Vreau abdomen plat

08-03-2016
Emimaaa
Nu este medic/terapeut
Emimaaa
M.am ingrasat in ultimul timp iar burta mea spui ca e umflata ca si cum as fi gravida. Vreau sa slabesc ca ma deranjeaza, vreau abdomen plat. Ce fel de dieta sa tin?
5 comentarii
0
08-03-2016, ora 10:58
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua!

Este nevoie de evaluarea nutritionala pentru recomandarea unei diete, realizata de catre un specialist in nutritie (medic nutritionist sau nutritionist-dietetician). Aceasta trebuie adaptata la greutatea, inaltimea si alti indici, inclusiv la programul dvs. zilnic, preferintele si disponibilitatea dvs.

In primul rand trebuie identificate cauzele dietetice care au condus la cresterea in greutate (consumul crescut de calorii, de produse bogate in zaharuri, grasimi, consumul de alcool si/sau bauturi indulcite din comert, orarul meselor, etc.). Daca acestea nu sunt corectate, eficienta oricarei diete poate fi compromisa.

Prin adoptarea unui stil de viata sanatos compus dintr-o alimentatie sanatoasa si activitate fizica regulata, de intensitate medie puteti sa va reduceti greutatea si o puteti mentine pe termen lung.
0
08-03-2016, ora 11:05
Emimaaa
Nu este medic/terapeut
Emimaaa
Am 64 de kg si am mancat orice nu am tinut cint deoarece sunt pofticioasa. Dar vreau abdomen plat acum
0
08-03-2016, ora 11:15
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Din pacate, rezultatele nu sunt imediate. Trebuie sa va modificati obiceiurile alimentare si sa va controlati poftele alimentare, de aceea este foarte importanta consilierea si evaluarea nutritionala.

Kilogramele s-au acumulat in timp, pierderea acestora se realizeaza si aceasta intr-o anumita perioada de timp.

De asemenea, trebuie sa deveniti activa si sa incercati sa desfasurati de cel putin 2-3 ori pe saptamana activitate fizica. Puteti apela la un antrenor sa va indrume catre cel mai potrivit tip de exercitiu fizic care sa va ajute sa va lucrati regiunea abdomenului.
0
09-03-2016, ora 10:01
Emimaaa
Nu este medic/terapeut
Emimaaa
Da-ti cateva exemple de mancaruri pentru dieta
1
09-03-2016, ora 10:40
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
În lipsa unei anamneze nutriţionale amănunţite vă pot oferi doar câteva recomandări generale pentru o alimentaţie sănătoasă. Pentru mai multe informaţii cu privire la personalizarea planului alimentar pentru reducerea greutăţii vă rog să consultaţi un specialist.

- consumaţi în fiecare zi 2 porţii de fructe (1 măr/pară/portocală de dimensiuni medii etc.) şi minim 3 porţii de legume de sezon;
- înlocuiţi cerealele şi produsele derivate rafinate (pâine albă, paste făinoase, orez) cu variantele integrale şi încercaţi să reduceţi porţiile pe cât posibil ( o felie de pâine integrală=50 g, pâine albă= 30 g, porţia de paste/orez gătit/e= 3 linguri);
- consumaţi carne slabă (100- 150 g/zi), peşte de minim 2 ori pe săptămână, şi leguminoase (năut, linte, mazăre, etc);
- includeţi 2 gustări sănătoase (fructe oleaginoase- porţia de 30g !!, ciocolată 80% cacao- porţia 2 pătrăţele!!, iaurt degresat sau semi-degrasat, un fruct etc.) pentru a reduce senzaţia de foame între mesele principale şi volumul alimentar consumat ulterior la masă;
- consumaţi minim o porţie de lactate, de preferat degresate;
- reduceţi consumul de alimente bogate în grăsimi nesănătoase (produse de patiserie, alimente prăjite, diferite tipuri de margarine) şi unele produse din comerţ care aduc un aport caloric crescut (biscuiţii indiferent dacă conţin sau nu zahăr, covrigii şi alte produse de brutarie, diferite creme de alune);
- hidrataţi-vă corespunzător (reduceţi sucurile din comerţ carbogazificate/ necarbogazificate, cu sau fără îndulcitori, din nectar de fructe etc., inclusiv sucurile 100% naturale realizate acasa, şi acestea pot aduce un nr. mare de calorii care pot influenţa creşterea în greutate).

O masă ar trebui să includă: o porţie de legume şi vegetale (1/2 farfurie), 1 porţie carne/leguminoase/ alte surse de proteine (1/4 farfurie), 1 porţie paste fărinoase/ orez/pâine/ alte surse de carbohidraţi (1/4 farfurie). Farfuria trebuie să aibă dimensiuni medii, cum este cea pentru antreu. Aceasta este o informaţie generală, grupele alimentare se pot modifica în funcţie de preferinţe şi de orarul meselor şi pot include lactate şi produse lactate, fructe, etc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercitii pentru abdomen
  • Putem reduce grăsimea abdominală în mod specific?
  •