"Să trăiesti frumos într-o lume urâtă, este o artă de care putini au parte..."
ROmedic Cabinete medicale Constanta Psihoterapie Psihoterapie Constanta

Psihoterapie în Constanta

Psihoterapie :

Psihoterapia este un domeniu interdisciplinar, situat la granița dintre medicină și psihologie. Este o modalitate de tratament cuprinzător, deliberat și planificat, prin mijloace și metodologii științifice, având un cadru clinic și teoretic, centrată pe reducerea sau eliminarea unor simptome, tulburări mintale sau stări de suferință psihosociale și/sau psihosomatice și comportamente disfuncționale.

Psihoterapia consta in interventia psihologica realizata in mod stiintific si in spirit umanist, in scopul promovarii sanatatii, optimizarii, autocunoasterii si dezvoltarii personale, in scopul modificarii factorilor psihologici implicati in tulburarile psihice, psihosomatice si in tulburarile somatice, precum si in situatii de urgenta si risc.


Abordarea interpersonala - aspecte interpersonale (relatiile cu ceilalti, membri ai familiei, prieteni, colegi etc)

- terapii de scurta durata focalizate pe problema, preventie tertiara, recuperare si reeducare (individuale, de grup, cuplu si familie);
- terapii standard de relaxare si sugestive;
- consiliere (ex. prin tehnici comportamentale) specifica obiectivelor medicale (ex. cresterea aderentei la tratament, modificarea stilului de viata, pregatire preoperatorie, preventie tertiara in cadrul bolilor cronice etc.);
- consilierea in situatii de criza si asistenta bolnavilor terminali;
- optimizare si dezvoltare personala, autocunoastere;
- managementul conflictului, mediere si negociere

Lucrand impreuna cu un psihoterapeut poti imbunatati acele aspecte din viata ta pe care tu le consideri de cuviinta a le dezvolta. Astfel vei putea fi persoana care doresti sa fii.


Listă servicii:


Medici / terapeuți: