Regenerarea celulară a ficatului

©

Autor:

Regenerarea celulară a ficatului Ficatul este cel mai mare organ din corp și este responsabil pentru cele mai importante procese din organism. Ajută la digestia mâncării și convertirea acesteia în energie, la eliminarea toxinelor și secreția de bilă.

Atunci când ficatul nu mai funcționează corect din cauza bolilor hepatice, organismul poate avea de suferit. De aceea, este important să recunoaștem simptomele unei eventuale afecțiuni hepatice. În plus, majoritatea problemelor sunt ușor de tratat dacă sunt detectate din timp.

Simptomele bolilor hepatice comune

Simptomele bolilor hepatice pot varia în funcție de cauză, însă există câteva semnalmente comune care indică cel mai adesea o problemă hepatică, printre care:
  • Piele și ochi galbeni (icter)
  • Urină hipocromă (decolorată)
  • Scaun cu sânge
  • Picioare, glezne și abdomen umflat
  • Greață cu sau fără vărsături
  • Oboseală
  • Prurit tegumentar (mâncărimi)

Boli hepatice comune

Hepatita virală

Este inflamația ficatului pe care o provoacă un virus. Hepatita este contagioasă, dar nu provoacă întotdeauna simptome. La început, simptomele sunt asemănătoare gripei, iar în timp se manifestă prin oboseală, energie scăzută, dureri abdominale. Toate infecțiile cu hepatită afectează ficatul, îl inflamează și îl împiedică să funcționeze corect.

Steatoza hepatică (Boala ficatului gras)

Un ficat sănătos conține o cantitate mică de grăsime. Boala ficatului gras se manifestă atunci când există un exces de grăsime. Ficatul se inflamează și poate cauza ciroză. Există două tipuri de boli ale ficatului gras: boala de ficat gras alcoolic și boala de ficat gras non- alcoolic.

Deficiențe genetice

Unele boli ereditare pot cauza dezvoltarea unor afecțiuni hepatice. Cel mai des întalnite sunt hemocromatoza, boala Wilson și deficitul de alfa-1 antitripsină. Hemocromatoza este o boală ereditară în care organismul stochează prea mult fier. Acumulările excesive de fier se produc în special la nivelul ficatului și pot provoca afecțiuni severe. Boala Wilson este o boală genetică care împiedică organismul să elimine cuprul în exces. Astfel, cuprul se depune în special în ficat, provocând afecțiuni hepatice. Alfa-1 antitripsina este o proteină sintetizată predominant de hepatocite și eliberată de ficat în fluxul sanguin. Deficitul acesteia cauzează unele afecțiuni hepatice precum colestaza la nou născut, ciroza hepatică.

Hepatita autoimună

Sistemul imunitar al organismului atacă ficatul și poate provoca inflamația acestuia, ceea ce duce în timp la declanșarea unor afecțiuni severe ale ficatului. Acestea sunt: colangita biliară primitivă, screloza hepatică și hepatita autoimună.

Menține-ți sănătatea ficatului în mod natural

1. Urmează o dietă echilibrată

Evită mâncărurile bogate în calorii, grăsimile saturate, carbohidrații și zaharurile. Pentru o dietă echilibrată, consumă fibre pe care le regăsești în fructe proaspete - în special grapefruit și fructe de pădure, care au și un conținut bogat de antioxidanți, cu rolul de a proteja ficatul, în legume - mai ales crucifere, pâine integrală, orez și cereale. Consumă carne, lactate (lapte cu conținut scăzut de grăsimi) și grăsimi bune (nuci, semințe și pește).

2. Practică sport

Sportul ajută la arderea trigliceridelor și reduce grăsimile hepatice, dar și la menținerea unui aport de calorii care să nu depășească energia pe care o consumăm pe parcursul unei zile.

3. Păstrează o greutate optimă

Dacă sunteți obezi sau supraponderali riscați să aveți un ficat gras care poate duce la boala ficatului gras non alcoolic.

4. Odihnește-te suficient și evită stresul

Stresul cronic a fost asociat cu progresia bolii hepatice. Un somn odihnitor presupune evitarea expunerii prelungite la lumina artificială, cel puțin 7 ore de somn pe noapte și respectarea unui program de odihnă.

5. Urmează o cură din plante ce stimulează funcția hepatică

Ficatul este răspunzător cu eliminarea toxinelor și metabolizarea nutrienților, însă o dietă nesănătoasă pot pune în dificultate procesele efectuate de ficat. Există o serie de plante care stimulează funcția hepatică, detoxifică și regenerează celulele hepatice.

Armurariul - are o concentrație mare de silimarină care ajută la regenerarea rapidă a ficatului la nivel celular și de silibină, care acționează ca antioxidant, antiinflamator, antifibrotic și anticitotoxic în tratamentul afecțiunilor hepatice acute.

Curcuminul - un extract obținut din Turmeric, scade volumul ficatului mărit, ca urmare a inflamației cauzare de boala ficatului gras. Este folosit în tratarea și prevenirea bolilor hepatice asociate stresului oxidativ: ciroză hepatică, steatoză hepatică alcoolică sau boala ficatului gras non alcoolic.

Schizandra - extractul din fructe de schizandra este foarte bun antioxidant, având și proprietăți antiseptice, cu rol remarcabil în detoxifierea și protejarea ficatului.

 

HEPATO CURCUMIN95

HEPATO CURCUMIN95

  • 9 extracte cu acțiune intensă de regenerare hepato-celulară, neutralizare a radicalilor liberi și detoxifiere a ficatului.
  • antiseptic
  • stimulează secreţia biliară
  • diuretic
  • antibacterian

Data actualizare: 20-08-2019 | creare: 20-08-2019 | Vizite: 2840
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!