Regulament și sfaturi de utilizare a forumului ROmedic

©

Autor: Redacția ROmedic

Citiți cu atenție acest regulament și vă rugăm să utilizați forumul ROmedic doar în cazul în care sunteți de acord cu prevederile acestuia.

1. Introducere

1. Forumul poate fi utilizat gratuit de către orice persoană care își crează un cont pe Forumul Romedic și respectă regulamentul.

 

2. Un utilizator poate scrie subiecte sau comentarii pe forum doar după înregistrare. Subiectele și comentariile postate de membri pe forum pot fi citite de toți vizitatorii site-ului, fără ca aceștia să fie înregistrați. De asemenea, subiectele și comentariile postate pot fi indexate de Google.

 

3. Din momentul înregistrării și creării unui cont, fiecare membru al forumului ROmedic.ro va trebui să respecte regulamentul de utilizare al Forumului. Încălcarea acestuia poate duce la restricționarea accesului pe forum a membrilor în cauză.

 

4. Necunoașterea Regulamentului nu poate fi folosită drept scuză pentru încălcarea acestuia. ROmedic.ro se obligă să posteze link cu trimitere în pagina de Regulament pe prima pagină a forumului.

 

5. ROmedic.ro are dreptul de a modifica Regulamentul, drept pentru care membrilor le revine obligația de a-l citi periodic.

 

6. Toți membrii înregistrați trebuie să înțeleagă că utilizarea forumului nu este un drept, ci un privilegiu acordat de către site-ul ROmedic.ro, administratorii forumului rezervându-și astfel dreptul de a-și selecta userii. Orice încălcare a prezentului Regulament permite moderatorilor sau administratorilor ROmedic să dea avertismente și/sau să restricționeze (la libera lor discreție) accesul membrilor în cauză, pe perioadă nedeterminată.

 

2. Interdicții pentru membri

Membrilor forumului ROmedic.ro le sunt interzise următoarele acțiuni:

 

1. Postarea pe forum de materiale cu încălcarea dreptului de autor și a drepturilor conexe prevăzute de Legea 8/1996. Este interzisă postarea de articole copiate în întregime de pe alte site-uri, chiar dacă se precizează sursa. Nu trebuie copiate mai mult de 500 de caractere din articolele publicate pe alte site-uri.

 

2. Utilizarea unui limbaj trivial, utilizarea de cuvinte obscene, atacul la persoană, jignirea altor membri ai forumului, postarea de mesaje cu caracter rasist etc. Administratorii își rezervă dreptul de a șterge orice subiect care conține astfel de termeni, eventual să îi suspende pe cel (cei) implicați în folosirea vulgarităților pe forum. Sunt interzise jignirile și certurile între membrii Forumului.

 

3. Crearea de mai multe conturi de către același utilizator. Administratorul site-ului are dreptul de a șterge conturile dublate și de a restricționa accesul pe forum. Utilizatorilor care au conturile blocate le este interzis să își creeze un nou cont pe Forum; dacă totuși acest lucru se întâmplă, atunci administratorii le pot bloca accesul pe IP pe perioadă nedeterminată.

 

4. Postarea de mesaje care nu au legătură cu subiectul de discuție în cauză. Administratorul forumului are dreptul de a șterge orice mesaj care nu se încadrează în temele forumului.

 

5. Deschiderea de subiecte care au fost deja discutate. Se recomandă efectuarea unei căutări pe Forum, folosind formularul pus la dispoziție pe site sau citirea întregii secțiuni corespunzătoare subiectului respectiv.

 

6. Trimiterea de mesaje private nesolicitate cu caracter comercial (spam) sau de „racolare” (invitație de contact înafara forumului cu scopul de a prezenta/promova anumite servicii, idei și/sau produse) celorlalți membri ai forumului.

 

7. Promovarea fără acordul administratorului a altor site-uri, a intereselor proprii, afaceri, tratamente naturiste, tratamente alternative, medicamente miraculoase etc. În cazul în care administratorul este de acord, va apărea cuvântul Publicitate clar specificat pe topicul respectiv.

 

8. Postarea de linkuri care nu aparțin domeniului ROmedic.ro (pot fi postate doar linkuri din interiorul site-ului ROmedic.ro; ex: linkuri ale articolelor).

