Nutritionist - Dietetician Reka Hegedus

  • Telefon: 0771 024 164
  • Localitate: Cluj-Napoca (Cluj)
  • Loc de muncă actual: Chiromedica Health & Wellness Center
  • Specialitate: Nutriție și dietetică
  • Specialitate secundară: Diabet, Nutriție și Boli metabolice
Reka Hegedus

Reka  Hegedus - nutritionist dietetician

Hegedűs Réka - Nutriționist Dietetician

De ce am ales nutriția?

Întotdeauna am fost o fire mai activă, îmi plăcea mult să petrec timp în natură, mai exact să practic sport în aer liber. Cum după mișcare vine foamea, repede a apărut și o a doua pasiune, gătitul. Gătitul pentru mine înseamnă experimente în bucătărie, testarea alimentelor noi apărute pe piață. Combinarea acestora alimente întrucât să am ca rezultat o masă care este gustoasă și sănătoasă. Astfel îmi oferă necesarul energetic pentru a-mi putea practica prima pasiune cu un corp puternic, sănătos și plin de energie.
Când a venit timpul să-mi aleg cariera nu a fost ușor. Deoarece cochetam cu ideea de a-mi alege meseria în funcție de pasiunea mea. Consider că un profesionist poate excela doar în cazul în care este devotat și pasionat. Principala mea pasiune fiind sportul aveam nevoie de o unealtă care să îmbunătățească acesta. Astfel am găsit răspunsul pe site-ul facultății de Medicină: : Nutriționist Dietetician. Nutriția fiind complementară medicinei actuale. Mi s-a părut combinația perfectă.

”Consideri că menținerea sănătății este costisitoare și consumatoare de timp, încearcă boala.” (Lee Swanson)

Alimentație sănătoasă pentru un corp sănătos.

Cireașa de pe tort? Aceasta include și prevenția majoritatea bolilor.

Care sunt valorile după care mă ghidez în viață?
  • Sănătate;
  • Educație;
  • Consecvență;
  • Sinceritate.
Care consider ca este misiunea mea și ce doresc să introduc sau să schimb în lume prin profesia mea?

Doresc să conștientizez oameni că obezitatea nu este doar o problemă estetică.
Poate pentru majoritatea oamenilor creează un disconfort vizual, însă problema nu este aspectul fizic! Ci problema obezității este reprezentata de bolile asociate cu acesta.

Misiunea mea este de a oferi o alternativa la tratamentele medicamentoase, deoarece in estenta suntem ceea ce mancam: mancam viu, suntem vii!
Vreau să educ un numar cat mai mare de oameni spre o alimentatie diversificata, echilibrtata si sanatoasa. Iar prin aceasta sa si scape de grija kilogramelor în plus.

Majoritatea persoanelor cu surplus de greutate au diabet zaharat, boli cardiovasculare, probleme hormonale, etc.

Aceste boli apar din cauza obezității, nu obezitatea apare din cauza bolilor enumerate.

Alimentația este prima unealtă pentru a preveni, sau în unele cazuri pentru a trata aceste boli. După apariția afectiunilor enumerate mai sus, acestea recomand sa fie tratate nu doar medicamentos, ci si prin interventie nutritionala. Asta deoarece medicamentele tratează doar simptomele nu și cauza apritiei simptomelor.

Ce îmi doresc să fiu?
  • Vreau să fiu aliatul tau în lupta cu kilogramele.
  • Vreau să fiu prietenul tau care iti poate oferi explicații pentru toate situatiile cu care te confrunti.

”Mergem la nutriționist/ dietetician” doar când dorim să slăbim. Acesta este un exemplu de “asa NU”.

Imi place sa zic mergem la nutritionist in momentul in care vrem sa prevenim aparitia unor afectiuni care ne pot afecta atat corpul fizic cat si starea psihica!

Scopul meu este de a crea un viitor ”sănătos”! Ce înseamnă asta? Înseamnă că te poți bucura de o viață lungă, fără grija bolilor.

Te invit să ne cunoaștem dacă:
  • Dorești să ai un corp sănătos și un aspect fizic de invidiat
  • Dacă dorești ca si copii tăi să aibă un model de invidiat, un exemplu in adevaratul sens al cuvantului
  • Dacă te confrunti cu diferite patologii si nu mai le dai de capat orice ai incercat pana acum
  • Dacă vrei să iti diversifici meniul de zi cu zi
  • Dacă vrei să recapeți formele de dinainte de sarcină sau de inainte de un incident major din viata ta
  • Dacă vrei să iti recapeți mobilitatea, sa fii mai flexibil/a si libera
 
Care sunt competențele mele?

Sunt Nutriționist Dietetician licențiat în cadrul Universității de Medicină Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca. În cadrul acestor trei ani de facultate am avut parte de multă practică în Centrul de Diabet din Cluj, unde am avut plăcerea de a sustine si ghida peste 200 de pacienți cu diete personalizate. Ceea ce mi-a atras mie atentia acolo a fost faptul ca o mare parte din pacientii care se confrunta cu boli de nutritie si metabolism, in mod special cu diabet, nu dau atenție recomandărilor nutritionale si nu vad implicatia majora pe care o are alimentatia in viata lor.

Masteratul am terminat în cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară la specializarea de Gastronomie, Nutriție și Dietetică alimentară. Aici am avut și ocazia de a vedea ce înseamnă industria alimentară și siguranța acestora, astfel am învățat multe despre compoziția diferitelor preparate alimentare.

De 2 ani de zile activez in cadrul CHIROMEDICA Health & Wellness Center pe postul de nutritie si dietetica si mi-au trecut prin mana pana acum un numar de peste 200 de pacienti.