ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Sexologie Sexologie Constanta

*Psihoterapie. Durerea unei pierderi

" Nu timpul vindeca toate ranile, ci Iubirea. Timpul ne ofera doar posibilitatea de a uita temporar de suferintele noastre. Doar Iubirea vindeca total. "

Pierderea unei persoane iubite este unul din cele mai dureroase experiente pe care oamenii le pot trai, si din pacate, aceasta poate fi o realitate...

Intristarea si suferinta sunt reactii emotionale normale in viata unui om.
Cuvintele "necaz" si "inima franta" sunt folosite deseori pentru a descrie starea de indurerare.

Sunt momente in viata in care avem nevoie sa fim tristi, sa plangem, sa ne descarcam.
Suntem tristi atunci cand ce ne dorim nu putem avea, suntem tristi atunci cand persoanele pe care le iubim ne ranesc si parasesc, suntem tristi atunci cand nu ne multumim cu ce avem si ne dorim mai mult desi, nu ar trebui.

Dar suferinta apare si in cazul mortii unei persoane iubite...
Moartea este unul dintre cele mai generatoare de suferinta, fenomen cu care ne confruntam in viata noastra. Este acea forta naturala care infricoseaza, traumatizeaza, desparte, distruge, transforma…

Exprimarea suferintei include: plansul, suspinele, durerile de cap, lipsa poftei de mancare, insomnia, scaderea in greutate, oboseala, sentimentul de povara, durerile organice si alte semne de stres.
Din punct de vedere emotional, sunt prezente tristetea, dorul, ingrijorarea, anxietatea, frustrarea, furia, sentimentul de vina.Terapia poate ajuta la explorarea si prelucrarea emotiilor pentru imbunatatirea abilitatilor de adaptare si pentru a reduce sentimentele de vinovatie si depresie.

Daca esti singur si nu ai cui sa povestesti, te simti daramat si fara nici un rost, esti disperat dar nu are cine sa-ti intinda o mana de ajutor, sunt aici pentru tine.

Nu uita: Moartea face parte din Viata, ca si nasterea!


IULIANA FŰLAS, Psiholog Clinician, Psihoterapeut Integrativ, Psihopedagog
Tel: 0785.81.97.43 | 0723.08.10.70
E-mail: iulianafulas@gmail.com
E-mail: iulianafulas@yahoo.com
ID chat messenger: iulianafulas