ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Ginecologie & Obstetrică Ginecologie & Obstetrică Bucuresti

Examenul de secretie vaginala

Autor: Marie Stopes Romania
Accesați fișierul [format pdf]
Examenul de secretie vaginala

-Care sunt recomandarile pentru femei inainte de recoltarea pentru examenul de secretie vaginala?

Inainte de recoltare este bine de stiut de catre femei sa fie urmate anumite sfaturi, dintre care mentionam:
Cu 48 h inainte de recoltare trebuiesc evitate contactele sexuale, lavajul vaginal, alte tratamente intravaginale (geluri, creme, dezinfectante, lubrefianti) sau alte manevre intravaginale (tampoane intravaginale, explorare vaginala);
Femeia este sfatuita sa se prezinte pentru recoltare in afara periodei menstruatiei lunare;
Daca sunt prezente infectii sau se urmeaza un tratament local, se recomanda recoltarea dupa incetarea tratamentului/ vindecarea infectiei- intre 5-7 zile dupa incetarea tratamentului;

*Pentru mai multe informatii/ detalii cazuri speciale legate de recoltarea pentru examenul de secretie vaginala intrebati personalul medical/ al clinicii unde efectuati recoltarea.


- Cum se desfasoara procedura de recoltare pentru examenul de secretie vaginala?
Recoltarea pentru examenul de secretie vaginala dureaza cateva minute si nu este dureroasa. Medicul/ Asistentul medical va vor ruga sa va intindeti pe o masa cu suporturi speciale pentru picioare. Medicul/ Asistentul medical va folosi manusi de unica folosinta in timpul procedurii de recoltare. Se va introduce in vagin un instrument numit "speculum" sau "valve"; acestea sunt instrumente sterile si permit personalului medical sa efectueze recoltarea. De la caz la caz, daca femeia a avut mai multe nasteri, intreruperi s.a. se vor alege valvele potrivite. Secretia se va intinde pe 2 lame care vor fi trimise pentru examinare si diagnostic la laboratorul de specialitate.

- Cum sunt interpretate rezultatele examenului de secretie vaginala?
Interpretarea /diagnosticul examenului de secretie vaginala se efectueaza de catre un laborator de specialitate.

- Examenul de secretie vaginala poate fi recomandat si femeilor virgine?
Examenul de secretie vaginala poate fi efectuat si in cazul femeilor care nu au inceput activitatea sexuala numai de catre medicul de specialitate; recoltarea se va efectua cu atentie, de la nivelul vulvei, cu ajutorul unor tampoane de recoltare.

Mai multe :http://www.mariestopes.ro/examenul-de-secretie-vaginala
 
Programare