vreau sa ma ingras

07-03-2007
jarcaa
Nu este medic/terapeut
jarcaa
Am 22 de ani, 1, 67 cm si 52 kg.As vrea sa mai iau in greutate dar de 4 ani nu am pus nimic pe mine.Ajutati-ma cu un regim pt ingrasat va rog.

P.S.Mananc f mult indiferent de ora.
2 comentarii
0
08-03-2007, ora 00:00
Dr.Craciun Anca
Identitate neconfirmată
Dr.Craciun Anca
buna jarcaa! dupa mesajul acesta te vor invidia mii de oameni :)).
pai uite cum e problema cu ingrasarea: in primul rand, daca tu spui ca mananci mult, s-ar putea sa ai un metabolism mai accelerat, probabil din cauza tiroidei. Daca esti mai agitata, tremura mainile, ai puls mai mare de 100/batai pe minut, mergi pentru inceput la un consult endocrinologic. Daca totul este in regula cu tiroida, uite cateva recomandari pentru a lua in greutate:
1. mananca la ore fixe, 3 mese principale si 2 gustari, adica din 3 in 3 ore.
2. mananca alimente concentrate in calorii, pentru a nu fi nevoita sa cresti volumul meselor, adica tot ce este interzis in regim de slabire: unt, ulei de masline, smantana, branzeturi, cascaval, nuci, seminte, alune, lapte nedegresat, fructe cu multe glucide (struguri, banane, pere foarte dulci), eventual fructe dezhidratate, gen smochine, stafide, ciocolata, daca iti place cea neagra si mai bine, oua, macar unul pe zi, iar paine, cereale si garnitura (cartofi, paste, orez) cam 10 portii pe zi (o portie inseamna 1 felie subtire de franzela mica, o lingura de musli sau o lingura de garnitura)
3. nu bea lichide in timpul mesei, pentru a nu umple stomacul cu apa. bea lichide cu jumatate de ora inainte sau dupa masa.
mi-ar placea daca mi-ai mai scrie din doua in doua sapt greutatea, sa vedem cum merge.
sa cresti mare! :)
0
08-03-2007, ora 00:00
jarcaa
Nu este medic/terapeut
jarcaa
Va multumesc pt promtitudine si sa stiti ca o sa tin cont de sfaturile d-voastra desi in mare parte din lucrurile recomandate le aplicasem deja fara succes.Vorbim peste doua saptamani!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: