Dr. Popescu Cristina

  • Telefon: 021 252 83 00, 0766 833 000, 0729 833 000
  • Localitate: Bucuresti
  • Loc de muncă actual: N/A
  • Specialitate: Boli infecțioase
  • Competențe: Homeopatie adulti si copii

Homeopatia este una dintre cele mai importante metode holistice de restabilire a sanatatii. Se adreseaza organismului ca unui intreg, astfel incat un remediu homeopat e capabil sa influnteze pozitiv nu numai starea fizica a pacientului, ci si pe cea mental-emotionala. In acest mod, ameliorarea si vindecarea afectiunii va fi resimtita de pacient nu numai pe plan fizic, ci si pe planul sufletesc-emotional, al vitalitatii, creativitatii si echilibrului.
Este o metoda de tratament lipsita de toxicitate, se adreseaza atat sugarilor cat si femeilor gravide, se poate asocia tratamentului alopat atunci cand este necesar.
Medicina moderna si-a dovedit din pacate limitele in special in tratamentul afectiunilor cronice sau recurente (Inflamatii reumatismale cronice, Colita ulcerativa, Bronsite cronice, Astm bronsic, Colagenoze, Alergii cutanate si digestive, Migrene), dar si in prevenirea reimbolnavirilor.
Desi trateaza de cele mai multe ori cu success afectiuni acute, efectele adverse uneori severe ale medicatiei alopate ingreuneaza procesul de vindecare sau determina complicatii greu de controlat.
Aparitia alergiilor multiple medicamentoase, cu limitarea posibilitatilor terepeutice alopate face necesara utilizarea de terapii alternative pentru acest grup de pacienti.
Imposibilitatea de a gasi o cauza obiectiva organica (sau obiectivabila prin teste de laborator, imagistica) pentru anumite afectiuni (Vertij, Migrene, Infertilitate, Recurente infectioase multiple) determina implicit dificultatea aplicarii unui tratament conventional adecvat si eficient.
Aparitia infectiilor cu germeni multirezistenti la antibiotice, precum si recurentele acestora, cu dificultati reale de tratament optim alopat ne face sa reconsideram modul in care ar trebui abordat tratamentul pacientilor nostri. Cu ajutorul homeopatiei, tratamentul se va adresa in primul rand terenului pe care se dezvolta bolile, susceptibilitatii constitutionale a pacientului. Remediile homeopate pot stimula si sustine organismul pentru a indeparta agentii patogeni prin forte proprii. Aceasta metoda de tratament aduce o intelegere mai profunda a individualitatii persoanei suferinde.
Tratamentul homeopat poate asigura o buna stare de sanatate a pacientilor pe termen lung, este foarte eficient in preventia diverselor afectiuni prin consolidarea imunitatii organismului si scaderea receptivitatii la boala.
Tipuri de afectiuni in care poate fi utila homeopatia:
Afectiuni respiratorii recidivante(Rinofaringite, Amigdalite, Otite, Sinuzite, Bronsite, Pneumonii)
Afectiuni digestive (Gastrita, Ulcer , Reflux gastro-esofagian, Constipatie cronica, Diaree, Hemoroizi, Diskinezie biliara, Parazitoza intestinala, Sindrom colon iritabil, Hepatite cronice,Tulburari de apetit)
Afectiuni urinare (Infectii urinare, Microlitiaza renala, Enurezis)
Afectiuni genitale (Vaginita, Anexita, Dismenoree, Chisturi ovariene, Fibrom uterin, Infertilitate, Afectiunile prostatei)
Afectiuni reumatismale
Afectiuni cardiovasculare si metabolice(Insuficienta venoasa cronica,Varice, Dislipidemii)
Afectiuni ale sistemului nervos (Insomnie, Migrene, Anxietate, Depresie, Fobii, Oboseala cronica, Tulburari de comportament la copii)
Afectiuni dermatologice (Acnee, Veruci, Eczeme, Vitiligo, Infectii recurente cu Virus Herpes Simplex)
Afectiuni oculare recidivante (Blefarite, Orgelet, Salazion)
Afectiuni endocrine (Mastoza fibrochistica, Tulburari de menopauza, Dezechilibre hormonale)
Homeopatia se poate asocia cu rezultate terapeutice foarte bune cu Gemoterapia.
Gemoterapia este o metoda bioterapica moderna ce utilizeaza extractele obtinute din tesuturi vegetale embrionare proaspete: muguri, amenti, mladite, radicele, scoarta interna a radacinii, seva sau seminte. Prin continutul in factori de crestere se realizeaza un aport nutritiv cu organotropism specific (sfera pulmonara, digestiva, renala, osteo-articulara, cardiovasculara, cerebrara, cutanata, genitala).
Gemoterapicele sustin sanatatea prin:
- asigurarea unui suport pentru buna functionare a unor organe
- cure periodice de detoxifiere
- cresterea rezistentei organismului