Dr. Mitu Ovidiu

Programare
  • Telefon: 0332443445 (cabinet)
  • Localitate: Iasi (Iasi)
  • Loc de muncă actual: HermaMed Center (Str. Vasile Conta nr. 9)
  • Specialitate: Cardiologie
Mitu Ovidiu

Născut în orașul Iași, urmează cursurile Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”.

   Încă din copilarie simte că poate să fie de ajutor celor apropiați, empatizează cu aceștia și în același timp crede că poate să aducă o îmbunătățire societății în care trăiește.

    Din anul 2006 până în anul 2012 urmează cursurile Facultății de Medicină, din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” absolvind cu media generală 9,98. Primește Bursa de Excelență “Ion Petrovanu” – Pentru întreaga activitate profesională și organizatorică desfășurată ca student în cadrul UMF Iași, de asemenea în timpul facultății se implică în comunitatea studenților fiind Președinte al Societății Studenților Mediciniști Iași (SSMI). Tot în timpul facultății participă în cadrul programului Erasmus la cursurile Universității Poitiers, Franța, și face stagiu de practică la Belo Horizonte, Brazilia – Clinica de Cardiologie Hospital das Clinicas da UFMG.

    După absolvirea Facultății de Medicină este doctorand în cadrul UMF Iași, (2012-2016) cu tema de cercetare: „Determinanți ai aterosclerozei subclinice la pacienții cu exces ponderal”, conducător științific Prof. Univ. Dr. Mariana Graur, iar în perioada 2013-2017 este medic rezident cardiologie în cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. G.I.M. Georgescu” Iași. Din anul 2015 este Asistent Universitar – disciplina Medicină Internă – Cardiologie la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” – Iași.

    În anul 2018 în urma susținerii examenului de rezidențiat, examen promovat cu media 9.73, fiind primul clasat, devine medic specialist cardiologie.

    Dr. Ovidiu Mitu este o personalitate activă în sectorul medical participând în cadrul mai multor proiecte cum ar fi: „Formarea specialiștilor în domeniul cardiologiei pediatrice pentru un act medical de calitate cu scopul îmbunătățirii calității vieții” din cadrul proiectului POSDRU și cursul postuniversitar de perfecționare “Testarea de efort electrocardiografică în practica de cardiologie”.

    În cariera sa profesională obține mai multe burse, premii și distincții, printre acestea fiind: Bursa obținută (Investigator Grant) pentru participarea la “Joint Meeting ESH-ISH Hypertension”, Atena, Grecia; Bursa “Cardiologist of Tomorrow” pentru participarea la “European Congress of Cardiology”, Amsterdam, Olanda; Premiul I la Congresul Naţional de Cardiologie, Sinaia cu lucrarea “Semnificaţia rigidităţii arteriale şi corelaţia cu alte tehnici neinvazive de apreciere a aterosclerozei subclinice la pacienţii cu sindrom metabolic”, alaturi de Mitu F, Leon M. si Mitu M.

    Dr. Ovidiu Mitu este autorul sau coautorul mai multor cărți, capitole din cărți, articole medicale și coordonator științific al mai multor lucrări. Participă la congrese medicale atât în țară cât și în strainătate, dar și la cursuri naționale și internaționale.