ROmedic Cabinete medicale Timisoara Cabinete Radiologie și imagistică medicală Radiologie și imagistică medicală Timisoara

Tratamente speciale cu toxina botulinică

Zâmbetul gingival – Gummy smile

 

Zâmbetul gingival apare atunci când se expune o suprafață exagerată din gingia de deasupra dinților superiori, care, de cele mai multe ori, este inestetică și deranjantă pentru pacient. Multă vreme s-au căutat tratamente eficiente pentru această problemă. Intervenția chirurgicala s-a dovedit a avea efecte mai putin satisfăcătoare, implicând și o perioadă de recuperare postoperatorie incomodă. Grație unei tehnici speciale neinvazive de injectare cu toxina botulinică a unui muschi responsabil de ridicarea excesivă a buzei superioare, se produce diminuarea activității acestui mușchi și, în consecință, coborârea buzei superioare și corectarea zâmbetului. O procedură simplă și eficientă pentru un zâmbet fermecător.

 

Tratamentul bărbiei îmbătrânite

 

O zonă pe care trecerea timpului își pune amprenta este cea a bărbiei. Aici apar multiple depresiuni, sub forma unor “gropițe”, iar țesuturile moi ale bărbiei migrează în sus, ceea ce conferă un aspect neplăcut. Injectarea toxinei botulinice la acest nivel asigură relaxarea zonei și, implicit, îmbunătățirea aspectului estetic al bărbiei, ceea ce va contribui la întinerirea chipului.

 

Liftingul sprâncenar

 

Pentru foarte mult timp, singurul tratament de corecție al sprâncenelor căzute a fost tratamentul chirurgical. Deoarece tehnica medicală a avansat mult, astăzi problema poate fi tratată non-invaziv, nedureros și fără complicații sau perioadă de recuperare. Deși pare prea frumos să fie adevărat, toxina botulinică realizează aceste minuni, iar efectul obținut este la fel de bun. Tratamentul durează aproximativ 10 minute, după care pacientul, se poate întoarce la activitățile obișnuite cu fruntea sus.

 

Tratamentul benzilor platismale – corzile verticale de la gât

 

Gâtul ne trădează uneori vârsta mai mult decât fața. Pielea din această zonă devine mai laxă după vârsta de 50 de ani și adesea apar aici acele benzi tendinoase, care coboară dinspre mandibulă spre baza gâtului. Benzile respective afectează armonia liniei mandibulare și o fac chiar să nu mai fie vizibilă, așa cum apare în perioada de tinerețe. O soluția a problemei o reprezintă liftingul cervical, o intervenție clasică. Alternativa este Tehnica Nefertiti de reîntinerire a acestei regiuni, o tehnică exclusiv nechirurgicală. Procedura presupune injectarea de toxină botulinică în mușchiul Platisma, responsabil de producerea acestor benzi tendinoase, astfel încât aspectul zonei respective se ameliorează considerabil. Printre avantajele utilizării Tehnicii Nefertiti se numără faptul că procedura nu necesită internare, se realizează ambulator și se poate pleca acasă imediat după tratament.
Efectele încep să fie vizibile la 5-7 zile și durează aproximativ 6 – 8 luni.

 

Hipersudorația

 

Temperatura corpului este reglată printr-un sistem complex, în care rolul principal îl deține procesul de transpirație. Există, însă, situații când organismul produce mai multă transpirație decât ar fi nevoie pentru a-și menține temperatura constantă. Această problemă este cunoscută sub numele de hiperhidroză și apare cel mai frecvent în zona axilară, dar se poate manifesta și la nivelul palmelor.

 

Transpirația axilară

 

Cauzele care provoacă transpirația excesivă nu sunt cunoscute cu exactitate, dar efectele ei negative sunt resimțite din plin de către persoanele afectate. Pentru a elimina acest disconfort, adesea generator de situații stânjenitoare, se poate utiliza cu succes toxina botulinică, la nivelul zonei unde se manifestă problema (cel mai adesea la nivelul axilei).
Rezultatele sunt extrem de eficiente, procedura având efect pe o perioadă de până la 7 luni. Cei care au beneficiat de tratamentul hipersudorației cu toxina botulinică pot aprecia din plin avantajele pe care această metodă simplă le oferă și plusul de confort și relaxare pe care îl aduce în viața de zi cu zi.

 

Transpirația excesivă a palmelor

 

Transpirația palmelor este o problemă care generează numeroase dificultăți în activitățile sociale, profesionale și chiar în viața personală. Transpirația excesivă a palmelor apare ca urmare a hiperactivității glandelor sudoripare de la nivelul palmelor. Toxina botulinică are proprietatea miraculoasă de a inactiva funcționarea acestor glande, astfel încât fenomenul nedorit al hipersudorației nu se mai produce. Efectul injectării cu botox pentru eliminarea transpirației excesive la nivelul palmelor durează între 8 luni și 1 an.