Impulser pentru un somn linistit

©

Autor:

Impulser pentru un somn linistit
Advertorial oferit de Echipa Medicala Impulser

Poti sa pierzi o noapte, doua, trei, dar cand aceasta problema cu somnul se agraveaza vei invata ce inseamna Insomnia si cat de multi iti schimba comportamentul. Stim, va vine sa strigati in gura mare si sa va razboiti cu cineva pentru aceasta dificultate. Mai grav este ca ajungeti sa apelati la metode care va aduc alt gen de prejudicii. Noi va sugeram o metoda 100% utila si fara reactii adverse, o metoda nedureroasa si care nu implica consumul de substante sau medicamente. Este vorba de Terapia Impulser, salteaua cu impulsuri magnetice pentru acasa. Foloseste Tehnologie si Inovatie UNICE. Orice asemanare cu produse similare, este pur intamplatoare si fara grad de comparatie.

Dar, sa revenim la subiectul in discutie.

Insomnia poate fi un simptom, o afectiune si posibil un efect secundar in urma unui tratament cu anumite medicamente. Somnul este o necesitate elementara a corpului uman, de regenerare, mai ales a sistemului nervos. Necesarul de somn difera de la om la om si in functie de varsta. Este foarte important ca somnul fiecarei persoane sa fie atat cantitativ, cat si calitativ satisfacator, pentru a ne trezi odihniti in urmatoarea zi si plini de energie. Insomnia influenteaza in mod negativ capacitatea de adaptare a fiecarei persoane la activitatea zilnica desfasurata precum si rezistenta organismului la cantitatea de munca desfasurata zilnic. Daca starea de insomnie dureaza o perioada indelungata, atunci organismul sufera o degradare a starii de sanatate fizica si mentala. Cum ne dam seama? Dupa dificultatile de adormire, trezirea repetata in timpul noptii, trezirile foarte matinale si senzatiile de oboseala la trezire.

Există două tipuri de insomnie: insomnie primara si insomnie secundara.
  • Insomnie primara: insomnie primara inseamna ca o persoana are probleme de somn, probleme care nu sunt direct asociate cu orice alta stare de sanatate sau de probleme ale persoanei.
  • Insomnie secundara: insomnie secundara inseamna ca o persoana are probleme de somn din alta cauza, cum ar fi o stare de sănatate (cum ar fi astmul, depresia, artrita, cancer, sau arsuri la stomac), durere, medicamente pe care le adopta, sau o substanta care le folosesc (cum ar fi alcoolul).
 
Insomnia variaza in functie de cat de mult dureaza si cat de des apare. Acesta poate fi pe termen scurt (insomnie acuta) sau poate dura o perioada lunga de timp (insomnie cronica). Insomnia cronica este numita atunci cand o persoana are insomnie de cel putin trei nopti pe saptamana pentru o luna sau mai mult.

Dintre cauzele insomniei, am enumera:
  • Stres semnificativ de viata (pierderea locului de muncă sau schimbarea, moartea unei persoane dragi, divorțul, în mișcare);
  • Boală;
  • Disconfort emotional sau fizic;
  • Factorii de mediu, cum ar fi zgomotul, lumina, sau la temperaturi extreme (cald sau rece), care interfereaza cu somnul;
  • Unele medicamente (de exemplu, cele folosite pentru a trata răceli, alergii, depresie, hipertensiune arterială și astm) pot interfera cu somnul;
  • Interferențe în program normal de somn (jet larg sau trecerea de la o zi la schimbul de noapte, de exemplu).

Cauzele de insomnie cronica includ:
  • Depresie și/sau anxietate;
  • Stres cronic;
  • Durere sau disconfort pe timp de noapte.
 
Vorbim despre hyposomnie sau insomnie in momentul cand ne trezim des in timpul somnului sau ne trezim prea devreme.
Hypersomnia se manifesta sub o somnolenta excesiva, chiar si in timpul zilei.
Parasomnia este reprezentata de toate anomaliile care apar in timpul somnului. Este afectata calitatea somnului, pot sa existe cosmare, somnabulism etc.

Terapie recomandata: Zilnic de 2-3 ori, cate 10-20 minute, la o frecventa de 1-5 Hz. Dupa efectuarea terapie este recomandata o perioada de relaxare de 10 minute.

Pentru mai multe informatii accesati linkul www.impulser.ro.

Data actualizare: 19-03-2014 | creare: 19-03-2014 | Vizite: 1312
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!