Dr. Ilonca Adrian

  • Telefon: (cabinet)
  • Localitate: Cluj-Napoca (Cluj)
  • Loc de muncă actual: Ilonca Adrian - Cabinet de Dermatologie si venerologie
  • Specialitate: Dermato-venerologie
Ilonca Adrian

Studii medicale

Dupa ce am absolvit facultatea de medicina la Cluj am urmat o cariera de 11 ani in promovarea de medicamente in companii farmaceutice. Un domeniu in care am intrat intr-o perioada in care daca nu aveai un sprijin financiar din familie sa poti face un rezidentiat, era practic imposibil sa te intretii si mai ales sa intretii o familie.

A venit un moment insa, in care dorinta de a face medicina, de a ajuta oamenii in suferinta, motivul pentru care mi-am ales aceasta profesie, a fost mai puternica decat mirajul realizarii financiare pe care mi-o oferea un job de director zonal intr-o multinationala farmaceutica.

 

Asa ca am inceput sa invat din nou medicina. Nu mi-a fost usor dupa atatia ani, dar am invatat suficient de bine asa incat atunci cand am dat examenul de rezidentiat in 2011 punctajul pe care l-am obtinut imi permitea sa aleg oricare din specialitatile medicale scoase la concurs.

 
De ce dermatologia?

Am ales dermatologia din mai multe motive, dar cel mai important a fost acela ca stiam ca o sa imi placa!

Imi place dermatologia pentru ca e specialitatea cu cele mai multe boli din medicina, cateva mii, deci nici o sansa sa te plictisesti. Tot timpul vor fi cazuri noi, interesante care imi vor solicita cunostintele si ma vor stimula sa vreau sa stiu mai multe.

Un alt motiv a fost acela ca in dermatologie poti sa faci multe, de la chirurgia dermatologica pana la dermatocosmetica si binenteles cea mai frumoasa parte a dermatologiei, dermatoscopia, examinarea prin care dintr-o privire poti salva viata unui pacient.

 
Experienta acumulata

Am urmat rezidentiatul in Clinica de dermatologie din Cluj, 4 ani in care am urmat sfaturile medicilor de prestigiu din clinica care mi-au fost mentori si indrumatori, medici care imi spuneau tot timpul:

Ai un caz nou? Citeste despre el, invata tot ce trebuie despre boala respectiva, invata din cele mai noi tratate, afla ultimele noutati!

Mi-am petrecut o gramada de timp in ambulatorul clinicii, chiar si cand nu aveam program acolo, din dorinta de a vedea cazuri noi, de a discuta diagnosticele care se puneau si de a afla tratamente noi si eficiente.
 
Activitatea ca medic

Am devenit medic specialist la finalul anului 2015, iar din 2016 am inceput sa lucrez in privat in mai multe clinici din Cluj.

Lucrez la ora actuala in:

  • Clinica Medicover
  • Centrul Medical Promedis
  • Clinica Medispa
  • Centrul Medical Transilvania
  • Deak Medical Center
  • Clinica Finas Medical

Colaborarea cu mai multe centre medicale mi-a permis pe langa dermatologia clasica, sa abordez atat domeniul chirurgiei dermatologice cat si al dermatocosmeticii, al medicinii estetice si al terapiilor laser.

 
De ce in asa multe locuri?

Dermatologia e o specialitate “vizuala”, cu cat vezi mai multi pacienti, cu atat vezi mai multe afectiuni, esti pus in fata unor provocari diverse si, astfel, acumulezi mai multa experienta. Devii un medic mai bine pregatit, mai experimentat, mai bun.

Pentru mine, a fi medic dermatolog va fi mereu o continua provocare, aceea de a oferi pacientilor mei un diagnostic cat mai corect si un tratament cat mai modern, si mai eficient!