ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Constanta

*Dezvoltare emotionala pt copii si adolescenti

*Dezvoltare emotionala pt copii si adolescenti

‘Prin sistemul educational actual memoria copiilor este transformata intr-un depozit de informatie inutila... Numarul actual de scoli ...nu produc persoane care gandesc si nu e de mirare ca elevii au pierdut placerea de a invata. Mediile de informare ii seduc cu stimuli rapizi, gata preparati.... bombardamentul acesta de stimuli care vin prin televiziune si internet actioneaza asupra subconstientului, marindu-le nevoia de placeri in viata reala. Astfel, in timp, ei vor cauta placere doar pin stimuli puternici (alcool sau droguri), trebuind sa faca foarte multe lucruri pentru a avea putina placere.

 

Toate acestea generaza o generatie nemultumita, instabila psihic. Noi nu ii formam pe tineri, ci doar ii informam. Ei cunosc tot mai mult despre lumea in care se afla, dar mai nimic despre lumea lor interioara. Educatia este tot mai lipsita de ingredientul emotional si produce tineri care rareori stiu sa-si ceara iertare, sa-si recunoasca limitele sau sa se puna in locul celorlalti.

 

Rezultatul ? O generatie de tineri mai bolnava psihic decat oricare alta din istoria umanitatii: copii depresivi, adolescenti care dezvolta obsesii, atacuri de panica, fobii sau agresivitate. In plus tot mai multi dintre ei cauta placerea de moment in consumul de alcool si droguri...‘

 

Dezvoltarea emotionala nu este o optiune, ci o necesitate!
Iti pasa de viitorul copilului tau? Rezerva-i un loc acum!
In cadrul sedintelor de dezvoltare emotionala se urmareste educarea si imbunatatirea exprimarii emotionale a copiilor si adolescentilor, adecvarea reactiilor comportamentale ale acestora, lucru ce va conduce la imbunatatirea adaptarii la scoala, in familie si societate.


Printre directiile de actiune putem enumera:
Motivatia de a invata
Empatia. Comunicarea asertiva
Cresterea stimei de sine si imbunatatirea imaginii de sine  
Autocunoasterea. Valori, aptitudini, arii de interese
Cunoasterea tipului de personalitate. Puncte tari, puncte vulnerabile
Identificarea vocatiei (17 – 18 ani)
Identificarea propriilor emotii si exprimarea lor adecvata
Gestionarea emotiilor negative si a impulsurilor
Activarea resurselor creative
Imbunatatirea si optimizarea capacitatii de autocunoastere, relationare si comunicare interpersonala
Comportamentele adictive – dependenta de internet, consumul de alcool, tutun, droguri Constientizarea efectelor pe termen scurt si pe termen lung. Nevoia din spatele adictiilor
Reducerea comportamentelor problematice.


Implicarea parintilor in procesul terapeutic este esentiala. Parintii sunt o resursa foarte importanta pentru dezvoltarea si evolutia copiilor si adolescentilor. Ei sunt cei care asigura stabilitatea mediului familial si ofera siguranta pentru exersarea comportamentelor noi. Pentru mentinerea noilor deprinderi formate , parintii vor descoperi noi modalitati de educare si crestere a copilului si adolescentului, bazate pe incurajari, observarea lucrurilor pozitive si recompensarea comportamentelor.
Tehnicile de lucru vor tine cont de varsta participantilor si de preocuparile acestora.

 


Psiholog, Psihoterapeut: Iuliana Fűlas
Pentru detalii si inscriere-  telefon: 0723.081070

 
Programare