08-2010, ora 20:46
abcdefgh
Nu este medic/terapeut
abcdefgh
Nicio parere?
0
03-08-2010, ora 00:49
knutz0r
Nu este medic/terapeut
knutz0r
nu am inteles partea asta
.Stai cu corpul drept uitandu-te la tavan, apoi indoaie gatul in stanga, si ridica-ti capul, tinannd incordat si indoit in partea stanga, si incordeaza foarte foarte tare, si ridica pana cand barbia iti atinge de piept, daca nu atinge nu e musai, important e sa tii cat de tare si de incordat poti.
4.In momentul in care atingi pieptul cu barbia, intoarce-te usor la pozitia initiala mentinand incordat.
0
03-08-2010, ora 00:55
abcdefgh
Nu este medic/terapeut
abcdefgh
mi se pare destul de bine explicat... stai pe pat de exemplu (pe spate) asa incat umerii sa fie in afara.. indoi gatul in stanga.. si asa indoit cum e il si ridici apoi...dupa care tot indoit il lasi jos.. si il aduci la pozitia initiala
Am luat si eu de pe un site..ma intreb ce zic medicii pentru ca asa.. e frumos povestit si pare credibil... nu stiu cat e de adevarat
0
03-08-2010, ora 01:31
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Abcdefgh,

Din tot ce am citit, vă recomand doar să vă hidrataţi corespunzător (beţi minim 1l-2 l de apă/zi). Exerciţiile, din punctul meu de vedere, pot fi făcute doar după un consult medical şi cu aprobarea medicului curant. Orice exerciţiu, indiferent de gradul său de eficacitate, poate să acţioneze în mod nefavorabil, dacă nu este făcut în anumite condiţii favorabile. În concluzie, înainte de a face un exerciţiu, vă rog să vă consultaţi cel puţin cu medicul dvs. de familie (acest sfat este valabil şi în cazul administrării vreunui medicament naturopat sau alopat).



Toate cele bune!
Cu respect,
Nick
0
03-08-2010, ora 09:18
knutz0r
Nu este medic/terapeut
knutz0r
abcdefgh, multumesc, am inteles
tu ai incercat ceva din exercitiu?

ma gandesc ca daca fac din ele si nu ma solicit prea tare nu o sa am probleme
0
04-08-2010, ora 02:20
abcdefgh
Nu este medic/terapeut
abcdefgh
asta inseamna ca ar putea functiona?

eu am facut vreo 4 zile.. dar nu stiu daca a avut vreun efect...
0
04-08-2010, ora 14:49
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Abcdefgh,

Da, ar putea funcţiona, dar...vă rog, aveţi grijă. Le puteţi face greşit, iar efectele pot fi altele. Repet la nesfârşit - aşteptaţi să vi se maturizeze vocea de la sine, mai aveţi timp suficient, eventual consultaţi un medic specialist. Graba, în 99% din cazuri, strică treaba :(


Toate cele bune!
Cu respect,
Nick
0
17-08-2010, ora 23:17
abcdefgh
Nu este medic/terapeut
abcdefgh
spune-mi te rog ce efecte adverse ar putea fi, sa vad daca merita sa fac exercitiile sau nu
0
23-09-2010, ora 23:59
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Abcdefgh,

Îmi cer iertare pentru răspunsul tardiv. Mulţumesc pentru înţelegere!
Ce efecte adverse ar putea produce realizarea eronată a exerciţiilor respective? În primul rând, ţinând cont că dvs. nu vă cunoaşteţi starea funcţională a aparatului fonator - a laringelui - ca de altfel nici starea funcţională a organelor rezonatoare, cele care participă la producerea şi modularea sunetelor (faringe, limbă, luetă, nas sinusuri etc.), vă puteţi autoproduce unele probleme medicale. Principala problemă ar fi supratensionarea muşchilor laringelui şi denaturarea emisiei vocale.
Prin practicarea unor exerciţii vocale nerecomandate de către un medic orl-ist sau foniatru, riscaţi să vă lezaţi modul de funcţionare al laringelui (insuficienţa glotică poate fi produsă de astfel de exerciţii!)
În concluzie, NU se merită să faceţi nişte exerciţii neavizate de către un medic specialist.



