ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihologie Psihologie Constanta

*Te poti vindeca de traume!


Traumele se formeaza in urma unor experiente dureroase din punct de vedere emotional, care vor duce la efecte mentale si fizice de durata. Experientele traumatice pot initia emotii puternice si reactii fizice care vor persista mult timp dupa eveniment.

 

Neglijarea emotionala, lipsa iubirii, a armoniei in familie, la fel ca si pierderea unui parinte, prea multi frati, sau un parinte detasat, indisponibil dpdv emotional sau anxios, duc la unele din cele mai profunde traume cu rezultate in viata adulta.

 

Neglijarea emotionala in copilarie inseamna ca nevoile tale emotionale nu au fost satisfacute.

 

Un parinte detasat emotional sau anxios, a fost probabil si el traumatizat. Daca mama sau tata au avut o copilarie traumatizanta si au ramas cu rani nevindecate, acestea s-au transmis la copil, de la subconstient la subconstient.

 

Pierderea unui parinte prin moarte sau abandon la inceputul vietii este o trauma majora, indiferent cat ai fost de iubit de parintele ramas, de rude sau de fratii mai mari. Daca acea tristete de atunci nu a fost vazuta sau auzita, acea pierdere inca exista in sufletul tau.

 

Un copil care a trait traume are sanse mari sa dezvolte probleme de invatare, agresivitate, vicii, initiere precoce in activitatile sexuale etc.

 

Un adult care a avut traume in copilarie il vom recunoaste dupa urmatorul comportament: prezinta anxietate, furie, agresivitate, frica, sentimente de izolare, teama de abandon, iritabilitate, probleme de alimentatie, o stima de sine scazuta, frica de moarte, tristete, pierderea interesului pt activitati, comportament autodistructiv, probleme de atentie, dificultate in a avea incredere in altii etc.

 

Evenimentele traumatice afecteaza dezvoltarea creierului, avand consecinte toata viata. Cu cat o persoana are mai multe experiente traumatice in copilarie, cu atat mai mare este riscul sa dezvolte mai tarziu, probleme de sanatate precum: astmul, bolile de inima, diabetul, avc, boli ale stomacului etc.

 

Vindecarea traumelor din copilarie este un proces obligatoriu. Daca tu, parinte, vrei sa ai un copil sanatos si fericit, vindeca-te pe tine! 
Prin psihoterapie, orice adult isi poate vindeca traumele copilariei si poate avea o relatie / familie fericita si o viata implinita!

 


Iuliana Fülas psiholog clinician, psihoterapeut integrativ.
Telefon: 0723.081070.