ROmedic Cabinete medicale Timisoara Cabinete Ortopedie și traumatologie Ortopedie și traumatologie Timisoara

Îndepărtarea formațiunilor cutanate cu radiofrecvență

Îndepărtarea formațiunilor cutanate cu radiofrecvență
Poți scăpa de alunițele nedorite în câteva minute, prin tehnologia specială care utilizează radiofrecvența.

 

 

Prezentare Dr. Raul Chioibaș în cadrul Congresului Internațional de chirurgie estetică – Moscova 2012

 

Alunițele sunt formațiuni tumorale benigne, care pot fi pigmentate sau nu. Pe lângă faptul că. Pe lângă inconvenientele estetice, mai există și o serie de neplăceri funcționale legate de prezența acestor formațiuni pe piele, atunci când sunt localizate în zone vizibile (pe față, de exemplu) sau în zone în care deranjează la desfășurarea zilnică a activităților. Radiochirurgia vaporizează celulele, nu le arde ca în chirurgia tradițională, rezultând o sângerare și un disconfort minime. Se exclude astfel și problema cicatricilor postoperatorii, care de cele mai multe multe ori, nu sunt tocmai agreabile.

 

Ce este radiochirurgia si cum funcționează?

 

Radiochirurgia reprezintă trecerea undei radio de înaltă frecvență în țesutul moale, cu scopul de a efectua incizii și excizii chirurgicale fine cu minim de disconfort. Această tehnică medicală modernă folosește unda radio pentru a efectua incizii sau excizii precise si fine care se vor vindeca mult mai repede si in cele mai multe cazuri fara cicatrici.
Prin folosirea aparatului cu radiofrecvență, eliminarea formațiunilor se face prin volatilizarea acestora, cu ajutorul unei anse speciale, care face ca cicatricile postoperatorii să fie de cele mai multe ori invizibile sau foarte greu sesizabile. Un alt avantaj major al folosirii acestui instrument pentru eliminarea formațiunilor este acela că nu necesită suturarea pielii după intervenție, deci nu există fire de scos. Vindecarea zonei se face în aproximativ 12 zile, fără a fi nevoie de îngrijire specială. De cele mai multe ori, nu este necesară nici aplicarea unui pansament la nivelul zonei de excizie.

Avantajele radiochirurgiei

 

Avantajul suprem al tehnologiei prin radiofrecvență îl reprezinta vindecarea fără cicatrici sau, după caz, cu cicatrici greu sesizabile.
Faptul ca radiochirurgia vaporizează celulele ți nu le arde ca în chirurgia tradițională, conduce la o sângerare extrem de redusă, disconfort minim și, implicit, la vindecarea rapidă a pacientului.