Toate cele bune,
Nick
0
30-11-2010, ora 17:08
DanieL42
Nu este medic/terapeut
DanieL42
Sper sa imi raspunda si mie cineva aici :D
Am aproape 18 ani...si vocea mea este una subtire si ragusita (se aude foarte ciudat...si imi este greu sa ma fac auzit intrun mediu mai zgomotos).Mai recent am descoperit si o a 2-a voce...care vine din piept(parca) si este mai groasa...dar imi este greu sa vorbesc mult timp pe ea (obosesc intrun fel :D).
Credeti ca vocea mea se mai poate ingrosa?Adica mai poate avea loc schimbarea de voce(care in mod normal ar fi trebuit sa o am la 14-15 ani...)
Sper sa imi raspunda cineva, multumesc!
0
02-12-2010, ora 23:08
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
DanieL42,

Vocea dvs. se mai poate îngroşa, bineînţeles că da.
Ar fi indicat să consultaţi un medic foniatru, eventual un medic orl-ist, pentru a vi se face o videostroboscopie. O astfel de investigaţie îi va permite medicului să vă vizualizeze corzile vocale, ca de altfel şi organele din vecinătatea laringelui, în aşa măsură încât se vor putea evidenţia toate posibilele deficienţe, care conduc direct sau indirect la întârzierea schimbării vocii.
Medicul, în funcţie de ce va observa, vă va face anumite recomandări şi vă va prescrie un tratament corespunzător.
_
ATENÈšIE! Nu vă forţaţi să vorbiţi gros, înainte de a consulta medicul specialist, pentru că riscaţi să vă afectaţi atât laringele, cât şi vocea. În anumite circumstanţe forţarea este benefică pentru laringe, dar nu întotdeauna (forţarea benefică apare doar în timpul unor exerciţii recomandate, pe o anumită respiraţie (respiraţie abdominală, în poziţie culcată)).
Medicul specialist vă va recomanda nişte exerciţii de respiraţie, în tempo diferit (expir normal, expir brusc, expir fragmentat şi expir prelungit), după care vă va recomanda exerciţii pe voce şoptită, vorbită normal şi cântată, în vederea stabilizării vocii; exerciţii de tipul vocalizelor!

Exemplu de exerciţii:

Pe voce şoptită
a prelung: a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a
e prelung: e-e-e-e-e-e-e-e-e-e-e
i prelung: i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i
o prelung: o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o
u prelung: u-u-u-u-u-u-u-u-u-u-u

Pe voce vorbită normal
a în combinaţie cu o, vibrând: a-oooo-a-oooo-a-oooo
e în combinaţie cu i, vibrând: e-iiii-eeee-i-e-iiii-eeee-i
o în combinaţie cu u, vibrând vocea: o-u-o-u-o-u-o-u-o

Observaţie! Astfel de exerciţii sunt făcute şi de cântăreţii de muzică uşoară, ca de altfel şi de cei care cântă muzică clasică (de mezzo-soprane, soprane, tenori, contratenori etc.).


Consultaţi medicul!
_



Toate cele bune!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Cu respect,
Nick
0
26-12-2010, ora 16:53
adidas
Nu este medic/terapeut
adidas
salut,

am gasit pe net acum vre-un an un exercitiu vocal pentru un timbru mai puternic, voce vibranta, mai clara care consta in repetarea urmatoarei succesiuni de cuvinte king kong, bing bong, ding dong ; prima repetare cu vocea normala din dotare :), a doua cu o voce mai groasa, vibranta incercand sa alungim pronuntia ng -ului de la sfarsitul cuvintelor cat mai mult (5-6 sec), si seria trei acelasi lucru dar impingand la maxim limitele vocii daca este realizat corect simtim in regiunea anterolaterala a gatului vibratia puternica a coardelor vocale

