ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Constanta

*Depresia de tip Facebook. Ce face copilul tau?

*Depresia de tip  Facebook. Ce face copilul tau?
Lipsa unei comunicări eficiente, active, reale, îi împinge pe tot mai mulţi tineri spre gesturi extreme.
Majoritatea adolescentilor detin un cont pe o retea de socializare precum Facebook.
Pentru unii din ei este doar o distractie, o modalitate de a pastra legatura cu prietenii. Insa un numar tot mai mare de tineri ce devin obsedati de astfel de site-uri pot ajunge sa aiba probleme.
Aceste probleme apar ca urmare a vizionarii pozelor si status-urilor unor persoane care par sau sunt fericite. Este foarte uşor să te compari cu alţii în funcţie de ce afişează ei pe Facebook, lucruri care pot sau nu, să fie reale.

Tot mai mulți adolescenți preferă să discute cu prietenii lor prin intermediul Facebook-ului, decât să se întâlnească față în față cu aceștia. O astfel de izolare poate duce la o alienare a tinerilor și a scăderii încrederii in sine, anxietate, depresie.

In forma cea mai severa, dependenta de Facebook si utilizarea exagerata a produselor electronice pot afecta vietile personale ale oamenilor si relatiilor acestora. Si sanatatea poate fi influentata in mod negativ, lipsa somnului generand numeroase probleme medicale.
Nevoia de a verifica mereu activitatea online poate duce la o deconectare de la realitate si societate. Vanzarile masive de smartphone-uri, tablete si e-readere nu fac altceva decat sa demonstreze ca acest curent este de abia la inceput.

Lumea virtuală poate constitui o piedică reală în calea comunicării şi apropierii dintre oameni, în pofida tuturor beneficiilor oferite.

Facebook este doar o afacere, nu este prietenul nimanui si nici nu-si propune acest lucru!!! Utilizatorii trebuie sa fie atenti la ce scriu pentru ca atunci cand este chemat la bara, Facebook va fi gata sa depuna marturie.

Toate aceste companii sociale au un singur scop: profitul. Nu sunt malefice la radacini, dar nici nu le pasa foarte mult de utilizatorii sai.


Va astept cu incredere!

IULIANA FŰLAS, Psiholog Clinician, Psihoterapeut Integrativ, Psihopedagog
Tel: 0785.81.97.43 | 0723.08.10.70
E-mail: iulianafulas@gmail.com
E-mail: iulianafulas@yahoo.com
ID chat messenger: iulianafulas