Masca antirid - masca impotriva ridurilor

©

Autor:

Masca antirid - masca impotriva ridurilor
Masca impotriva ridurilor (masca antirid)  este ingredientul esential in ingrijirea pielii, fie ca incercam sa prevenim ridurile, fie ca dorim sa atenuam efectele neplacute a trecerii timpului. O masca eficienta impotriva ridurilor trebuie sa indeplineasca una din doua functii esentiale: curatare in profunzime si hidratare in profunzime. Masca antirid trebuie folosita o data la doua saptamani; de obicei aceasta masca se lasa 30 de minute pe piele, apoi se indeparteaza cu apa calduta. Ideal este sa alternam cele doua tipuri de masca.

Atunci cand cautati in comert o masca antirid, urmariti produsele cu efect impotriva principalelor cauze ale imbatranirii pielii: pierderea colagenului si a elastinei din piele, precum si leziunile provocate de radicalii liberi. Cea mai buna masca antirid ajuta pielea sa produca colagen si elastina.

Stil de viata impotriva imbatranirii premature

La varsta de 30 de ani multi dintre noi se "trezesc" cu riduri mai mult sau mai putin fine, in cele mai neplacute locuri, insa trebuie sa stim ca ridurile pot fi prevenite, doar mentinand o rutina zilnica simpla. Este important ca preventia sa inceapa cat mai devreme posibil, cel mai mare "dusman" al pielii fiind soarele. Cremele cu factor de protectie pentru ten trebuie sa fie nelipsite, la fel ca si o crema hidratanta, cu antioxidanti, pentru noapte. Pe langa hidratare, foarte importanta este curatarea tenului.

Putem evita ridurile cu simple "remedii" din plante sau fructe, exercitii fizice usoare regulate, evitand stresul si fumatul, adoptand o dieta sanatoasa, sau dormind suficient in fiecare noapte. Cel mai bine este sa evitam substantele chimice din cosmetice si sa incercam mastile pe care fiecare dintre noi le poate face acasa.

Ingrediente de evitat in mastile antirid

Incercati sa evitati mastile ce contin uree sau parabeni. Ureea este o substanta reziduala atat la animale cat si la plante si se presupune ca are un efect de catifelare asupra tenului. Exista insa o multime de substante vegetale care au acelasi efect, fara posibilele efecte secundare ale ureei - iritarea ochilor si a cailor respiratorii, roseata, mancarime, inflamarea pielii.

Parabenii penetreaza pielea si se acumuleaza in tesut, putand contribui la formarea tumorilor canceroase (in special cancer la san) . De fapt, aproape toate produsele cosmetice contine un paraben, insa unul dintre acestia este mai periculos - sodium methylparaben, deoarece produce o depigmentare si fotosensibilizare a pielii. Efectele nocive pot fi permanente.

Ingrediente pe care o masca antirid trebuie sa le contina

Masca antirid din comert


Pentru a asigura un efect de curatare intensa, o masca trebuie sa contina argila alba sau Kaolin (din Noua Zeelanda), ulei din nuci de Macadamia (Macadamia oil), unt de Shea (Shea butter), miere Manuka (Manuka honey) din Noua Zeelanda (proprietati de vindecare), alantoina (Allantoin) - antiinflamator, hidratant si calmant, si Cynergy TK (denumire comerciala) - o forma de cheratina ce stimuleaza productia de colagen.

O masca hranitoare trebuie sa contina un amestec de uleiuri bogate din plante (uleiul de avocado accelereaza productia de colagen in piele), antioxidanti din plante, acizi grasi esentiali si lipide, Cynergy TK, Nanobelle CoEnzymeQ10 (compus din doi antioxidanti: Cynergy TK si coenzima Q10), vitamina E naturala si Phytessence Wakame - un extract din alge marine japoneze, bogat in vitamine B, antiinflamator si hidratant.

Alt ingredient pe care o masca antirid trebuie sa il contina este Rigin, denumirea comerciala a compusului Palmitoyl Tetrapeptide-3, despre care s-a descoperit ca se comporta la fel ca DHEA (dehidroepiandrosteron) in piele. Potrivit producatorilor, acest compus este un agent antiinflamator ce ajuta la grabirea regenerarii si normalizarii tesutului deteriorat.