 

9. Utilizarea frauduloasă a titulaturii de medic în cadrul forumului și oferirea de sfaturi medicale sub această titulatură. Este interzisă bifarea casetei "sunt medic" dacă utilizatorul nu este medic. Acest lucru poate duce la blocarea defintivă a contului.

 

10. Solicitarea de modificare sau ștergere a unuia sau a mai multor mesaje postate pe Forum. Odată postate pe forum, mesajele intră în proprietatea forumului. Userul nu poate cere modificarea sau ștergerea acestora. În anumite cazuri se acceptă modificarea anumitor date personale (nume, telefon, email). Userul nu are dreptul să ceară ștergerea în totalitate a mesajelor postate pe forum, acest lucru rămânând numai la latitudinea administratorilor.

 

11. Postarea de mesaje defăimătoare asupra unui cabinet sau medic fără a-și menționa în mesajul respectiv identitatea reală. În caz contrar, mesajul va fi șters. De asemenea, părerile sale nu trebuie să fie jignitoare, ci să reflecte civilizat, din punctul său de vedere, realitatea.

 

12. Cabinetele sau medicii nu au dreptul să ceară administratorilor Forumului să șteargă mesajele postate de utilizatori, conform prezentului regulament. Aceste mesaje nu vor fi șterse decât dacă sunt neconforme cu regulamentul sau dacă utilizatorul care le-a postat cere în scris prin email modificarea acestora.


13. Postarea de mesaje de "racolare" - invitație de contact pe email, Yahoo Messenger, telefon, mesaje private - cu scopul de a prezenta/promova anumite servicii, idei și/sau produse.

 

14. Introducerea oricărui cod html în formularele forumului ROmedic. Este admis doar text simplu.

 

15. Oferirea/sugerarea unor soluții terapeutice, propunerea de a întrerupe sau modifica un tratament existent fără a-și oferi numele, specialitatea și locul de muncă actual (aceste informații vor fi completate în câmpul Prezentare din profilul fiecărui utilizator). Toate persoanele care oferă astfel de soluții trebuie să o facă sub propriul nume și să își asume răspunderea pe deplin. La solicitarea administratorului Forumului, aceste persoane trebuie să ofere informațiile necesare pentru probarea identității lor. Simpla prezentare a unei experiențe personale nu necesită dezvăluirea identității persoanei respective.

 

16. Prezentarea de soluții și tratamente de medicină alternativă în altă parte decât în secțiunea Medicină Naturistă.

 

17. Publicarea mesajelor cu caracter religios sau care aduc în discuție religia. Vă rugăm să țineți cont că discuțiile pe forumul ROmedic sunt legate doar de domeniul medical și, ca urmare, discuțiile despre religie, nu își au rostul aici.

18. Postarea de mesaje prin care se oferă spre vânzare medicamente. Comercializarea de medicamente de către persoanele fizice este interzisă în România și astfel contravine și politicii site-ului nostru.

 

3. Drepturile și obligațiile administratorului forumului

1. Administratorul forumului are obligația de a îndruma și sprijini membrii, la cererea acestora sau la inițiativa administratorilor, în utilizarea corectă a forumului și de a soluționa eventualele probleme pe care le pot întâmpina membrii în utilizarea forumului.

 

2. Administratorul forumului are dreptul de a șterge orice mesaj care nu respectă regulamentul și de a restricționa accesul în forum pe perioadă nedeterminată a membrilor care încalcă regulamentul. De asemenea, administratorii forumului au dreptul de a șterge orice mesaj care contravine intereselor site-ului www.ROmedic.ro sau a partenerilor acestuia și de a restricționa accesul oricărui membru care nu este considerat adecvat pentru forumul ROmedic.

 

3. Administratorul forumului are dreptul de a muta sau șterge fără preaviz orice topic pe care îl consideră inadecvat secțiunii respective.

4. Administratorul forumului are dreptul să citească mesajele private pentru a putea proteja utilizatorii însă nu poate oferi aceste informații către o terță parte.

 

4. Responsabilități

1. În conformitate cu prevederile termenilor și condițiilor de utilizare ale site-ului www.ROmedic.ro, precum și cu dispozițiile Legii comerțului electronic 365/2002, ROmedic.ro nu își asumă nici un fel de responsabilitate pentru conținutul mesajelor postate de către membri.