a facut exercitiul dimineata cand ma sculam (trebuie sa dai muzica tare in casa pt ca o sa zica vecinii ca ai probleme psihice :) si uimitor 1 saptamana si jumatate a functionat de minune vocea devenea vibranta si ramanea asa pe tot parcursul zilei ; efectele fiind clare in ceea ce priveste comunicarea cu cei din jur, chiar i-ti schimba viata ; insa brusc nu a mai functionat, am crezut atunci ca am stresat coardele vocale prea mult si m-am gandit ca daca fac pauza 1 luna o sa mearga din nou. nu a mai mers fac exercitiul intocmai, insa chiar daca exista 1 minut de "raguseala ", dupa aceea dispare

din ce am inteles eu aceste vibratii ar trebui sa actioneze ca streching-ul musculaturii scheletice, si sa faca o usoara alungire sau sa dea elasticitate coardelor, insa de la o efectuare gresita a exercitiilor efectul ar putea fii exact invers, acela de stresare, inflamare si intarire
0
10-01-2011, ora 16:00
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Adidas,

Fără acordul unui medic foniatru şi a unui profesor de canto, de preferat fără acordul amândurora, pentru că fiecare are contribuţia lui importantă, în mod particular, fără doar şi poate, NU se pune în practică niciun tip de exerciţiu care "antrenează" corzile vocale, pentru simplul fapt că nu se cunoaşte starea funcţională şi răspunsul aparatului fonator, el - răspunsul, pe fondul unei probleme necunoscute şi asimptomatice - putând fi unul negativ, ceea ce ar reprezenta un prejudiciu, nu un beneficiu pentru voce, fapt pentru care NU cred că cineva ar trebui să se expună la riscul major de a-şi afecta vocea, în loc de a-şi îmbunătăţi-o, nu?
Exerciţiile care circulă pe internet sunt, cel puţin într-o oarecare măsură, bunicele pentru voce, în special cele care asigură o încălzire parţială, dar NU sunt de luat în seamă.
_
Dacă doriţi să vă îmbunătăţiţi emisia vocală, vă rog să apelaţi la serviciile unui profesor de canto, în acelaşi timp făcându-vă şi un control medical, la un medic foniatru, eventual la un medic orl-ist care nu este supraspecializat pe foniatrie (decât deloc, mai bine mergeţi la un simplu orl-ist), pentru a putea afla starea corzilor dvs. vocale.
După consultul medical, în cazul în care nu veţi întâmpina nicio problemă, cum aşa va fi, profesorul de canto vă va introduce corect în "lumea" modelării vocale, prin prezentarea tehnicilor esenţiale de conduită (vă va prezenta tehnica impostaţiei, vă va arăta cum trebuie să vă folosiţi corect limba pentru a emite sunete corect proporţionate vocalmente vorbind, vă va arăta cum trebuie să ţineţi capul în timpul vorbirii şi al cântării, vă va exemplifica sunete/note din cele 4 registre vocale (registrul grav (fry), registrul modal, registrul falsetto şi registrul whistle), vă va arăta cum să vă menajaţi vocea etc.).
_
Toate cele bune şi Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
0
18-06-2011, ora 23:50
iliesralu
Nu este medic/terapeut
iliesralu
Buna. Am si eu o fetita de 2 ani si 8 luni care a fost operata de polipi si micsorarea amigdalelor in urma cu 3 zile. Problema mea este urmatoarea: inainte de operatie nu mai respira pe nasuc, era foarte infundata si vorbea cum putea ea atunci(spunea in loc de m b si multe alte schimbari din acestea). In urma operatiei rosteste corect cuvintele, se simte ca nu mai vorbeste infundat, vorbeste clar, dar vocea e foarte schimbata. e mult mai subtire ca inainte de operatie si usor pitigaiata. problema si intrebarea mea este daca aceasta e vocea ei reala si inainte de operatie nu se auzea clar din cauza vegetatiei adenoide sau s-a intamplat ceva in timpul operatiei(sa fi atins din greseala corzile vocale?). ar fi posibila o asemenea greseala?. Sau s-ar putea sa-si mai revina de acum incolo ?
0
24-06-2011, ora 01:19
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună dimineaţa!
Stimată dnă Ilies Ralu, nu, în timpul intervenţiei chirurgicale mai mult ca sigur nu au fost atinse corzile vocale.
