ROmedic Firme medicale Aparatura medicala

Cel mai performant sistem de investigare posturală, adus în România de LIAMED

Cel mai performant sistem de investigare posturală, adus în România de LIAMED

Singurul aparat care redă cu exactitate tulburările posturale vertebrale, SPINE 3D, produs în Italia, de Sensor Medica, este de acum și în România. Sistemul de investigare posturală folosește tehnologia Laser IR și LiDAR, ceea ce permite efectuarea de măsurători de foarte mare precizie, în trei dimensiuni, printr-o singură expunere, fără iradiații.

 

Spine 3D permite reconstructia tridimensionala a coloanei vertebrale, printr-o metodă neinvazivă de scanare a spatelui pacientului. Dispozitivul furnizează informații referitoare la parametrii clinici sub forma de rapoarte medicale, utile atat pentru diagnosticarea deformațiilor de la nivelul coloanei vertebrale, precum și pentru efectuarea analizei posturale a pacientului. Totodată, cu ajutorul acestui dispozitiv, medicul poate vedea eficiența tratamentului efectuat (kinetoterapie, masaj, fizioterapie, ozonoterapie, tratament medicamentos sau chirurgical etc).

Spine 3D este recomandat în special în depistarea problemelor posturale ale copiilor, având în vedere că nu este nevoie de iradiere. Examinarea se realizează rapid și foarte ușor, pacientul fiind nevoit să stea, apoi să meargă câțiva pași pe o bandă de rulare, prevăzută cu senzori. În timpul examinării, medicul poate captura imagini în plan frontal, sagital și transversal. În plus, softul cu care este dotat dispozitivul oferă posibilitatea de a importa și suprapune o examinare obtinuță anterior cu ajutorul razelor X, peste imaginea 3D achizitionată.

Primul sistem de investigare posturală Spine3D, de la Senzor Medica, a fost adus în România de compania LIAMED din Brașov. Dispozitivul este utilizat cu succes la Centrul de Excelență în Diagnosticul si Tratamentul Durerilor Vertebrale si Articulare din Galați.

Mai multe detalii despre cel mai performant sistem de investigare posturală de la noi din țară, găsiți pe site-ul www.liamed.ro.