 

2. Forumul ROmedic.ro reprezintă doar o platformă de postare a mesajelor, iar responsabilitatea asupra conținutului acestora revine autorilor.

 

3. Responsabilitatea asupra recomandărilor de tratamente postate de către utilizatorii forumului, le revine strict acestora. ROmedic.ro nu este răspunzător pentru problemele de sănătate intervenite în cazul pacienților care urmează schemele de tratamente postate pe forum de către utilizatori.

 

4. Prin postarea mesajelor dvs. pe forumul ROmedic sunteți de acord că dumneavoastră sunteți singurul responsabil și veți despăgubi site-ul sau terții pentru orice pagubă, costuri sau limitări de profit care apar ca urmare a postării, transmiterii sau referinței de către dvs. a unor mesaje al căror conținut încalcă prevederile de mai sus.

 

5. Secțiunile forumului

1. Forumul ROmedic.ro conține discuții pe teme medicale, împărțite pe categorii și subcategorii.

 

2. Mesajele și comentariile postate în cadrul fiecărei subcategorii vor trebui să respecte tema de discuție în cauză. Înainte de postarea unui mesaj, membrii au obligația de a căuta dacă nu s-a postat ceva similar înainte și abia ulterior de a căuta subcategoria potrivită.

 

3. Același mesaj nu poate fi postat în două sau mai multe secțiuni diferite.


6. Prevederi finale

1. Regulamentul de utilizare al forumului ROmedic.ro a fost reactualizat la data 04.07.2016.

 

2. ROmedic.ro își rezervă dreptul de a modifica Regulamentul fără a înștiința în prealabil membrii, acestora revenindu-le obligația de a-l citi periodic pentru a lua la cunoștință eventualele modificări.

 

3. Prin postarea de mesaje pe forumul ROmedic.ro membrii își asumă răspunderea de a respecta Regulamentul de utilizare al forumului.

 

4. Regulamentul se completează cu Termenii și condițiile de utilizare ai site-ului ROmedic.ro.

În momentul folosirii acestui forum de discuție se consideră că ați citit acest regulament și că sunteți de acord cu toate punctele lui.

 

Recomandări

1. Deoarece acesta este un forum medical, vă rugăm să nu utilizați grupuri de litere de genul tz, sh, în locul diacriticelor.

 

2. Nu folosiți litere de tipar în exces.

 

3. Nu vă folosiți numele real, dacă doriți ca problema dvs. de sănătate să rămână privată.

 

4. Nu postați plângeri la adresa cabinetelor medicale sau a medicilor decât dacă menționați în topicul respectiv numele dvs. real.

 

Atenție la mesajele de "racolare"

Atragem atenția asupra unui caz particular, dar des întâlnit pe forumul ROmedic. Este vorba despre mesajele de "racolare" sub forma invitației de contactare pe email / Yahoo Messenger / telefonic cu scopul de a promova anumite servicii sau produse (în particular naturiste). Toate mesajele de acest gen vor fi șterse, iar contul utilizatorului va fi blocat sau șters fără preaviz.

 

Dacă considerați că ați fost lezat de mesajele postate pe Forum

În cazul în care o persoană consideră că i-a fost încălcat dreptul de autor sau că i-au fost cauzate prejudicii prin postarea de mesaje pe forumul ROmedic, noi nu putem dezvălui datele personale ale autorului mesajului, comunicarea acestor date către terți nefiind permisă în lipsă acordului expres al persoanei vizate, în conformitate cu dispozițiile art. 5 (1) al legii 677/2001.

Dacă vă considerați nedreptățit în orice mod datorită unui mesaj de pe forum, puteți proceda la sesizarea justiției sau a altui organ abilitat de lege. Noi ne vom conforma și vom răspunde solicitărilor venite din partea unei astfel de autorități publice, atât timp cât ele corespund rigorilor legale, urmând să facem cunoscute datele autorului acestuia către autoritatea competentă și să ne conformăm dispozițiilor acesteia, dacă este cazul. 

 


Data actualizare: 04-07-2016 | creare: 17-01-2011 | Vizite: 118365
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!