Ţinând cont că nasul este o cameră de rezonanţă, el având o influenţă relativ semnificativă în stabilirea timbrului vocal, în principal, dar nu numai, este normal ca vocea fiicei dv. să fie schimbată, pentru simplul fapt că şi interiorul nasului a fost schimbat odată cu extirparea polipilor, odată cu îndepărtarea vegetaţiilor adenoide (oricum, să ştiţi, vocea fiicei dv., cea de dinainte, nu era deloc normală; era o voce rinolalică).
Fiica dv. are o vârstă foarte fragedă. Vocea i se va schimba foarte mult în timpul pubertăţii, după vârsta de minim 9-11 ani şi vârsta de maxim 12-14 ani. După vârsta de 14 ani schimbările vocale vor continua, dar nu vor fi atât de intense ca în timpul pubertăţii; însă cert este că fiica dv. va avea o voce superbă, în viitorul nu foarte îndepărtat, clar!
0
17-12-2011, ora 17:56
dani_02dani
Nu este medic/terapeut
dani_02dani
Salut. Am 16 ani si am o problema cu vocea din punctul meu de vedere.Vorbesc pe nas (adica eu nu pot respira pe nas imi este greu, nu pot trage destul oxigen pe nas si in locuri inchise, stramte nu pot respira cred ca sunt caustrofob.) si sunt ragusit, si unele cuvinte cand vorbesc nu pot sa le pronunt bine trebuie sa le spun a 2 oara sa poata intelege cineva...Ati putea sa imi spuneti ce trebuie sa fac sau unde sa ma duc pentru a nu a mai avea vocea asa?
0
18-12-2011, ora 05:48
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate drule/dle dani_02dani, starea dv. mai mult sau mai puţin precară a vocii, a nasului şi a respiraţiei vă impune în mod automat un consult oto-rino-laringologic. Consultaţi un medic orl-ist!
Răguşeala pe care o aveţi poate să fie normală la vârsta dv., ţinând cont că vă aflaţi în plin proces de schimbare şi modelare vocală, dar poate să fie şi patologică, adică anormală. Simptomatologia nazală/respiratorie, cea care vă afectează şi respiraţia, ca de altfel şi timbrul vocal, poate să vă fie indusă de o rinită cronică hipetrofică (cu hipertrofie de cornete nazale), eventual de o rinită vasomotorie alergică sau poate chiar şi de unele vegetaţii adenoide (de unii polipi nazali), adică de una sau mai multe cauze fizice, deşi nu este exclus ca şi o cauzalitate psihică să contribuie activ la generarea, instalarea, dezvoltarea, manifestarea, întreţinerea şi persistarea unei părţi semnificative din simptomatologia dv.
Staţi liniştit, totul va fi bine. NU suferiţi de ceva nevindecabil. Consultaţi medicul orl-ist şi/sau foniatru, aveţi răbdare şi credinţă în Dumnezeu şi vă veţi face.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Însănătoşire grabnică.
Sărbători fericite.
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
18-12-2011, ora 09:53
dani_02dani
Nu este medic/terapeut
dani_02dani
Mersi la fel. O sa ma duc la medicul de famile sa ma consulte poate stie el ceva, ca din pacate in orasul in care locuiesc nu exista medic orl-ist... Poate imi spune care este cauza problemei sau ma trimite undeva...
Toate cele bune.
0
18-12-2011, ora 10:18
dani_02dani
Nu este medic/terapeut
dani_02dani
Mai am o intrebare, credeti ca as putea sa am deviatie de sept nazala pentru ca pe nara stanga respir mai bine insa pe nara dreapta nu si septul nazal il am, cum sa va spun este mai larg in stanga unde pot respira si mai stramt in dreapta adica nu este drept... credeti ca din cauza asta nu pot sa respir bine si sa vorbesc ?
0
19-12-2011, ora 05:13
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
@dani_02dani, este posibil să suferiţi de o deviaţie de sept nazal.
Deviaţia de sept afectează foarte mult respiraţia, din păcate, şi predispune sinusurile la infecţii recidivante, de pildă.
Consultaţi medicul de familie, pentru a fi examinat şi pentru a vi se propune o conduită medicală.
Cu respect şi iubire creştină,
Mr. Nick
Adaugă un comentariu / răspuns
41 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: