Poate anestezia generală să inducă demență?

Având în vedere modificările cognitive ce apar în rândul vârstnicilor după o intervenție chirurgicală, a fost lansată o nouă ipoteză ce viza legătura dintre tipul de anestezie practicat și inducerea modificărilor cognitive.
Recent, urmare a unor ipoteze lansate conform cărora expunerea la anestezie generală ar putea reprezenta un factor de risc pentru apariția bolii Alzheimer, oamenii de știință au demarat un studiu comparativ, evaluând cazurile pacienților care au fost supuși unei anestezii generale și unei anestezii regionale. Aceștia au urmărit identificarea unei relații între tipul de anestezie practicat și apariția tulburărilor precum demența sau boala Alzheimer.
Pentru a realiza acest studiu, au selectat 7.499 de persoane ce aveau vârsta de peste 66 de ani, care au fost supuși unei intervenții chirurgicale între anii 2007 și 2011. Persoanele care au avut manifestări de tipul demenței anterior operației au fost excluse. Aceste persoane au fost urmărite pe parcursul următorilor cinci ani după operație.
Rezultatele obținute i-au determinat pe oamenii de știință să afirme că nu există nici o legătură între tipul de anestezie aplicat și riscul de producere a tulburărilor cognitive.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Urgent ajutor, nu mi revin dupa anestezia generala!
- Anestezia generala?
- Anestezie generala
- Efectele unor substante asupra anesteziei generale
- Reacţie după anestezie generală
- Anestezia generala si rahianestezia
- Efecte adverse anestezie totala
- Buza inferioara amortita (anesteziata) dupa o operatie cu anestezie generala