ROmedic Cabinete medicale Timisoara Cabinete Chirurgie generală Chirurgie generală Timisoara

Tratamente specifice cu toxina botulinică

Tratament cu Botox în zona periorbitală ( în jurul ochilor )

 

Ridurile dinamice sau ridurile cauzate de activitatea mușchilor faciali și de schimbările expresiei faciale sunt cel mai accentuate în zona din jurul ochilor. Din fericire, aceste riduri reacționează extrem de bine la toxina botulinică. Beneficiul injectării este acela că musculatura responsabilă de încrețirea și cutarea pielii la acest nivel se relaxează și, în consecință, ridurile de la coada ochiului, așa-numitele “laba gâștii”, dispar. Zona periorbitală devine netedă, iar sensibilitatea ei se păstrează, deoarece toxina botulinică acționează doar asupra filetelor nervoase (motorii) de la nivelul mușchilor.

 

Tratament cu Botox în zona dintre sprâncene

 

Ne încruntăm, zâmbim, râdem, vorbim. Lucruri care fac parte din viața noastră de zi cu zi și care, în timp, își lasă urmele pe chip. Și, în special, pe zona dintre sprâncene. Îndepărtarea ridurilor din această regiune a feței, îmbunătățește considerabil aspectul facial, redând nota de veselie și optimism și ștergând amprentele lăsate de supărare și tristețe. Datorită rezultatelor excepționale în diminuarea ridurilor dintre sprâncene, prin injectarea toxinei botulinice, foarte multe persoane preferă această procedură în locul liftingului de sprâncene chirurgical. Efectele sunt extrem de vizibile și asupra șanțurilor adânci dintre ochi, specifice bărbaților.

 

Tratament cu Botox în zona frontală

 

Ridurile de la nivelul frunții dau feței un aspect îmbătrânit și încordat. Odată cu trecerea timpului, mușchii responsabili de mimica facială produc cute și riduri permanente. La nivelul frunții, unde se formează acele riduri orizontale, toxina botulinică are un efect semnificativ. Contrar accepțiunii generale, că medicul trebuie să trateze fiecare rid în parte, numai mușchii responsabili de producerea acestor riduri trebuie tratați. Imediat după administrarea toxinei botulinice, activitatea mușchiului respectiv este diminuată pentru mai multe luni, pielea se relaxează, iar ridurile dispar.