ROmedic Cabinete medicale Timisoara Cabinete Remodelare corporală Remodelare corporală Timisoara

PRP- Întinerirea cu celule stem și factori de crestere prelevați din propriul sânge

Secretul tinereții ascuns în propriu nostru organism. Plasma bogata in trombocite (Platelet Rich Plasma – PRP) este un tratament de îngrijire a pielii ce utilizează un extras sângele propriu. Acesta conține de la trei până la de cinci ori mai multe trombocite, factori de crestere și proteine active benefice pentru țesuturi și vindecarea contuziilor. Prelevarea celulelor stem și a factorilor de creștere, prin procesarea propriului sânge și injectarea acestora la nivelul feței sau chiar al cicatricilor cu un aspect inestetic stimulează regenerarea celulară și înlocuirea celulelor îmbătrânite cu celule tinere, viguroase.

 

Cum acționează celulele stem?

 

Celulele stem sunt celule de tip „reparator universal” și au capacitatea de a se transforma în orice alt tip de celule ale organismului uman: pentru sistemul nervos, osos, muscular, pentru piele, îndeplinind funcții specifice acestora. La naştere, acestea se găsesc în cordonul ombilical şi pot fi prelevate, congelate şi utilizate într-un viitor tratament. Pot fi folosite fie pentru donator („posesorul” cordonului ombilical, nou-născutul, devenit copil sau adult), fie, în unele cazuri, pentru membrii familiei ori pentru alt pacient cu caracteristici de compatibilitate ale sângelui. Însă aceste celule stem (adulte) se găsesc şi în organismul adultului. Ele sunt produse în cantităţi importante în măduva roşie a oaselor late, apoi sunt puse în circulaţie şi captate în ţesuturile ce au făcut în prealabil comanda. Aici se specializează şi înlocuiesc celulele uzate sau afectate de o anumită afecţiune. Dacă în circulaţia sangvină există la dispoziţie un număr mai mare de celule stem adulte, procesele reînnoirii organismului se realizează simultan în mai multe organe ale căror capacitate de funcţionare este scăzută. Cu cât în sânge se află mai multe celule stem, cu atât organismul se simte mai bine. Acest proces este răspunzător de vârsta biologică a corpului nostru, implicit de a fi sănătos sau succeptibil de boală.

 

La ce să te aștepți când faci un tratament cu PRP?

 

Cu o tehnologie extrem de modernă, această procedură de tratament se realizează rapid, fără convalescență și fără internare.Tratamentul durează 30 de minute, se face fără anestezie, nu doare iar efectele obținute sunt spectaculoase.
Atunci când ”elixirul tinereții”, acea plasmă bogată in trombocite este introdusă în piele prin intermediul injecțiilor sau micro-înțepăturilor, declanșează o reacție locală a celulelor stem.
Reacția celulelor stem stimulează celulele producătoare de colagen, cunoscute sub numele de fibroblast. Fibroblastul inlocuieste tesutul deteriorat din cauza procesului de imbatranire cu o piele sanatoasa cu un aspect proaspat, regenerat, ceea ce se traduce într-o experiență plăcută, proaspătă și revitalizantă pentru orice persoană care dorește un aspect mai tânăr, în mod natural, fără riscuri, complicații sau efecte secundare.