Ipecacuanha

©

Autor: Redacția ROmedic

Ipecacuanha -  Ipeca este o planta originara din Brazilia.

 

- astm - Spasme de tuse ce duc spre stari de voma. Un harait brusc, cu o senzatie de sufocare si greutate in piept. Mucusul se colecteaza in trahee insa pacientul expectoreaza cu dificultate. Persoana transpira mult si este calma sau are stari de greata, se simte mai rau de la miscare si de la caldura.

 

- chimioterapie - Greata persistenta si varsaturi violente ce nu amelioreaza starea generala. Persoana poate saliva abundent si pozitia de intins si odihna nu aduc imbunatatiri.

 

- tuse - Tuse violenta ce apare la fiecare respiratie si accese prelungite de tuse ce se termina cu eforturi de voma sau varsaturi. Persoana poate avea limba curata si senzatia de stransoare in gat si piept, sau mancarime agravata. Caldura, umiditatea aerului sau schimbarile de vreme agraveaza lucrurile. Ipecacuanha este folosit si in crizele de astm.

 

- diaree - Acest remediu este indicat cand opersoana are diaree insotita de greata constanta sau acuta. Durerile taioase se agraveaza in jurul ombilicului, iar diareea este spumoasa sau verde.

 

- leziuni - Remediul este util ca prim ajutor la sangerari abundente cauzate de leziuni, insotite de greata si slabiciune.

 

- greturi matinale - Acest remediu este indicat pentru greata intensa si constanta pe tot parcursul zilei, cu varsaturi si salivatie excesiva. Femeia se simte sau de la miscare, dar si cand sta jos si are greturi si dupa ce varsa.


Data actualizare: 20-07-2011 | creare: 07-12-2008 | Vizite: 5698
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!