Mărirea sanilor - da sau nu?

©

Autor:

Mărirea sanilor - da sau nu?

Augmentarea mamară sau, pe înțelesul tuturor, operația de mărire a sânilor, ocupă al treilea loc ca popularitate în rândul operațiilor estetice. Tot mai multe femei care dețin posibilități financiare se decid să apeleze la o astfel de „îmbunătățire” adusă aspectului fizic și în același timp, imaginii de sine.

Pentru multe femei, o pereche de sâni mai mari și mai fermi poate însemna o modificare totală a modului în care se privesc pe sine și a felului în care pot aborda vestimentația, fapte care se reflectă direct în relațiile sociale.

Alte reprezentante ale sexului feminin decid să facă acest pas pentru a-și impresiona partenerul de viață, în timp ce există și femei pentru care mărirea sânilor e o veritabilă necesitate, în contextul unei predispoziții genetice spre un bust redus ca dimensiuni.

Oricare ar fi motivele care vă fac să vă îndreptați spre această opțiune, e realmente important să cântăriți decizia, să înțelegeți pe deplin implicațiile operației, să aveți așteptări realiste și să fiți la curent cu toate riscurile la care vă expuneți, cât și cu posibilele complicații asociate cu această operație.

Cauzele care vă pot  determina să apelați la augmentarea sanilor sunt și trebuie să rămână personale  personale, atunci când vă prezentați la medicul estetician, însă este esențial să comunicați deschis cu medicul chirurg, pentru a-i transmite cât mai clar ce vă doriți și cum vă așteptați să arate rezultatul final.

 

Chirurgia estetică a sânilor e o inovație care vă poate ajuta la:

  • Mărirea volumului sânilor, dacă aceștia sunt prea mici
  • Reducerea volumului sânilor, în urma unei sarcini
  • Reconstrucția sânilor în urma unei operații (de cancer la sân sau pentru altă afecțiune)
  • Corectarea unui defect  în dezvoltarea sânilor (sâni inegali sau dispunere asimetrică)


Trebuie să aveți în vedere că operația de sâni se adreseează în mod deosebit femeilor care vor doresc o ameliorare a aspectului fizic și nu trebuie să fie privită ca pe o modă sau ca pe un capriciu de moment. Ca în cazul oricărei intervenții chirurgicale, există riscuri, cât și repercursiuni. Cel mai în măsură să vă lămurească privind efectele operației de mărire a sânilor asupra corpului dumneavoastră, în baza unei evaluări particulare este chirurgul estetician.


Vă invităm să citiți mai multe despre mărirea sânilor pe cale chirurgicală, dar și despre alternativele non-invazive, consultând articolul dedicat din secțiunea de Estetică a Ghidului de sănătate ROmedic.


Data actualizare: 21-06-2020 | creare: 16-01-2007 | Vizite: 6567
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: