Implant dentar preț, descriere, etape

©

Autor:

Implant dentar preț, descriere, etape

Alegerea unui implant dentar vine cu numeroase avantaje. Imită perfect dintele natural ca aspect, îmbunătăţeşte masticaţia și digestia ajutând la formarea bolurilor alimentare. Aceste variante de tratament, față de alte tipuri de lucrări sunt durabile, rezistând perioade îndelungate de pâna la 30 de ani. Intervenția de montare a unui implant dentar este minim invazivă, iar materiale biocompatibile utilizate sunt certitudinea că aceasta este un succes total.

Preţ implant dentar - cât costă inserarea unui implant dentar

Prețul unui implant dentar diferă de la o intervenție la alta. Costurile sunt influențate de prețul perceput de medic pentru intervenția în sine, de materialele selectate, de tipul de montaj al implantului, dar şi de tratamentele ulterioare.

Când vorbim de implant dentar preţ nu vorbim doar despre materialele în sine ce trebuie inserate, ci despre o intervenţie amplă ce necesită stabilirea unui plan de montare şi tratament, acesta stabilindu-se în funcţie de necesităţi şi particularităţi. Cu atâtea constante la mijloc, putem totuşi estima că sumele ce trebuie plătite pentru un implant dentar sunt cumul a costului plătit pentru implant în sine (dispozitiv realizat din titan, zirconiu şi aici vorbim despre şurubul inserat în os care înlocuieşte rădăcina dintelui), a preţului plătit pentru bontul protetic (cunoscut ca fiind elementul de legătură între implant şi coroana dentară), la care se adaugă costul coronei dentare şi preţul plătit pentru fiecare intervenţie în parte (montare, curăţare, tratamente dacă este cazul).

Practic preţul pentru implantul dentar poate pleca de la 3000 lei, cost ce include materiale menţionate anterior şi operaţia propriu-zisă realizată de medic şi poate ajunge până la 4000-4500 dacă sunt folosite materialele premium sau există complicaţii ulterioare, ce necesită alte tratamente decât cele prevăzute în planul inițial.

Etapele de realizarea a unui implant dentar

Intervenţia de realizare a unui implant dentar nu se realizează de la prima vizită în cabinetul stomatologic, este o operaţiune ce necesită planificare riguroasă şi realizarea unor seturi de analize minuţioase.

După consultaţia specialistului se efectuează tomografia dentară şi analizele de sânge indicate, şi în urma rezultatelor se planifică intervenţia şi se stabileşte schema intervenţiei care constă în trei paşi:

  • Inserţia implantului - etapa în care este montat efectiv implantul, şurubul de acoperire, cel de vindecare şi bontul protetic.
  • În a doua etapă, realizată după 3-6 luni de la prima intervenție se montează capele de vindecare sau, după caz, gingivaformerul.
  • Ultima etapă realizată la una, două săptămâni distanță este etapa dispozitivelor protetice şi presupune montarea coroanei dentare.

După încheierea ultimei etape dintele artificial poate prelua cu succes funcţia dintelui pierdut.

Dacă vorbim de tratamente ulterioare de igienizare şi întreţinere, trebuie precizat că dinţii artificiali sunt supuşi aceloraşi tratamente de îngrijire ca şi cei naturali. Aceştia nu sunt afectaţi de tratamentele de fluorizare, curăţare şi albire. Ba chiar ultima operaţiune este recomandată pentru ca pacienţii să poate beneficia de o dantură cu aspect uniform.

Dacă vorbim de tratamente de albire dinţi preţ, lucrurile sunt mai simple costul acestora variind în funcţie de modul de realizare şi tehnologia utilizată. În prezent albirea dinţilor se realizează utilizându-se gel pe bază de compuşi peroxidici, cu laser sau cu accelerator de albire.


Data actualizare: 07-08-2021 | creare: 07-08-2021 | Vizite: 1049
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Forumul Afectiuni stomatologice:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  mai multe discuții din Afectiuni stomatologice