ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihologie Psihologie Constanta

*Vindecarea rănilor emotionale: respingere, abandon, umilire, tradare, nedreptate

 

Rănile emoționale, le purtăm, le ascundem, punându-ne măști, însă ele există, sunt acolo, in interior, și dacă nu le vindecăm, vom pleca din aceasta viață cu regrete. Nu lăsa măștile să-ți trăiască viața, ci fă cunoștință cu durerea și vindecă-te!

 

 

Cum stii ca ranile tale emotionale sunt pe cale de vindecare?


Rana de respingere - este in curs de vindecare atunci cand incepi sa te afirmi in propria viata si indraznesti sa iti ocupi locul care ti se cuvine. In caz ca se intampla ca cineva sa uite de existenta ta, te simti bine oricum asa cum esti tu. Iar situatiile in care simti teama atunci cand esti respins devin tot mai rare.


Rana de abandon- este in curs de vindecare atunci cand incepi sa te simti foarte bine in solitudine cautand tot mai putin atentia celor din jur si renuntand la a te mai victimiza. Poti incepe noi proiecte pe care sa le sustii in timp si fara sprijinul celor din jur.


Rana de umilire - este in curs de vindecare atunci cand incepi sa fii atent la propriile nevoi, inainte de a spune DA nevoilor si cererilor celor din jur. Incepi sa te simti mai liber fara sa te autolimitezi in exprimare si fara sa preiei mai multe responsabilitati decat este cazul. Incepi sa te simti confortabil sa iti exprimi cererile in mod asertiv.


Rana de tradare - este in curs de vindecare atunci cand incepi sa nu mai fii atasat de rezultate si nu mai esti deranjat daca ceva neprevazut sau cineva iti schimba planurile. Nu vei mai cauta sa fii in centrul atentiei cu orice pret si nu va mai fi important sa-ti fie recunoscute meritele.


Rana de nedreptate - este in curs de vindecare atunci cand incepi sa renunti la perfectionism si iti dai voie sa faci greseli fara sa te judeci si critici. Incepi sa-ti dai voie sa fii vulnerabil si sa-ti arati sensibilitatea in fata celorlati fara sa-ti fie teama ca vei fi judecat de cei din jur.


Vindecarea ranilor emotionale este un proces de durata si are loc in straturi; iar pe masura ce vindeci si eliberezi strat dupa strat, devii din ce in ce mai liber, mai autentic si mai asumat in propria viata."
Via Margareta Mamina.

 

 

Iuliana Fülas, psiholog clinician, psihoterapeut .

Telefin: 0723.081070.