Dr. Florin Mihaileanu

Programare
  • Telefon: 0364140261
  • Localitate: Cluj (Cluj)
  • Loc de muncă actual: Clinica Venart (Str. Rene Descartes, nr. 27, 400486)
  • Specialitate: Chirurgie generală
  • Specialitate secundară: Chirurgie vasculară
Florin Mihaileanu

Dr. Mihăileanu Florin Vasile a absolvit cursurile Facultății de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca în anul 2001 și a început pregătirea profesională în domeniul chirurgiei generale ca rezident în cadrul Institutului Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie „Prof. dr. Octavian Fodor” Cluj-Napoca în cadrul echipei chirurgicale coordonate de Prof. Dr. Cornel Iancu devenind medic specialist în chirurgie generală în anul 2010.

 

În 2013 devine Doctor în Științe Medicale cu Teza de doctorat intitulată “Leziunile iatrogene ale căilor biliare după colecistectomia laparoscopică. Modalități de tratament chirurgical” sub îndrumarea Prof. Dr. Liviu Vlad.

 

Din 2011 este Asistent Universitar la UMF Cluj-Napoca în cadrul Disciplinei Chirurgie 2 – Spitalul Județean de Urgență Cluj-Napoca, iar în 2016 devine Medic primar chirurgie generală.

 

Beneficiază de o pregătire postuniversitară vastă, efectuând numeroase cursuri de specializare în domeniul chirurgiei generale în special în ceea ce privește chirurgia laparoscopică.

 

A fost cercetător în 2 granturi naționale desfăşurate în cadrul Clinicii Chirurgie 3 Cluj-Napoca.


Un domeniu aparte de interes îl reprezintă chirurgia obezității pentru care a efectuat mai multe cursuri de pregătire participând împreună cu echipa Prof. Dr. Aurel Mironiuc la peste 150 de rezecții gastrice laparoscopice (sleeve gastric) și chirurgia peretelui abdominal.

 

A efectuat numeroase intervenţii chirurgicale: patologie digestivă, hepato-biliară, oncologică, patologie parietală (abordul laparoscopic al herniilor inghinale, ombilicale, eventrațiilor) și vasculară.