Probioticele nu au efect în cazul copiilor cu gastroenterită

©

Autor:

Probioticele nu au efect în cazul copiilor cu gastroenterită
Un studiu publicat în The New England Journal of Medicine a demonstrat că probioticele (sub formă de pastile sau pudră) nu au niciun efect în calmarea simptomelor gastroenteritei la copiii mici. (1)
Cercetătorii au urmărit 971 de copii mici (3 luni - 4 ani) cu gastroenterită și le-au administrat un medicament popular cu probiotice sau un placebo. Ambelor grupe de copii le-a mai fost rău 1-2 zile. (2)

„Probioticele nu au niciun efect asupra copiilor. Părinții ar trebui să economisească banii pe care i-ar da pe astfel de pastile și să cumpere fructe și legume proaspete” a spus Phillip I. Tarr, coautor al studiului și director al Departamentului de Gastroenterologie, Hepatologie și Nutriție Pediatrică.

Tratarea gastroenteritei la copii poate fi combătută prin hidratare și, uneori, prescripția de anti-vomitive.

Rezultatele sunt în special interesante având în vedere contextul pieței probioticelor. În 2015 se vindeau doar în SUA probiotice în valoare de 37 miliarde de dolari. (3)

Este bine de știut că un studiu pe aceeași temă publicat în aceeași revistă științifică dar realizat în Canada a obținut aceleași rezultate. (4)

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 18-02-2020 | creare: 04-12-2018 | Vizite: 1140
Bibliografie
1. Probiotics no help to young kids with stomach virus. https://www.sciencedaily.com/releases/2018/11/181121171829.htm
2. Lactobacillus rhamnosus GG versus Placebo for Acute Gastroenteritis in Children . https://www.nejm.org/doi/10.1056/NEJMoa1802598
3. Probiotics Market Size. https://www.gminsights.com/industry-analysis/probiotics-market
4. Multicenter Trial of a Combination Probiotic for Children with Gastroenteritis. https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1802597
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul cu probiotice la copil - necesar sau nu?
  • Probioticele stimulează sănătatea intestinală a bebelușilor născuți prematur
  • Probioticele ar putea ajuta in tratamentul colicilor la copil
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum