Preferința bebelușilor pentru fețele umane este înnăscută
Autor: Costin Oana

Cercetătorii au analizat 39 de feți la 34 de săptămâni gestaționale, cărora li s-au prezentat (prin proiecție pe abdomenul mamei) fețe constând din trei puncte sub forma unui triunghi, precum și aceleași forme răsturnate (dar care nu mai semănau cu o față). Ambele imagini erau proiectate pe rând într-o parte a feței copilului și mișcate la nivel orizontal până când copilul nu o mai putea vedea. Răspunsul lor, respectiv mișcările capului, au fost monitorizate prin ultrasunete 4D.
S-a observat că în cazul modelului care înfățișa un chip uman, copiii au întors capul pentru a-l urmări în continuare, ceea ce nu s-a întâmplat în cazul formelor întoarse. Cercetătorii consideră că nu stimulul în sine i-a determinat pe copii să întoarcă capul (pentru că ambele forme erau noi și ar fi prezentat același nivel de interes pentru feți), ci mai degrabă asemănarea acestuia cu o față umană.
Autorii consideră că aceste rezultate arată că nu este necesar ca nou-născuții să interacționeze cu mai multe chipuri umane pentru a indica faptul că au o preferință pentru acestea, întrucât preferința este înnăscută.
Totodată, progresele făcute în tehnologia cu ultrasunete 4D deschide calea către noi studii de observare fetală.
Acest studiu a fost publicat în jurnalul Current Biology.
Sursa: Medical News Today
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni