Mesteacan - Betula alba

©

Autor: Redacția ROmedic

Denumire stiintifica: Betula alba

Denumire populara: mesteacan

Habitat: Se gaseste in padurile din Europa.

Recoltare: Frunzele se culeg la sfarsitul primaverii sau vara. Atunci cand recoltati coaja copacului, nu taiati de jur imprejur, si o fasie de coaja, altfel copacul va muri.

Partile utilizate: Frunzele tinere si scoarta.

Actiune: Diuretic, antiinflamator, antiseptic, tonic.

Indicatii terapeutice: Frunzele de mesteacan sunt un remediu eficient pentru cistita si alte infectii ale tractului urinar, precum si pentru indepartarea excesului de apa din corp. Poate datorita acestui efect diuretic planta este utilizata in guta, reumatism si dureri artritice usoare. Scoarta amelioreaza durerea musculara daca este aplicata extern, cu partea proaspata interna pe piele.

Combinatii: Pentru infectii urinare se poate folosi in combinatie cu strugurii ursului, iar pentru dureri reumatice se combina cu slcia neagra.

Preparare si administrare: Infuzie - se toarna o cana de apa fierbinte peste 1-2 lingurite de frunze uscate si se lasa la infuzat 10 min. Se bea de trei ori pe zi. Tinctura - 1-2 ml de tinctura de trei ori pe zi.

Data actualizare: 27-05-2019 | creare: 11-12-2008 | Vizite: 5345
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!