ROmedic Cabinete medicale Timisoara Cabinete Ginecologie & Obstetrică Ginecologie & Obstetrică Timisoara

Tratamente specifice cu fillere

Ameliorarea șanțurilor nazogeniene

 

Apariția șanțurilor nazogeniene este unul dintre primele semne de depășire a momentului primei tinereți. Injectarea substanțelor de umplere de tipul acidului hialuronic are o contribuție remarcabilă la ameliorarea acestor șanțuri și, implicit, la conferirea unui aspect proaspăt și revigorat al feței. Intervenția durează aproximativ 15 minute, nu este dureroasă, iar pacienta își poate relua activitatea imediat după tratament. Anestezia zonei se face, în general, prin aplicarea unei creme anestezice locale, care nu presupune injectare.

 

Tratamentul cearcănelor

 

Ritmul alert în care se derulează viața noastră, responsabilitățile, stressul, oboseala își pun amprenta adesea pe chipul nostru. Unele din primele semne care apar din acest cauze sunt depresiunile hiperpigmentate din zona ochilor, pe care le numim cearcăne. Aspectul închis al feței pe care îl determină prezența cearcănelor poate fi ameliorat prin diminuarea acestora. Injectarea acidului hialuronic la nivelul cearcănelor redă feței un aspect mai tineresc, iar proprietatea acidului hialuronic de a atrage moleculele de apă ajută și la îmbunătățirea calității pielii din regiune.

 

Tratamentul ridurilor adânci

 

Tratamentul ridurilor adânci presupune de cele mai multe ori un tratament combinat între injectarea cu toxină botulinică, ce elimină factorul care produce ridul, prin inactivarea mușchiului responsabil și injectarea de acid hialuronic, pentru îndepărtarea cutei “săpate” în piele prin contractura musculară de-a lungul anilor. Intervenția este rapidă, nedureroasă și nu presupune repaus după efectuarea ei.

 

Refacerea liniei bărbie – mandibulă

 

Structurile moi ale feței au tendința de a se lăsa în jos, sub acțiunea factorului gravitațional, în timp. Acest efect este accentuat prin ruperea liniei drepte care face trecerea de la bărbie spre partea posterioară a mandibulei. Apare, astfel, o linie întreruptă, din cauza pielii care atârnă în această zonă. Refacerea liniei drepte prin injectarea de acid hialuronic conferă feței un aspect simțitor mai tânăr.

 

Mărirea buzelor

 

Până nu demult, erau disponibile pe piață multe produse utilizate pentru mărirea volumului buzelor. Ca urmare a cercetărilor recente, multe din aceste produse au fost eliminate, pentru că rezultatele obținute cu ajutorul lor nu erau satisfăcătoare sau nu rezistau bine în timp.
In prezent, pentru îmbunătățirea conturului și creșterea moderată a volumului se utilizează în principal acidul hialuronic, în diversele lui forme comerciale. Acidul hialuronic este o componentă naturală a pielii și parcurge un proces natural de degradare în timp. De asemenea, are proprietatea de a atrage apa, ducând astfel la mărirea volumului zonei unde este injectat. Datorită acestei proprietăți, menține hidratarea normală a pielii si asigura astfel un aspect tonic, catifelat.

  Faceliftul nechirurgical

 

Fenomenul de îmbătrânire la nivelul zonei de mijloc a feței se manifestă, de obicei, prin lăsarea umărului obrazului. Liftingul facial nechirurgical este indicat persoanelor între 30 si 55 de ani, cu trăsăturile feței îmbătrânite, cu o zonă lăsată la mijlocul feței și cu cearcăne pronunțate. Procedura de facelift nechirurgical este una revoluționară care, printr-o tehnică minim invazivă ameliorează considerabil aspectul feței, redă volumetria umărului obrazului și reface astfel geometria tinerească a feței. Se realizează prin injectarea unei substanțe pe bază de acid hialuronic, cu o molecularitate crescută la acest nivel. În cele mai multe cazuri, se folosesc 1 până la 3 puncte de injectare. Nu există durere, iar pacienta își poate relua activitatea imediat după tratament. Poate apărea cel mult o mică vânătaie, care poate fi mascată ușor prin machiaj. Recomandat persoanelor relativ tinere cu trăsăturile îmbătrânite prematur.

  Rinocorecția nechirurgicală

 

Intervenția chirurgicală pentru corectarea nasului este o procedură laborioasă, care implică o perioadă de recuperare relativ lungă, edem postoperator și vânătăi care pot persista uneori chiar mai bine de 2 săptămâni. Ca alternativă la această intervenție, se poate realiza rinocorecția prin injectarea unor substanțe de umplere pentru simetrizarea diferitelor structuri ale nasului, reducerea cocoașei, ridicarea vârfului nazal, etc. Intervenția este rapidă, cu efecte imediate, gradul de corecție putând fi discutat interactiv cu pacientul. Nu presupune perioadă postoperatorie, nu are efecte secundare, iar rezultatul este vizibil pentru o perioadă de până 1 an. Este metoda ideală pentru pacienții care nu doresc să se supună unei intervenții chirurgicale de rinoplastie, rezultatele fiind satisfăcătoare.