Dr. Băltianu Florentina

Programare
  • Telefon: 0332443445 (cabinet)
  • Localitate: Iasi (Iasi)
  • Loc de muncă actual: HermaMed Center (Str. Vasile Conta nr. 9)
  • Specialitate: Geriatrie și gerontologie
Băltianu Florentina

Nascută în Iași a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” în anul 2010, continuând formarea profesională în cadrul Spitalului Clinic „C. I. Parhon”

    Din anul 2012, începe stagiile de pregătire, efectuate în cadrul Spitalului clinic de Urgențe „Sf. Spiridon”, după care, urmează un an de formare profesională, în rezidențiatul realizat la Paris. 

    Din anul 2016 este Medic specialist în Geriatrie-Gerontologie.

    De-a lungul activității profesionale, a participat la numeroase congrese și conferințe de specialitate, în 2015 a absolvit cursul de formare „Abuzul asupra vârstnicilor”, iar în 2012, în cadrul Conferinței naționale de Geriatrie și Gerontologie, a obținut premiul întâi, cu lucrarea „O altă abordare a deficitului cognitiv și neuro-senzorial la persoana vârstnică”.

    Începând cu anul 2017, se alătură echipei de specialiști ai clinicii medicale HermaMed Center, urmând ca împreună să oferim o gamă cât mai largă de servicii medicale, care să vină în ajutorul pacienților.

    „Am ales colaborarea cu un medic competent pe o specialitate adresată persoanelor de peste 40 de ani, deoarece este vârsta de la care ar trebui inițiată prevenția bolilor cardio-vasculare, pulmonare, gastro-enterologice, reumatologice, neurologice etc. Astfel, se vor oferi consultații de Geriatrie-Gerontologie, controale periodice în cadrul aceleași specializări, citirea buletinelor de analize, interpretarea EKG, îndrumări către alte specializări, efectuarea de teste de memorie, teste de depresie, dar și teste pentru evaluarea stării de nutriție. 

    În urma unui control clinic riguros și detaliat, coroborat cu datele biochimice, se va avea ca obiective: un regim de viață adaptat la necesități, cât și necesitatea prescrierii unui tratament cronic la domiciliu, urmând ca pacientul să fie evaluat periodic de către echipa clinicii.”