ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Constanta

*Psihoterapie ortodoxa

*Psihoterapie ortodoxa

Ce este psihoterapia ortodoxa ?

Este „aducerea” lui Dumnezeu in cabinetul de psihoterapie. 
Psihoterapia ortodoxă porneşte de la premisa că principala boală a omului, este absenţa lui Dumnezeu din viaţa sa, de aceea prioritatea capitală a acestuia este regăsirea relaţiei interpersonale cu Dumnezeu.
Rugăciunea este un remediu puternic, reglează toate procesele din organismul uman, dar poate reface și psihicul labil al bolnavului. 

 

 `Puterea` rugăciunii a fost masurata de oamenii de stiinta. A fost înregistrata electroencefalograma unor călugări care se rugau şi s-a descoperit `scurt-circuitarea` activității cerebrale a cortexului. Acest fenomen poate fi observat la bebeluşii de trei luni, când se află la sânul mamei lor şi se simt în siguranţă. 


Orice boala porneste din minte. Multi bolnavi isi pregatesc in mental, ani de-a randul, o imbolnavire definitiva. Nimic nu se manifesta in corp fara sa aiba un prototip mental corespunzator.
Adevarata vindecare incepe in momentul in care ne gandim ce am vrea sa facem atunci cand ne vom recastiga sanatatea.

 

Nu tratamentul medical este cauza vindecarii, ci credinta ferma. ”De veti crede, toate sunt cu putinta celui care crede”. (Marcu 9, 23)
Prin boală omul trebuie să înţeleagă că a greşit undeva pe drumul vieţii şi până nu-şi elimină greşeala nu se poate vindeca decât parţial, deoarece în el persistă cauza generatoare de rău.
De aceea trebuie ca mai întâi să fie depistată cauza bolii, iar bolnavul să înţeleagă să evite pe viitor greşelile facute.Dacă nu se elimină cauza aceasta poate alimenta în continuare boala sau poate migra de la un organ la altul. Când cauzele vor fi eliminate boala va disparea.

 

Primul pas al psihoterapiei ortodoxe este spovedania la preot, al doilea pas, psihoterapia si psihoterapia ortodoxa numită si vindecarea sufletului prin suflet.

 

Sunt cazuri in cabinet care si-au vindecat si schimbat viata cu psihoterapie integrativa si psihoterapie ortodoxa (spovedanie, anumiti psalmi pt anumite probleme, un program duhovnicesc corect etc). Eu psihoterapeutul Iuliana Fűlas sunt primul caz... viata mea s-a schimbat la 180 grade de ani de zile. 

 

Pentru psihoterapia ortodoxa este nevoie de preot si de psihoterapeut integrativ si ortodox.

Pentru psihoterapia ortodoxa este nevoie de pregatire in domeniul psihoterapiei, al psihiatriei si al teologiei. Preotul se ocupa de partea teologiei, iar psihoterapeutul ortodox,  de psihoterapie, psihoterapia ortodoxă si de psihiatrie.

Este nevoie de colaborare, de o relatie de conlucrare între psihoterapeutul ortodox şi preot, asemeni relaţiei între Hristos şi Înaintemergătorul Său.... deoarece aceste doua domenii nu sunt antagonice, ci complementare.

 

Cabinetul psihologic Iuliana Fűlas este in colaborare cu multi preoti din Constanta. Impreuna ajutam sa vindecam sufletul omului.

 


Va astept cu incredere!


IULIANA FŰLAS, Psiholog Clinician, Psihoterapeut Integrativ
Tel: 0723.08.10.70