Masca antirid preparata acasa

Zeama de lamaie este ideala pentru curatarea tenului - acidul ascorbic (vitamina C) este un antioxidant puternic. Alte alimente bogate in vitamina C sunt pepenele verde, ardei, brocoli, conopida, kiwi, capsuni.

Masca ce contine miere, galbenus sau ulei de masline este benefica pentru tenurile uscate si normale, iar marul da fermitate pielii. Pentru tenurile uscate uleiul de masline se inlocuieste cu sarea, care este si un bun exfoliant.

Cateva exemple de masca antirid

* Se amesteca 15g drojdie cu lapte caldut (pentru ten normal), ulei de masline (ten uscat) sau 3% apa oxigenata (ten gras) . Se aplica cateva straturi pe fata si se lasa 20 de minute, apoi se clateste cu apa calduta. Un tratament complet cuprinde 20 de aplicari.
* Se bate 1 albus cu zeama de la o jumatate de lamaie si un praf de sare. Se lasa pe fata 15 - 20 minute.
* Masca antirid pentru ten normal / uscat: se amesteca 1 galbenus, 1 lingura ulei de masline si 1 lingura miere. Se aplica in trei straturi succesiv, dupa ce stratul anterior s-a uscat. Masca se indeparteaza dupa 25 minute si serepeta de 1 - 2 ori pe saptamana, timp de 30 - 45 zile. Se repeta la 2 - 3 luni.
* Masca hranitoare antirid: se amesteca 2 linguri seminte de in cu 2 cani de apa si se fierbe pana se inmoaie semintele. Se aplica pe fata semintele calde zdrobite (daca aveti capilare sparte masca se aplica rece) si se lasa 20 minute.
* Masca antirid pentru albire ten: se fierb in 2 cani de apa 1 lingurita de patrunjel maruntit cu 1 lingurita de marar maruntit. Se lasa 2 ore, se strecoara si se aplica compresa pe fata, 15- 20 minute.
* Masca antirid pentru ten foarte uscat: se amesteca 2 piersici cu zeama de lamaie si se lasa pe fata 15 - 20 minute.
* Se amesteca 30g musetel, 20g menta, 10g rozmarin, 20g acid salicilic si 4 pahare de vin rosu. Se lasa la macerat 2 saptamani apoi se strecoara. Se pastreaza lichidul la frigider. Se aplica pe fata si gat inainte de culcare.
* Masca antirid pentru ten uscat: se amesteca 2 lingurite de miere cu 2 linguri terci de ovaz, 1 lingura ceai negru puternic, 1 lingura apa plata si 2 linguri zeama de morcov. Se fierbe la baie-marie 10 - 15 minute. Se aplica caldut pe fata, apoi se acopera cu un prosop de hartie. Se lasa 15 - 20 minute.
* Se amesteca sucul de la 100g morcov cu ulei de migdale. Se lasa 2 ore la rece, apoi se aplica pe fata 30 de minute.
* Se amesteca 1 lingura miere cu 1 mingura glicerina si se maseaza pe fata si gat, seara.
* Se amesteca 1 albus, 1 lingurita zeama de lamaie si 1 lingura ulei de masline. Se bate intai albusul spuma, apoi se adauga zeama de lamaie si uleiul. Se lasa pe fata si gat 20 minute.

Data actualizare: 31-10-2013 | creare: 10-09-2009 | Vizite: 102845
Bibliografie
1. Wrinkle Mask - What to Look For in a Wrinkle Mask That Works, link: https://ezinearticles.com/?Wrinkle-Mask---What-to-Look-For-in-a-Wrinkle-Mask-That-Works&id=1538974
2. Anti Wrinkle Mask, link: https://www.greathomeremedies.com/antiwrinklemasks.html
3. Homemade Anti Wrinkle Mask For Younger Looking Skin, link: https://www.goherbalremedies.com/blog/homemade-anti-wrinkle-mask-for-younger-looking-skin/
4. www.articlesbase.com
5. Tips on Using Wrinkle Mask to Treat Wrinkles, link: https://www.scribd.com/doc/7979090/Tips-on-Using-Wrinkle-Mask-to-Treat-Wrinkles
6. Homemade Anti-wrinkle Facial Masks, link: https://realwrinkletreatments.com/homemade-anti-wrinkle-facial-masks/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: