Radiologie stomatologică veterinară

©

Autor: Redacția ROmedic

Radiologie stomatologică veterinară
Advertorial oferit de Sonest Medical

Majoritatea bolilor dentare se dezvoltă rapid și se manifestă sub formă de infecție și durere. Atunci când țesutul dur al dintelui este deteriorat în pulpă sau în jurul acesteia, bacteriile provoacă inflamația țesutului pulpar și durere severă. O mușcătură incorectă și alte probleme ale dinților pot duce la o traumă a țesuturilor moi și pot provoca dureri, ducând la o boală parodontală gravă.

În majoritatea raselor, dinții sunt localizați „umăr la umăr” în maxilar, care are proprietatea de auto-curățare, permițând îndepărtarea reziduurilor alimentare de pe suprafața dinților și a gingiilor. În cazul în care dinții nu se închid strâns, rămășițele de alimente pot rămâne între dinți, provocând inflamație și infecție.

Determinarea mușcăturii normale la diferite rase de câini și pisici este importantă pentru a afla forma craniului. La câini, există trei forme principale ale craniului: dolicocefalie, - câini cu Craniul este plat și îngust si cu bot lung (coli, ogari, dobermani etc.); brahicefalie - câini cu craniu largi și scurți (buldog, mops, pechinez, shih-tzu.); mezaticefalie - câini cu craniu largi de lungime medie (Labrador, Ciobanesc German, Rottweiler, etc.).

De ce este necesară Radiografia la animale?

Aceasta este singura modalitate de a „arăta” imaginea din interiorul gingiilor, deoarece cea mai mare parte a dintelui este ascunsă în grosimea sa, a se vedea detaliile structurii rădăcinilor dinților și țesuturilor înconjurătoare.

În ce cazuri este indicată radiografia dentară?

  • Pentru a evalua starea unuia sau mai multor dinți adiacenți (distrugerea coroanei dinților, pulpită, parodontită), precum și dinții din țesuturi înconjurătoare
  • După îndepărtarea tartrului, când pot fi detectate maladii dentare grave
  • Pentru a clarifica necesitatea extracției dinților
  • În leziuni (fracturi și dislocări ale dintelui) și fracturi ale maxilarului, cu corpuri străine în cavitatea bucală
  • Pentru a detecta dinții netăiați, precum și anomalii în structura dinților și fălcilor
  • Identificarea focarelor inflamatorii (chisturi, abcese, osteomielită)
  • În prezența neoplasmelor cavității orale.

Este necesară anestezia pentru această procedură? Este în siguranță?

Da, pentru a obține o imagine bună, animalul trebuie să fie imobil. În același timp, dozele de medicamente sunt minime, deoarece imaginea se face rapid, iar procedura însăși este nedureroasă și sigură pentru animalul dvs. de companie. În plus, nivelul de iradiere în cazul radiografiilor dentare este, de asemenea, minim, deci radiografia poate fi făcută chiar și la animale destul de mici.

Există contraindicații?

Da. Radiografiile dentare nu sunt făcute pe animale care au contraindicații pentru utilizarea anesteziei, în astfel de cazuri se limitatează la o radiografie generală a capului. Nu este de dorit să fotografiați animalele gestante, în special în stadiile incipiente ale sarcinii.

La ce vârstă puteți evalua mușcătura?

În mod ideal, este necesar, cât mai curând posibil, să se determine anomalia mușcăturii la un animal.
Vârsta recomandată pentru primul examen dentar este de 10 săptămâni. În acest moment, inconsistența lungimii maxilarului este deja vizibilă.

SC SONEST MEDICAL SRL va propune aparat sistem portabil rx de uz veterinar, dimensiuni mici, baterie reîncarcabilă, tub de înaltă performanță asigură imagini clare și de înalta performanță, senzor digital.

Tub cu raze X tip .......... anod staționar
Focusare ........................0,8 mm
Unghi fascicul................ 20 °
Material emițător........... wolfram
Filtrarea totală............. 1,8 mm Al
(filtrare propriu zis : 0,8 mm Al, filtrarea suplimentară 1,0 mm Al)
Tensiunea maxima în tub. 75 kW
Curent maxim în tub 19 mA
Capacitatea de stocare a căldurii în anod 6,0 kJ
Baterie reîncărcabilă Li-on
Tensiunea de ieșire 22,2 V DC
Putere maximă disipare 128 W
Capacitate 1250 mAh
Alimentare 90 ~ 264 V AC, 0,8 ~ 1.4 A
Dimensiuni 197x147x145,5 mm
Greutate 2,35 kg.

Data actualizare: 24-10-2017 | creare: 24-10-2017 | Vizite: 820
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeasi sectiune: